« Върни се назад Публикувано на 14.02.2014 / 8:35

EКСЛУЗИВНО! ШЕФЪТ НА ШУМЕНСКИЯ АРЕСТ, ЗРЕЛИЩНО АРЕСТУВАН ЗА ПОКРОВИТЕЛСТВО НАД „КИЛЪРИТЕ“ – ОПРАВДАН!

 

Една от посочените мишени от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов – бившият шеф на Шуменския арест Христо Гичев, който бе зрелищно поръчково арестуван, тъй като на Цветанов и прокурор Ася Петрова им се привидя, че покровителствал „килърите“, бе оправдан по всички обвинения за престъпления по служба. Осъден е единствено на глоба за това, че не си е държал пистолета в метална каса и за придобиване на 98 патрона, от които 50 съдът е постановил да му бъдат върнати.

Обвинението срещу Христо Гичев бе, че бил злоупотребил с власт и е облагодетелствал арестуваните по делото „Килърите” и себе си, се поддържаше от прокурор Димитър Димов от Шуменската окръжна прокуратура.

По делото бяха призовани повече от 20 свидетели, сред които и  Петър Стоянов – Сумиста.

По време на гледането на делото във Варна по безумен и показен начин морската столица бе поставена под терор, заради абсолютно излишни специални мерки за сигурност, като движението по ул. „Фредерик Шопен“ към съда бе отцепено, а сградата на съда бе отцепена като че съдят Ал Капоне.

Целта на Цветановата кохорта бе да се внуши и обществото да се сугестира какви опасни престъпници влизат в съда във Варна и че всички трябва да треперят да не ги взриви или застреля някой.

Междувременно Христо Гичев спечели и делото за неправомерното си уволнение като шеф на ареста.

АФЕРА публикува оправдателната присъда на шефа на Шуменския арест, може да я прочетете тук:

prisada1

Afera.bg

«