« Върни се назад Публикувано на 28.07.2021 / 11:01

КАРАДАЙЪ КЪМ ХРИСТО ИВАНОВ: ВИЕ ТЪРГУВАТЕ И РЕКЕТИРАТЕ ВСЯКА ВЛАСТ!

Мустафа Карадайъ към Христо Иванов в парламента:

Чухме поредната анти-ДПС декларация. Господин Иванов вашата немощ не се опитвайте да я криете пак с анти-ДПС риторика, вие търгувате и рекетирате всяка власт. ДПС не е заложник на каквото и да е, а се ръководи съгласно решенията на своите компетентни органи. Но вие сте част, вие сте продукт, включително естествено и заложник, на една организирана олигархично-медийна НПО политическа група. Става въпрос персонално за господин Прокопиев като олигарх и символ на задкулисието в българската политика, като човек, който притежавайки медийно-икономическа власт заграбва политическа власт без да се явява на избори. За нас това е съдържанието на понятието „завладяна държава“ и „фасадна демокрация“, които са ви любими етикети за ДПС.

Кого и какво визираме и в кръга „Капитал“?

Отговорът на този въпрос може да се намери лесно, защото българските медии, анализатори и политици вече четвърт век се занимават с тази тема и добре са я описали. Само ще отбележа, че в очертанията на този кръг влизат политическите шамани, начело с Иван Кръстев, българският Конфуций, според бившият премиер. И НПО-тата от българските поделения на международната Сорос мрежа. Един файтон хора овладяхте тази мрежа и общото между вас е, че в по-голямата си част сте хора, произхождащи от сериозни комунистически номенклатурни фамилии. Защо е така, оставаме филантропа Джордж Сорос да обясни.

Наричаме на шега тази група, този кръг – организирана престъпна група в българската политика. Защото в зората на българската демокрация приватизирахте дясната идея и дясното политическо пространство, в последствие и големи части от българската икономика. Прав сте. За медиите, правите евтин опит да се криете зад свободата на словото като твърдите, че разкриването на задкулисната ви роля за последните десетилетия е атака срещу медиите. Никога не сме нападали журналисти от контролираните от вас медии. Обратно, в много изказвания от медиите и от парламентарната трибуна сме правили разлика между журналистите и тази група. Достатъчно е да се посочат само изтеклите в публичното пространство инструкции към журналистите за кого и какво да пишат и признанието ви за влиянието върху мейнстрима, който контролирате, което е и достатъчно доказателство за това кой е медийният монополист в България?

Десетилетия наред извършвате активен политически инженеринг в цялото политическо пространство, включително и по външни указания. Примери: Разцепихте и унищожихте автентичната дясна партия СДС, чрез анти-ДПС риторика. Същата процедура приложихте и на НДСВ. Активно участвахте в създаването на проекта Бойко Борисов и по външни указания. Списъкът на инженеринговите продукти е дълъг, ДСБ, Синята коалиция, „Реформаторски блок“, „Да България“, „Демократична България“ и ред други. Това е сериозен труд по фрагментиране на дясното политическо пространство и като резултат вече две десетилетия в България няма автентична дясна партия. Като цяло това се явява възпрепятстване на демократичния процес в Българя.

Вие рушите демокрацията в България. Без да се явявате на избори имате министри в почти всички правителства. Ще посоча само тези от периода на Борисов – Симеон Дянков, Трайчо Трайков, Нона Караджова, Росен Плевнелиев или по думите на господин Борисов – пет-шест министри вкарани от Иво Прокопиев и кръга „Капитал“. Списъкът продължава естествено – Христо Иванов, Румяна Бъчварова, Томислав Дончев, Петър Москов, Екатерина Захариева. Към това нещо, прибавете към това почти всички министри и от двата служебни кабинета на Росен Плевнелиев. Май станаха повечко от 20.

Твърдите, че споделяме общи либерални ценности. Не, дори да е книга, нищо не споделяме с вас. Между нас и вас има морална пропаст.

Ние от ДПС сме потомци и продължители на истински борци против тоталитарната комунистическа власт. Някои платиха цената на демокрацията с живота си, други със здравето си, трети със свободата си. Да, и следователите и прокурорите от онова време ги виждаме във вашите редици. Вие сте потомци на комунистическата номенклатура, яхнахте българската демокрация и слугувате на чужди интереси. Менторът ви казва, че черното не става бяло, дори и да го твърдим хиляда пъти. Да, прави сте, вие много повече от хиляда пъти за последните десетилетия казвате на бялото черно, но то си е бяло и това много добре го знаете и вие и многобройните членове и симпатизанти на ДПС, както и нашите партньори в Европа. Поради липсата на идеи, цели и приоритети се опитвате да изграждате политическия си образ чрез противопоставяне, разделение и анти-ДПС омраза.

Afera.bg

«