« Върни се назад Публикувано на 29.05.2021 / 16:45

USA „МУСТАФА“ НИ ВЗЕХА ЗА МЕЗЕ: „НЕ СМЕ ПРОИЗВЕЖДАЛИ СТРЕЛБА С КАКВИТО И ДА Е ОРЪЖИЯ“. ЩЕЛИ ВЕЧЕ ДА ВНИМАВАТ С „ПРОЧИСТВАНЕТО НА БУНКЕРИТЕ“

Посолството на САЩ излезе с извънредно изявление по повод екшъна с американски военни, който се разигра в Чешнегирово.

„Вчера, 28 май 2021 г, Посолството на САЩ получи информация за инцидент, станал по време на военно учение в Чешнегирово. Като част от въздушно-десантното учение „SWIFT RESPONSE 21”, проведено между 10 и 14 май, американски военнослужещи от 173-та въздушно-десантна бригада проведоха учебна симулация на овладяване и обезопасяване на летище с отпаднала необходимост Чешнегирово.

По време на учението, военнослужещи симулираха навлизане и прочистване на множество бункери и структури в летището. На 11 май военнослужещи влязоха и прочистиха сграда до летището, която според тях е била част от зоната за обучение, но в която е имало български цивилни лица, наети от частен бизнес. По време на това действие не е произвеждана стрелба с каквито и да e било оръжия.

Сухопътните сили на САЩ се отнасят сериозно към ученията и считат за приоритет безопасността на нашите военнослужещи, нашите съюзници и цивилни.

Поднасяме нашите искрени извинения на частното предприятие и служителите в сградата. Ние винаги се учим от тези подготовки и в момента провеждаме задълбочено разследване на причината за тази грешка. Ще въведем строги процедури, за да oчертаем ясно зоните за подготовка и да предотвратим този тип инциденти в бъдеще“, категорични са от посолството на САЩ.“

USA „Мустафа“ ни взеха за мезе и на пълен ташак!

Не били произвеждали стрелба с каквито и да е оръжия. Ами то оставаше и кървава касапница да направят. Щели да внимават нататък с „прочистването на бункерите“.

А нашите дупедавци – българските управляващи и политици, продължават позорно да мълчат като насрани пред ЧОРБАДЖИИТЕ ИМ АМЕРИКАНЦИТЕ.

Afera.bg

«