Публикувано на 23.03.2020 / 9:19

ГЛЕДАЙТЕ ПРЕДИ ДА СА ГО ИЗТРИЛИ ОТВСЯКЪДЕ!

ГЛЕДАЙТЕ ПРЕДИ ДА СА ГО ИЗТРИЛИ ОТВСЯКЪДЕ!Интервюто с проф. Хинков, което бе свалено от сайта на БНТ. И после … пак качено.

Гледайте преди да са го изтрили отвсякъде!

Георги Дренчев: Чудесно интервю! Разбира се, некои патици се хванаха за цифрата от 4000 хил. умрели от свински грип, която не е непременно невярна и пропуснаха същината, а този човек говори с толкова болка за съсипаното ни здравеопазване, в което избуяха ‘печелившите’ специалности и се налага всекидневно да търпим егоцентричните им и нахални подмятания.

Afera.bg

Коментари 18 за
“ГЛЕДАЙТЕ ПРЕДИ ДА СА ГО ИЗТРИЛИ ОТВСЯКЪДЕ!”

 1. Ей хора, Вие пропускате едно обстоятелство, че каквато и система да имаме, нашите политици ще намерят начин как да я опорочат, за да може на воля, да се КРАДЕ.Реформа ама друг път.Защо не ми намерите една, ама една болница,която да работи по търговския закон?Няма значение, Частна или Общинска , Държавна, никоя от тях не дава касов бон за извършена услуга, що се касае за средства по НЗОК. Когато се касае за частно/нямате осигуровка/ лице тогава-идете на касата, това толкова, онова токова.Няма закон за правата на пациента.Тогава трябва да работи закона за потребителите-да, ама не го въвеждат.Като търговски дружества могат да работят/за отчетност/ но да се забрани трупането на печалби – от нашите осигуровки.Всички касови апарати са вързани с НАП, в реално време, а на болниците?Всичко е тотално изкривено и то на наш гръб.

 2. Явно нашите велможи са решили да приложат метода на „стадния имунитет“, без да го оповестяват. Според проф. Хинков, здравната ни система няма капацитет за нищо друго. Идните дни ни очакват още по-рестриктивни мерки, защото това е единственото, което е по силите на напълно неадекватните ни политици. Те най-добре знаят в какво плачевно състояние е здравната ни система и че тя ще се сгромоляса със скоростта на светлината, ако вирусът напредне…

 3. Молете се да не се наложи и армията ни да започне интензивна работа, че ще видите и там каква е хавата!!!
  Ако не сте виждали джендър-офицери с големи мускули, които треперят пред началника, липса на елементарна логика, липса на чест и достойнство и неможене да анализират правилно и адекватно ситуацията…, то ще ви се наложи да видите.
  п.с. Извинявам се на малкото ни офицери, които не попадат в гореописаните случаи, но те са не повече от 5-10%.

 4. Щом болниците са ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА ,не може да се говори за здравеопазване.Те са като вик търговци-печелят от клиенти/пазиенти/.Колкото повече болни,колкото повече операции,манипулации и т.н. толкова повече печалба.Колкото повече клиенти/пациенти/,токова повече приходи.Те /болниците-респективно лекарите/ имат интерес да има повече болни!!!!

 5. До един ззапознат с НСИ

  За разлика от Вас, професорът излиза с името си и авторитета си. А Вие ми цитирате НСИ. В Европа няма по ненадежден източник на статистическа информация. А пък „опровержението“ на А.Тодоров се основава на данни на НСИ, предъвкани от също толкова анонимния „Европейски Център за …..“.

 6. Равносметката за мен е че България се срина до нивото на средно статистическо гето(няма образование, здравеопазване и култура), в което правилата са гепи и бегай.По-тъжното е че на нокой не му пука…Философи във фейсбук бол дела няма или поне за без пари.

 7. Изявлението на професора за броя починалите през пролетта на 2009г. от свински грип, са силно преувеличени. Според НСИ, през посочената година има по-малко умирания от предходните три и последващите три години. Що се отнася до починалите основно млади хора и родилки, на фона на ежедневната стандартна смъртност в България, този процент е пренебрежително малък, т.е. не са починали повече млади хора и родилки, в сравнение с други години. Ежедневно в България умират около 300 души/според НСИ/. По най-различни причини. За изминалите 10 дни от обявяването на извънредното положение следва да са починали около 3000 души. На фона на тази цифра, тримата починали от коронавируса са о.1% от всички умирания за периода. Не чух такава статистика от ЩАБА, пък и никой от журналистите до сега не е задал подобен въпрос на генерала.

  1. Грешна е формулата на НСИ за БВП, та пред едни данни за смъртност ли ще се спрат! Те не знаят и броя на населението, за да правят сравнение. А, трябва да се има предвид, че данните на ГРАО по общини са несъпоставими. Е, тогава на каква основа опонирате на професора?

 8. Ей,боклуци всички ще остареят,а вируси всякакви дал Господ винаги ще се намират.
  Пазете старите,давайки пример на тея след вас,та да ви запазят и те.Няма друг изход !
  Уважаеми медици,един призрак броди по света – някои му викат цинизъм !

  1. Г-н Вейронов, с хумора си казвате много истини и Ви се възхищавам! И, тук сте много прав, но без хумор! Не може да градиш нещо без знанието, опита и мъдростта на възрастните! Отношение на уважение към тях има в много приказки, притчи и предания! Кой ли да чете! Животът ни започва от царуването на ББ и с това ще свърши!

 9. Съгласно новия проектозакон за здравеопазването, за пенсионерите се предвиждат някои облекчения/
  От 01 април2020 те вече ще могат/
  -да пресичат улицата на червен светофар, ако работи,
  -да бъркат в контакта без гумени ръкавици,
  -да се къпят с ледено студена вода продължително време за намаляване на температурата в следствие от COVID,
  и др.

 10. А сега да попитам за КОМЕРСИАЛНОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, което би трябвало да бъде на първо място от дейностите в полза на обществото: Бихте ли ми отговорили защо „ВЕЧНО” се налива и „ВЕЧНО” не достига бюджета на здравното министерство? Защо се създадоха толкова много частни болници и клиники? Защо 75% от телевизионните реклами „навират” в очите на бедния българин хапчета, мазила и „лечебни” уреди? Защо едни от най-богатите хора в страната са шефовете и собствениците на болнични заведения? Защо, въпреки тези неща, сме на първо място в ЕС по смъртност и заболеваемост? Защо пациентите се „прехвърлят” от болница към болница и не се ли нарича това „прехвърляне на отговорност”? Защо, защо, защо…?

  Защото вече не сме държава, а територия.

 11. Кой носи отговорността за масовата според професора смърност от свински грип, че не се сещам, а? А защо отговорният господин не е съден за онова време, а дали давността за това престъпление е отминала, май не е. Какво правим сега с определения престъпник от 2009 година и кабинета му, а с президента от онова време.

 12. Аз го гледах и това което говори професора е до болка вярно! Не знам дали някой си спомня съвсем наскоро в една софийска болница мисля, че детска напуснаха последните двама анестиолози-реаниматори. Ще го свалят защото лекарите-търговци „припечелват“ меко казано от „реформата“ в здравната система. А дали всички тия „реформатори“ които затриха предишната здравна система сега четат какво става в Англия с тяхната „здравна“ система, тъй като нашата е изградена на една предишна тяхна такава от която се отказват тъй като е прекалено скъпа и за най-развитата държава! Е нашите „реформатори даже не се постараха да видят нещо по добро я въведоха и сега гражданите берем плодовете на прехвалените „здравни“ системи на запада! Американската „сдравна“ система е пред колапс (не съм го казал аз а нашите репортери в САЩ го казват) така, че следва да им се вярва (а може да го включат и в графата „фалшиви новини колко му е?). И никой ама никой от твтата не споменава за помощта на Италоия от Русия (сигурно са се автоцензурирали твтата) а италианците са бесни на „солидарността“ на ЕС! Честито на преебаните, честито!

  1. Само да попитам: Кой направи болниците ТЪРГОВСКИ дружества и КОИ депутати го гласуваха в парламента – поименно, та да ги споменаваме с „благопожелания“….Иначе е лесно, лекари-търговци, КОЙ го допусна и КОИ го гласуваха и ЗАЩО още стои? Близо 4 милиарда отиват за здравеопазване и навсякъде: „пари няма, доплащайте за избор не екип, за санитари, за сестри и за какволи не още…..“ Здравната „каца“ има бюджет по-голям от МВР и МО взети заедно, а сега рев до бога тава нямало, онова нямало…Гешоф няма ли да се „самосезираш“, или Иванчева и В. Божков са най-голямите разбойници?????

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *