« Върни се назад Публикувано на 03.01.2024 / 15:26

EДИНСТВЕНИЯТ ПОЛИТИК В БЪЛГАРИЯ, КОЙТО КАТЕГОРИЧНО ЗАЯВИ ТОВА, КОЕТО ДРУГИТЕ НЕ СМЕЯТ ИЗРЕКАТ!: ВСИЧКО, КОЕТО БЕШЕ ДОТУК, ПРИКЛЮЧВА. И ВИРТУОЗНО ИЗПРЕВАРИ УДАР СРЕЩУ ДПС ОТВЪН

ОБРЪЩЕНИЕ НА ПОЧЕТНИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС Д-Р АХМЕД ДОГАН

Скьпи депесари!

Обръщам се към вас с тревога и загриженост за това, което става в структурите на ДПС.

Дълго време съзнателно се самоизолирах и затова имах нужда от повече време, за да осъзная станалото и ставащото в живота на колективното тяло на ДПС.

ДПС е на път да се превърне в корпоративна, платена, партийна организация. Знам, че политика без финансиране не се прави, но има една критична граница, преминаването на която ни превръща в друго политическо качество. Защото интересите на „пазарната демокрация“ „изяждат“ традиционните ценности на демокрацията. За съжаление, това е характерно за всички политически сили.

Скъпи приятели и съмишленици, светът се променя пред очите ни. Динамиката на геополитическия контекст е ново предизвикателство пред защитата на националните интереси, националната сигурност и националния суверенитет.

На прага сме на дългосрочно противопоставяне на Глобализма с очакванията на националните държави и на националните идентичности. Вероятно тази тенденция ще бъде съчетана с опити за възстановяване сферите на влияние на бившите империи и ще „приключи“ едва с преобразуването на ПОЛИТИЧЕСКИЯ НИ СВЯТ в легитимно многополюсен и, разбира се, след намирането на контролиран баланс между „старите“ и „новите“ велики сили.

Травмиращо е, че не винаги си даваме сметка за това.

Демокрацията по дефиниция е многопартийна.

Защитата и развитието на правата и свободите на гражданите, включително и на етно-религиозните идентичности, и на екзистенциалната потребност от по-висок жизнен стандарт на човека, са съществена част от базовите ценности на либералната демократична система на обществото.

Състоянието на ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО се определя от твърдите нагласи за промяна на активните граждани, които представляват реалната електорална общност на страната.

Затова как и доколко партийно-административните структури на различните партии решават проблемите на хората, е от изключителна важност. Ако живата връзка между партийните структури и активните граждани е на „самотек“, това е много сериозен политически синдром за дефектиране и за необходимост от промяна и обновяване.

Затова в спешен порядък предлагам:

1) стабилизиране на организацията в традиционните райони на ДПС и

2) разширяване на партийното строителство в нетрадиционните райони.

Предлагам на вашето внимание формула за намиране на решение за бъдещото развитие на ДПС.

Ключът за намиране на „изход“ в тази ситуация е само в съпредседателството на г-н Делян Пеевски и доц. д-р Джевдет Чакъров:

Д-р Джевдет Чакъров да носи отговорност предимно за традиционните ни райони, за добросъседските ни взаимоотношения с Република Турция и с либералните формации, защото той в продължение на 14 години и девет последователни мандата беше член на Бюрото и вицепрезидент на Либералния Интернационал.

Г-н Делян Пеевски е представител на новото поколение технократи в политиката, които имат, като че ли, вроден инстинкт за прагматично решаване на проблемите на хората и на държавата. За кратко време той се очерта като парламентарист и ще бъде позитивно да продължава да се утвърждава в това направление.

Визирам партийния му ангажимент да се фокусира предимно в разширяване на електоралното присъствие на ДПС.

В мотивите ми за този „тандем“ е принципът на взаимното допълване, а не на конкурентното начало: защото „два остри камъка брашно не мелят“ . А обществото очаква бързо и резултатно решаване на най- наболелите му горещи проблеми. За да оцелееш и да се развиваш, трябва да бъдеш силен, активен и корпоративен, а не да се самозалъгваш в сенките на отрицанието и омразата.

Нещо повече – фактът, че сме на опашката на ЕС, означава, че времето ни е изпреварило и Ние вървим след, събитията, затова продължаваме да изоставаме.

Пожелавам на политическия елит на ДПС и на страната 2024 година да бъде фиксирано от бъдещите историци като начало за полагане на нов подход за политическо мислене и политическо действие.

Бъдете живи и здрави!

Всевишният да ни е на помощ!

Винаги ваш: Ахмед Доган

……….

Ахмед Доган никога не прави случайни обръщения. И никога не ги прави в случайни моменти. При Доган всичко е Знаково и е Знак.

Вероятно сега повечето медии ще се втурнат по елементарната допирателна и ще започнат тълкуването така – ах, има някаква драма в ДПС, Доган слага спирачки на Пеевски, нещо се случва…

Драма няма никаква, да ви обади АФЕРА. Никаква в това отношение.

Съпредседателството между Делян Пеевски и Джевдет Чакъров трябва да бъде разглеждано като ход най-вече свързан не толкова тясно с ДПС, колкото в контекста на националната сигурност на държавата ни.

За елементарниците това вероятно звучи абсурдно, но когато искаш да провидиш какво точно казва Ахмед Доган, нямаш никакъв шанс, ако си елементарник.

Доган ясно си дава сметка и е единственият политик в България, който изрича в обръщението си категорично, че ПОЛИТИЧЕСКИЯ СВЯТ се променя окончателно и че всичко, което беше дотук, приключва.

Противопоставането на глобализма, националните идентичности и: „…Вероятно тази тенденция ще бъде съчетана с опити за възстановяване сферите на влияние на бившите империи и ще „приключи“ едва с преобразуването на ПОЛИТИЧЕСКИЯ НИ СВЯТ в легитимно многополюсен и, разбира се, след намирането на контролиран баланс между „старите“ и „новите“ велики сили.“, означава с думи прости, че онези у нас, които все още си въобразяват, че техните външни „господари“ во веки веков ще управляват държавата ни, партиите ни, обществото ни и сигурността ни като колония, са пълни глупаци.

Доган е единственият политик в България, който дава заявка за ПРОМЯНА не само на партията си, но и на държавата според промяната, която вече е на прага в глобален смисъл.

И точно затова е нужно това съпредседателстване на ДПС. Защото нито един задълбочен анализатор на ДПС няма как да не си даде сметка, че ако ДПС бъде оставено единствено с председател Делян Пеевски, от Отвън, разбирай И Турция, ще последват подли и зловредни удари, които ще разтресат не само ДПС, но по-важното – националната сигурност на България. Няма наивници, които да смятат, че идващите глобални ПРОМЕНИ в целия политически свят ще минат мирно и тихо, нали, и няма как да има мерзки провокации, без такива, които ВИНАГИ са залагали на етническата карта?!

Затова Доган виртуозно пласира ДПС така, че да бъдат избегнати подобни сътресения.

Вторият план на обръщението е свързано с вътрешността на ДПС: „ДПС е на път да се превърне в корпоративна, платена, партийна организация. Знам, че политика без финансиране не се прави, но има една критична граница, преминаването на която ни превръща в друго политическо качество. Защото интересите на „пазарната демокрация“ „изяждат“ традиционните ценности на демокрацията. За съжаление, това е характерно за всички политически сили.“

Доган е осъзнал онова, за което АФЕРА нееднократно алармира – че по места /като във Варна/ някои елементи, изживяващи се като мутренски босове, превърнали местните организации в „корпоративни“, торпилираха по места ДПС и на това трябваше да бъде сложен край.

„Затова в спешен порядък предлагам:

1) стабилизиране на организацията в традиционните райони на ДПС и

2) разширяване на партийното строителство в нетрадиционните райони.“

Спешен порядък.

Спешен, защото светът страховито рязко се променя, Играта се обръща, и ако в България ДПС не е монолитно готово и не пресече от раз опитите на някои свои местни „лидери“ да ползват партията като „бакалия“, ще направят етническата карта у нас като лесна плячка за онези, които ще продължат да опитват България да е плацдарм на глобалистичните си интереси.

С думи прости, Доган не се ебава.

Нещо повече – предупреждава всички плиткоскроени политици у нас, иначе казано „простоидиоти“, че трябва да са готови за Идващото. Иначе – са приключени.

„….2024 година да бъде фиксирано от бъдещите историци като начало за полагане на нов подход за политическо мислене и политическо действие.“

Нов подход за политически мислене и политическо действие.

И, да, не е ирония, а факт! – обръщението на Доган привидно уж е към ДПС, но всъщност е към всички политически и управленски субекти в държавата ни. И най-важното в него е  онова, което се чете между редовете за ПРОМЯНАТА В СВЕТОВЕН ПЛАН, която чука на вратата ни.

Вместо президентът или премиерът, Доган го изрече на висок глас. С което обезсмисли тях и всички останали.

Веселина Томова

«