« Върни се назад Публикувано на 09.11.2019 / 1:44

ЗАПАЛИХА ДВАТА АВТОМОБИЛА НА ШЕФА НА МИТНИЦИТЕ, ТОЙ СТРЕЛЯ СРЕЩУ НЯКОЛКО ЛИЦА. 400 000 ЛЕВА ДЕЛЯТ НА МЕСЕЦ ОТ КИТАЙСКО КАРГО ВИСОКОПОСТАВЕНИ ЧЕНГЕТА. В СПРАВКАТА И ИМЕТО НА ГЕОРГИ КОСТОВ

ЗАПАЛИХА ДВАТА АВТОМОБИЛА НА ШЕФА НА МИТНИЦИТЕ, ТОЙ СТРЕЛЯ СРЕЩУ НЯКОЛКО ЛИЦА. 400 000 ЛЕВА ДЕЛЯТ НА МЕСЕЦ ОТ КИТАЙСКО КАРГО ВИСОКОПОСТАВЕНИ ЧЕНГЕТА. В СРАВКАТА И ИМЕТО НА ГЕОРГИ КОСТОВТелевизия БСТВ съобщи, че вечерта на 7 ноември е бил запален личния и служебен автомобил на шефа на Митниците Георги Костов, които са се намирали пред къщата на Георги Костов в село Опицвет, на 20 километра от столицата. Шефът на митницата е стрелял по няколко лица със служебния си пистолет.

МВР повече от 24 часа мълчи и укрива случая.

АФЕРА разполага с оперативна информация от спец. службите, според която от китайското карго се разпределят по 400 000 лева на месец между няколко лица на високи служебни длъжности в СДВР, в МВР на ниво министър, и в Митниците – на ниво шеф.

На камион мизата е по 1200 – 1700 лв.

В оперативната справка фигурират имената на Георги Костов, както и на Младен Маринов, известен като охрана на Мето Илиенски преди години, а сега министър на МВР, фигурира и името на Хаджиев от СДВР.

Дали „неуредици“ в китайското карго стоят зад палежите на двата автомобила на шефа на Митниците е добре да се заеме спец. прокуратурата, която със сигурност отсега прогнозираме, че ще зажуми за оперативната справка, с данните от която разполага АФЕРА.

Afera.bg

«