Публикувано на 07.03.2017 / 0:00

ГРАНДИОЗЕН СКАНДАЛ С ШЕФ КАБИНЕТА НА МВР МИНИСТЪРА И ФИРМАТА МУ „OVERSEAS SECURITY PRODUCTIONS“ & С ШЕФА НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ, ПРОТЕЖЕ НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ

крушков мврНа 20.02.2017 г. със заповед на изпълнителния директор на летище София е разпоредено да бъде даден пълен достъп до ITсистемата (и съответно информацията в нея) на никому неизвестната компания „Overseassecurityproductions“. Това става само два дни след като служебното правителство сменя ръководството на „Летище София“ ЕАД и за шеф е назначен Пламен Станчев – директор на летището по времето на тройната коалиция.

Бързането за пускането на фирмата е толкова голямо, че дори не се изчаква вписването на Пламен Станчев като изпълнителен директор, а заповедта, в нарушение, е подписана от председателя на борда Веселин Пейков, който след това е сменен и назначен за началник на отдел в летището. Въпреки това, заповедта е станала факт след назначаването на Пламен Станчев, тоест с негово знание.

Справка в търговския регистър показва, че „Оувърсийз секюрити продакшън“ е регистрирана на 20 октомври 2016 година, а на 17 януари 2017 година е пререгистрирана с едноличен собственик Иван Филипов Николов, като предишният собственик е заличен.

крушков мвркрушков мврЗаради пропуск в регистрацията обаче, във фирменото дело все пак остава информация за него. Това е Николай Крушков – началник на кабинета на служебния вътрешен министър Пламен Узунов.

Според публикации в „Капитал“ и „Фрогнюз“ Крушков е доверен човек на Цветлин Йовчев и на „библиотекарския кръг“ около бившия шеф на 6-то управление Димитър Иванов.

Според източници от кухнята на транспортното министерство „топлата връзка“ на Крушков с дъщерното дружество е неговият приятел Иван Марков – главен секретар на министерството.

Още при създаването на фирмата и регистрацията й в търговския регистър е направен опит да бъде скрита самоличността на собственика, като са изпратени 2 бр. учредителни актове, в които липсва информация за него. От регистъра обаче са поискали да бъде изпратен нов учредителен акт, който да съдържа изискваната от закона информация за собственика.

Особено топла е връзката на Крушков с израелските тайни служби. Като директор на сигурността на „Бела България“ той е преминал специализиран курс в HomelandSecurityAcademyв Тел Авив, а в последствие като служител на МВР, според „Капитал“, работи в тясно сътрудничество с израелските служби по атентата в Сарафово.

Случайно или не, един от потенциалните кандидати за предстоящата концесия на летище София е голяма израелска компания, а достъпът до вътрешна за летището информация би било сериозно предимство спрямо останалите участници в процедурата.

Павел Станчев пък минава за директно назначение на президента Румен Радев, а сестрата на президента Румен Радев работи също на летището.

Андрей Червенков

крушков мвр

крушков мвр

крушков мвр

крушков мвр

крушков мвр

Коментари 9 за
“ГРАНДИОЗЕН СКАНДАЛ С ШЕФ КАБИНЕТА НА МВР МИНИСТЪРА И ФИРМАТА МУ „OVERSEAS SECURITY PRODUCTIONS“ & С ШЕФА НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ, ПРОТЕЖЕ НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ”

 1. Димитър Ставрев
  сп. „Клуб КРИЛЕ“

  Изпълнителният директор на летището повдигна и въпроса за провежданите обществени поръчки от предишното ръководство. Лош пример за управленски решения е кадровата политика на летището в последните години. „Има многобройни оплаквания от пътници и авиокомпании и тава няма как да не е така, при положение че са назначавани хора без никакъв конкурс и без никакви критерии. Пример за скандални случаи – техническия секретар на Съвета на директорите и завеждащ „Деловодство“ на „Летище София“ ЕАД е човек с осъдителна присъда. Друг пример – човек с 2 потвърдени на всички инстанции осъдителни присъди и в момента с течащи 2 наказателни производства да работи в Дирекция „Сигурност“. Не може синът на изпълнителният директор да работи във възлов отдел на летището където минават всички особени случаи, а сина на шефа на този отдел да е ръководител смяна в същия този отдел. Това е перфектна схема за прикриване на нарушения и за замазване на нещата“.
  Според Пламен Станчев в сферата на обществените поръчки след 2012 г. са вършени големи нарушения и са извършвани неразумни покупки. „Има примери за целенасочено бавене на обществени поръчки с цел един кандидат да подготви сам тръжната документация, тя да се представи като такава на „Летище София“ ЕАД и след това този кандидат да спечели без проблем търга. Има примери за процедури за сравнение на 3 оферти, които се пускат в петък, а срокът за офертите е понеделник. Само за да извадиш актуално състояние са необходи около 2 седмици, т.е. ако не си готов предварително, няма никакъв шанс да успееш в такъв търг. Масово са сключвани Рамкови споразумение, за почти всичко – строителство, доставка на резервни части, за гуми. Няма да повярвате колко гуми са доставени, при положение, че са купувани нови автомобили, а те са движат само по перона и няма такова интензивно износване. При самите Рамкови споразумения вероятно целенасочено са пропускат редица артикули, които след това се набавят чрез тръжни процедури, които се печелят точно от фирмите с Рамковите споразумения. Няма пари да се вдигнат заплатите на служителите, които са от 2007 г., защото финансовия резултат е лош. Преди няколко месеца бе премахнато ДМС-то и бе вкарано в основната заплата, но от ДМС 18-22%, реално увеличение на – See more at: http://www.pan.bg/view_article-1-376521-Symneniya-za-tezhka-korupciya-v-obshtestvenite-porychki-na-Letishte-Sofiya-EAD-i-p.html#sthash.MUA4BXid.rYK9jNWS.dpuf

 2. Само да те светна Томова, че тази фирма навярно е фиксирала всички изтрити (компрометиращи) файлове от сървърите на Летище София и сега твоите хора ще се гърчат пред прокуратурата …а дано де! И няма да има скрито покрито! Това е стандартна практика на всякъде по света! Евала на генерала и новото ръководство на Летище София!!!

 3. Белла България са мутри и това го знае цяла България, която им яде боклуците.Нормално е милиционерите да се изхранват от мутрите.От 30 години е така

 4. Кат фатмак, пилот, шофер паднал от небето ,войнишка бака как се пълни със кинти и после да се крадне

 5. госпожо Томова. Когато правите т. нар. журналистически разследвания проверявайте малко фактите. към дата 20.02. Веселин Пейков е председател на борд. Изпълнителен директор е бил все още Христо Щерионов и правилният въпрос е, защо подписва Пейков от името на Щерионов. Трите имена на новият Изпълнителен директор са Пламен Станчев Димитров и е официално в длъжност от 27.02. понеделник. Сестрата на Радев се казва Лозана Странджева по мъж и работи на Летище София много години преди брат й да стане президент. Не е на ръководна длъжност.

  1. Господин Иван, хайде сега пак прочетете статията и вникнете за какво става дума в нея. Пропагандата за добрия президент и добрия му авер Пламен Станчев и добрата му сестра – някъде другаде.

 6. кат свински чирва са се оплели-кат мутра,кат милиционер,кат еврогеец….

 7. ДостаХлъзгав терен, Афера.бг….
  – Е втрещяващо компания с 1К (и то Лева) да кандидатстваДори за такъв контракт
  – Всички Знаем че при разследването на Терористичния Акт в Сарафово – на ‘наште’ служби никой НЕ вярваше… и всички Разкрития бяха благодарение на Израелите
  – ‘Белла България’ – е Хранителна верига/структура…която много ‘странно’ се ‘развива’ И в Гърция И в Румъния ….т.е. Да се цитира Такъв тренинг (на Крушков) е смехотворно
  ….или сумарно – намирам че става въпрос за Поредното Високо ТроянскоКоние на ‘наште’.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader56940"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/fc82c3993bd1e575e9e7935e29e432c3.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); */?>