« Върни се назад Публикувано на 29.06.2024 / 17:59

EДИН ПО ЕДИН С МАРШОВА СТЪПКА ОСТАВАТ В … МИНАЛОТО

„Новото начало в ДПС е факт. Който не го разбира – остава в миналото“, рече Делян Пеевски на сбирка на ръководството на ДПС с всички кметове от партията.

Думите на Пеевски са очевидно послание към въпросите, които гъмжат в медийното пространство – какво се случвало в ДПС…

Първи „поведе хорото“ бившият областен председател на ДПС – Варна и общински съветник от ДПС – Варна Сали Табаков, който превърна местната организация на ДПС – Варна в дроб сърма с мутренското си поведение, изживяващ се като „Дон Корлеоне“. КПК го закова брилянтно в акция, прокуратурата му повдигна две обвинения – за пране на пари и неизгодна сделка в ущърб на държавата, а съдът без никакво съмнение го остави в ареста с постоянна мярка задържане под стража.

Веднага след това изхвърча депутатката Филиз Хюсменова – водачка на листата на ДПС във Варна, лично пробутана за такава от Сали Табаков.

Шут понесе и депутатката от ДПС – Шумен и областен председател на ДПС – Шумен Айсел Руфад, изключително сърдечно свързана със Сали Табаков.

Рамадан Аталай също пое към … миналото.

Биршен Ибрямова, която била лична секретарка на Доган, била освободена от централата на ДПС – така пише във Фейсбук някоя си Елван Атилла:

„Разбрахме от наши източници ,че личната секретарка на Ахмед Доган … Биршен Ибрямова е освободена преди два дена от Централата на ДПС .Тя е лична секретарка 30 години.И сега разбираме ,че наистина се разчистват хората близки до лидера Ахмед Доган.Защо?!? Първо Филиз Хюсменова ,после Айсел Руфад,Рамадан Аталай и интересно защо Биршен.“.

Контра – коментар обаче дава ясен знак какво е „новото начало“ в ДПС:

„Разбрала била… 12 години как не разбра, че нещата в ДПС не са наред. Партията беше управлявана с интриги и слухове…“.

В същото време Централната комисия на БСП взе решение Корнелия Нинова да няма право да се кандидатира за председател на БСП. И Корнелия Нинова остава в … миналото.

Както е тръгнало и Бойко Борисов се е запътил с маршова стъпка да остане в миналото.

Изобщо „новото начало“ в ДПС повлича крак.

„Величието“, и те, които спънато копираха слогана на ДПС „ново начало“  са на път тотално да останат в миналото, въпрос на кратко време е подполковника и финансовия пирамидаджия да се избият публично, след като към момента са се хванали за гушите уж тайно, нищо, че куцо и сакато разбра разприте им и вече са се разделили на два лагера.

Иначе за ДПС само онези, които не са следили процесите там откъсо, могат да се чудят какво ставало там. Самите редови депесари знаят, че стискаха зъби като гледаха как партията им се разбрицва по места от богопомазани дерибеи. Пеевски чисти терена от плевелите. Дали това може да стане без знанието на Доган?! Надали.

Кой разбрал, разбрал. Останалите … остават в миналото.

Afera.bg

«