« Върни се назад Публикувано на 28.12.2017 / 16:41

HOW MUCH? ИЛИ КОЛКО МИЛИОНА ОТ ЦЕКО СЛОЖИХА В ДЖОБА СИ ВИЦЕТО ПО ТИШИНАТА, ВИЦЕТО НА ВМРО И ПАРЛАМЕНТАРНОТО ИМ МЮРЕ? КАЗАНО С ТРИ ДУМИ: ПАТРИОТАРИТЕ ПРИВАТИЗИРАХА ПИРИН!

ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВНа Банско ще са построи втори лифт, но за строежа ще бъде изготвена оценка за въздействие върху околната среда и оценка за съвместимостта“, заяви на брифинг в Министерския съвет екоминистърът на Патриотарския фронт Нено Димов.

Вицепремиерът Симеонов гордо се поздрави с поредния успех на Опитомени патриоти. „И ние искаме да спасим природата на Пирин, може би повече от псевдоеколозите“, гръмогласно се изрепчи на еколозите вицето по тишината. За да подкрепи коалиционния си авер, военният министър обяви еколозите за обществена напаст с нулева народна подкрепа.

Хайде да теглим чертата на шестмесечното дерибействане на вицепремиерите по тишината и войната:

Докато кабинетът бае на втория лифт на банкера Цеко, здравеопазването е в мъртвешки колапс, образованието запада със скоростта на светлината, МВР не работи и готви генерална стачка, армията е без изтребители и флот, раковоболните деца са отписани от държавата и чакат подаяния от „Българската коледа“.

За дебилите поясняваме: Това е същият банкер, който преди десет лета кабинетът на Тройната коалиция на два пъти спаси от банкрут. Щото патрицият Цеко е писано яйце, плебсът да го духа.

Покрай лифта на Цеко ще цъфне хотелче, зад него паркинг и между другото ще изсекат стотина декара вековна гора за некви са стотина милиона от дървесина. Вместо хазната да се позлати с данъци, алчни банкери и сюрия гербаджийски кметове ще лапнат милиони, а народът ще гушне букета.

Обаче тримата патриотари изобщо не са Тримата глупаци. Като изкусни брокери първо ни разиграха гневния театър с царските имоти, които премиерът обещал на Симеон. И докато царската дървесина в Самоковския балкан вече десета година пътува към мебелните фабрики в Гърция, тримата републиканци кълнат монархията. После гласуваха убийствения мораториум върху лекарствата, но бързо обърнаха резбата, щом премиерът им нареди. И като капак, от душмани на Доган, отведнъж станаха апологети на Боянския сарай, даже Каракачанов го обяви за месия на Булгаристан.

Казано с три думи: Патриотарите приватизираха Пирин!

Може да е нахално, но питаме: How much? Колко милиона от Цеко сложиха в джоба си вицето по тишината, вицето на ВМРО и атакисткото им мюре?

ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВВелизар Енчев

«