« Върни се назад Публикувано на 02.02.2020 / 11:42

СХЕМАТА С КОКАИНА: СПЕЦ.СЛУЖБИТЕ КАТО КУРИЕРСКИ СЛУЖБИ, КАСКЕТ ГЕШЕВ – ПОСРЕЩАЧ. ОТ 1000 ТОНА ВЛЕЗЛИ, 100 КГ. – УМИШЛЕНА ФИРА! И УМИШЛЕНО НЕ СТИГАТ ДО ЛАБОРАТОРИЯТА ЗА ИЗВЛИЧАНЕ НА КОКАТА!

СХЕМАТА С КОКАИНА: СПЕЦ.СЛУЖБИТЕ КАТО КУРИЕРСКИ СЛУЖБИ, КАСКЕТ ГЕШЕВ – ПОСРЕЩАЧ. ОТ 1000 ТОНА ВЛЕЗЛИ, 100 КГ. – УМИШЛЕНА ФИРА! И УМИШЛЕНО НЕ СТИГАТ ДО ЛАБОРАТОРИЯТА ЗА ИЗВЛИЧАНЕ НА КОКАТА!На 1 февруари т.г. АФЕРА публикува:

100 КИЛА „БЕЛО“ ВЛЯЗОХА В СОФИЯ НЕОБЕЗПОКОЯВАНО. ДОБРЕ, ЧЕ СА „ПАРТНЬОРСКИТЕ СЛУЖБИ“ И … ОНЯ, ДЕТО ДАДЕ „КУРБАН“, ЧЕ КАСКЕТА ДА СЕ ПЪЧИ ПРОПАГАНДНО! В „МАЗНАТА ИГРА“ „АВТОРИТЕТИТЕ“ СЕ ПЪРЖАТ ЕДИН ДРУГ!

100-ТЕ КИЛА С „БЕЛО“ – ЕДИНИЯТ КАМИОН ОБМИТЕН В „ИЛИЕНЦИ“, ДРУГИЯТ – ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА БАЗА „ДЕСКРИМ“! НЕ СА ХВАНАТИ НА БОРСАТА В СЛАТИНА, А НА МИТНИЧЕСКО БЮРО СЛАТИНА!

Фактологичната хронология, разкрита от АФЕРА:

На територията на Слатина има изнесен офис на Агенция Митници и офиси на две частни агенции за оформяне на съответните документи, необходими за обмитяване на стоките внесени от търговците на тържището и външни такива.

На 30. 01.2020 година на територията на Слатина влиза камион за обмитяване със стоки от трета страна.

Стоката не е предназначена за наемател на тържището.

Първичните документи за обмитяване са изготвени от една от фирмите „Евроконсулт“ в петък на 31.01. 2020 г. и представени на служители за Митницата за проверка.

Проверката се извършва след 18,30 ч. същия ден и е комплексна, включваща представители на ГДБОП, Митници, прокуратура, и става ясно, че камионът съдържа наркотици.

По-късно е извикан Иван Гешев и той пристига, разбира се, с привикани и медии.

Камионът се охранява цяла нощ.

На следващия ден докарват още един камион със същата стока, но в същият ден не се наблюдават действия на органите за приключаве на проверката.

Както писа АФЕРА единият камион е бил обмитен в „Илиенци“, а другият е бил предназачен за складова база в района „Дескрим“.

Главният секретар на МВР изрича пред микрофоните, че кокаинът се извличал от плодовете по специална технология, затова точните количества на „бело“-то ще станат ясни на по-късен етап.

Каскет Гешев казва пък, че имало добро взаимодействие с партньорски служби от други страни.

По случая бил задържан „бивш шеф на Митницата“ и „още двама души“, обявяват Гешев и главният секретар на МВР.

Оказва се, че задържаният не е бивш шеф на Митницата, а е Кирил Керемдчийски и е бил директор на Регионална митническа дирекция (РМД)-София, назначен по времето на Емил Димитров – Ревизоро от самия Ревизоро.

Керемедчийски обаче в цялата Схема е в ролята на спедитор, който очевадно отговаря за „комплиментите“ към обмитяващите цитросните плодове, в случая става дума за плода лайм, в който е импрегнирана коката.

Дали Каскет Гешев и бопаджиите научават в последния момент, като им се дават номерата и документите на камионите, дали „контролирано“ хукват и „контролирано“ привикват медиите, е отделна тема, но „КОНТРОЛИРАНО“ И УМИШЛЕНО ПРЕЦАКВАТ РАЗВИТИЕТО НА ЕДНА ИСТИНСКА ДОКРАЙ ОПЕРАЦИЯ!

Защото НЕ ИЗЧАКВАТ ДА ВИДЯТ КОЙ ЩЕ ПОЛУЧИ ЛАЙМА С КОКАИНА, КЪДЕ ТОЧНО Е ЛАБОРАТОРИЯТА, КЪДЕТО ЩЕ БЪДЕ ИЗВЛЕЧЕН КОКАИНА ОТ ЛАЙМА И НАКЪДЕ, И КАК ЩЕ СЕ ВЪРНЕ СТОКАТА КЪМ ЕВРОПА.

„Знаем кой е получателят“, иначе се изцепват Каскет Гешев и главният секретар на МВР.

Верно?! И кво?! Защо ли не изчакахте да проследите кой и как ще получи плодовете, къде ще бъдат закарани, кой и как ще извлече кокаина от тях, накъде ще потегли коката?!

Като знае Каскет Гешев „кой бил получателят“, знае ли кой е обезпечил канала на високо политическо ниво от Южна Америка до Европа и след това до България, и после пак към ЕС?

Защото на това му се казва истинско разследване и „удар“, а не да привикваш дръжки на микрофони посред нощ и с каскет на главата да го играеш „Посрещач“ на … кокаин.

Най-смешното е, че на сайта на Агенция Митници втори ден след големия „удар“ няма и думичка за стоте килограма кокаин.

Иначе Схемата с „бело“-то е на съвсем различно ниво от едно известно време.

Някъде другаде влизат 1000 тона /пак у нас!/, пускат се нарочно фира – 100 кг., уж Каскет Гешев ги „залавя“ – нарочно не се изчаква стоката да влезе в ръцете на получателя и най-важното да се хване лабораторията, където ще бъде извлечен кокаина, както и обратния път към ЕС. Тия 100 кг. ги приписваме на когото поискаме от онези, които сме подредили като неправилни в списък. Останалите 1000 тона – вървят по новата Схема – службите /чрез знакови свои агенти/ си ги пращат едни на други, а такива като Каскет Гешев са… „посрещачите“. Справка – кокаина от Шабла, който още на следващата седмица, уж хванат, вече влезе в обръщение на пазара на улицата.

Стоте килограма кокаин – умишлена „фира“ са приписани на същата фирма, която била внесла стотиците контейнери боклук от Италия на варненското пристанище – „Блацион“ ООД и чиито собственици и съдружници са македонци и италианци.

Така и НЯКОЙ не позволи да се стигне нататък – от двата камиона нататък. Дори до лабораторията за извличането на кокаина.

Защо родните „каскети“ стигат само до контролирано пуснатата фира с по два камиона и стотина килограма – си отговорете сами.

П.П. Гротеската – МВР:Главният секретар каза, че кашоните са прибрани на сигурно място и се охраняват, а едва днес сутринта е приключило разтоварването на цитрусите от тях. За нас това е нов начин за пренасяне на наркотик и трябва да успеем да го извлечем от самата хартия, обясни той.

Вместо да проследят къде ще отидат плодовете, в коя лаборатория ще се извлича коката, сега на МВР – Мето му се налага: „трябва да успеем да го извлечем от самата хартия“. Може и да го продадете после. Смешници.

Afera.bg

 

«