Публикувано на 27.11.2021 / 9:15

COVID-19: ВСЕ ПАК ТОВА НЕ Е ЛИ БИОЛОГИЧНОТО ОРЪЖИЕ НА САЩ

Какво няма да ни кажат от 17-те американски разузнавателни агенции за произхода на коронавируса

Както на всички които познават работата на медиите е добре известно, че петък късно вечерта е най-доброто време за пускането на нова информация, така че тя да привлече минималното внимание. Перфектен пример за това имахме преди няколко дни, когато беше разпространен наскоро разсекретения доклад на американското разузнаване за произхода на Covid.

Още през август внезапна медийна мания за възможния лабораторен произход на вируса, който уби толкова стотици хиляди американци, принуди администрацията на Байдън да възложи на 17 отделни разузнавателни агенции задачата да определят произхода на болестта. Но тяхното всеобхватно „Не знаем!“ едва ли беше отговора, който обществеността в САЩ чакаше и не беше най-доброто извинение за тяхното финансиране с десетки милиарди долари годишно.

Затова беше очевидно, че целта е тези резултати да бъдат изкарани на обществената арена с възможно най-малко уведомление. И това до голяма степен беше постигнато, тъй като кратките обобщени статии в New York Times и в Wall Street Journal бяха дълбоко заровени във вътрешните страници, на които съответно, се обръща малко внимание в сравнение с останалата част от световните медии.

Но за тези, които си направиха труда да прочетат текста извън заглавията, докладът на правителството беше смесица от разумни изводи и разбираемо премълчаване. Общият брой на бързоразвиващите се американски разузнавателни агенции сега се приближава до неконтролируеми числа и въпреки че те не бяха съгласни по много въпроси, в някои моменти при тях имаше единодушие. Наред с другите неща, те твърдят, че структурата на този вирус не предоставя никакви доказателства, че той е продукт на биоинженерство. Но в същото време това на пръв поглед важно откритие е значително смекчено, което показва, че съвременните биоинженерни техники са изключително трудни за откриване.

През последната година различни прокитайски настроени активисти, понякога подкрепяни от медии в самия Китай, отразяваха научни изследвания по света, които изглежда бяха открили следи от Covid инфекции и в други страни много преди първоначалното огнище в Ухан, което предполага, че първоначалното огнище се е случило другаде. Въпреки това, поради различните технически недостатъци и методологични несигурности в доклада, тези доказателства бяха счетени за силно съмнителни.

Докладът повтаря стандартното мнение, че първоначалното огнище е започнало не по-късно от ноември 2019 г., а много по-значимото откритие беше поставено в заглавието на печатното издание на Wall Street Journal: „Докладът казва, че китайската лаборатория вероятно не е знаела за вируса преди той да се развихри“.

Повече от една година лицата, свързани с бившия директор на ЦРУ и държавен секретар на Тръмп Майк Помпео, многократно твърдяха, че имат класифицирана разузнавателна информация, предполагаща, че епидемията в Ухан може да е достигнала до своите огромни размери или поне да е привлякла вниманието на китайските чиновници доста време преди добре познатата дата от края на декември. Въпреки това, за такъв материал не се споменава никъде в този доклад, което показва, че тази информация не съществува. Вместо това 17-те американски разузнавателни агенции изглежда твърдо подкрепят това, че лабораторията в Ухан и китайското правителство вероятно първи са разбрали за новото заболяване, когато броят на инфекциите се е увеличил значително, или в самия край на календарната 2019 г.

Предвид естествените политически ограничения, наложени на тези професионални анализатори от американското разузнаване, мисля, че техният продукт беше най-добрият, който можеше да се очаква при тези обстоятелства. По очевидни причини те напълно изключиха всяка друга дискусия за някои от поразителните аномалии, които бяха в центъра на моя собствен анализ през последните 18 месеца. Анализ, който много убедително подсказва, че епидемията от Covid е резултат от биологичната война на САЩ срещу Китай и Иран, и вероятно е извършена от неконтролирани елементи от нашата национална сигурност.

Ето само няколко от по-красноречивите факти зад това забележително откритие:

Например, през 2017 г. Тръмп привлича Робърт Кадлек, един от водещите американски защитници на биологичната война от 1990-те години. На следващата година, 2018 г., мистериозна вирусна епидемия удари китайската птицевъдна индустрия, а през 2019 г. друга мистериозна вирусна епидемия унищожи китайската свиневъдна индустрия.

От първите си дни администрацията от висши чиновници на Тръмп гледаше на Китай като на най-страшния геополитически противник на Америка и следваха политиката на конфронтация. След това, от януари до август 2019 г., отделът на Кадлек проведе имитационно учение „Пурпорна инфекция“, включващо хипотетично огнище на опасно респираторно вирусно заболяване в Китай, което в крайна сметка ще се разпространи в САЩ. При това участниците се съсредоточиха върху необходимите мерки за борбата с нея. Като един от най-големите американски експерти по биологична война, Кадлек подчерта уникалната ефективност на биологичните оръжия още в края на 1990-те години и трябва да му благодарим за значителната му прозорливост при организирането на голямата вирусна епидемия през 2019 г., която беше толкова забележително подобна на тази която всъщност започна в реалния свят само няколко месеца по-късно.

Тъй като висшите чиновници на Тръмп са много запалени по биологичната война, и са яростно враждебни към Китай, те провеждат широкомащабни симулационни учения през 2019 г. след една мистериозна вирусна епидемия в тази страна, изглежда че е напълно неразумно да се игнорира напълно възможността за такива крайно безразсъдни планове които вероятно да са били обсъдени насаме и в крайна сметка да са били реализирани, макар и може би без разрешението на самият президент.

Но тъй като ужасните последствия от последвалото бездействие на американското правителство бяха очевидни, някои елементи в американските разузнавателни служби се опитаха да демонстрират, че те не са спали през това време. По-рано в материал на ABC News, който се позовава на 4 независими правителствени източника, беше съобщено, че в края на ноември 2019 г. специално звено за медицинско разузнаване към Дирекция „Разузнаване“ на Министерството на отбраната е изготвило доклад, предупреждаващ, че настъпва неконтролирана епидемия от болести в района на Ухан, в Китай и разпространи този документ широко сред висши държавни чиновници, предупреждавайки, че трябва да се предприемат стъпки за защита на американските войски, базирани в Азия.

След излизането на тази история, говорител на Пентагона официално отрече съществуването на този ноемврийски доклад, докато различни други висши служители на правителството и на разузнаването отказаха да го коментират. Но няколко дни по-късно израелската телевизия спомена, че американското разузнаване наистина е споделило такъв доклад за избухването на болестта в Ухан със своите съюзници от НАТО и Израел през ноември.

По този начин изглежда, че членовете на Агенцията за разузнаване към Министерството на отбраната са били наясно със смъртоносната вирусна епидемия в Ухан повече от месец преди всички чиновници в самото китайско правителство да разберат за това. Освен ако американските разузнавателни служби не са въвели технология за предвиждане, и аз си мисля, че това би могло да се случи поради същата причина, поради която подпалвачите имат най-ранната информация за бъдещите пожари.

Според тези многобройни съобщения в мейнстрийм медиите, до „втората седмица на ноември“ Агенцията за разузнаване към Министерството на отбраната на САЩ вече е подготвяла тайния доклад, предупреждаващ за „катастрофалното“ огнище в Ухан. Въпреки това, по това време вероятно не повече от няколко десетки души са били заразени в този 11 милионен град и само няколко от тях все пак са имали сериозни симптоми. Последствията от това са доста очевидни.

След като коронавирусът постепенно започна да се разпространява извън границите на Китай, се случи още едно събитие, което значително увеличи моите подозрения. Повечето от тези ранни случаи се случиха точно там, където бихте ги очаквали – в източноазиатските страни, граничещи с Китай. Но до края на февруари Иран се превърна във втория епицентър на глобалната епидемия. Още по-изненадващо е, че политическите му елити бяха особено силно засегнати и близо 10% от целия ирански парламент бяха бързо заразени.

Най-малкото десетина негови служители и политици починаха от болестта, някои от които бяха доста високопоставени служители. Всъщност неоконсервативните активисти започнаха с радост да отбелязват, че техните омразни ирански врагове умират като мухи.

Нека разгледаме последствията от тези факти. В световен мащаб единствените политически елити, претърпели значителна загуба на живот, бяха иранците и те загинаха на много ранен етап, дори преди да възникнат значителни огнища и на други места по света извън Китай. Така че, ние имаме една Америка, която убива висшия военен командир на Иран на 2 януари, а след това, само няколко седмици по-късно, значителна част от иранския управляващ елит се заразява с мистериозен и смъртоносен нов вирус, което кара много от тях да умрат скоро след това. Може ли някой разумен човек да приеме това като просто едно съвпадение?

Авторът Рон Унз (Ron Keeva Unz) е роден на 20.09.1961 г. в еврейско семейство, говорещо на идиш. Бил е бизнесмен и става най-известен през 1994 г., когато се опитва да бъде избран за губернатор на щата Калифорния. От март 2007 г. до август 2013 г. издава The American Conservative. В момента той издава The Unz Review: An Alternative Media Selection, Important, and Controversial Perspectives Largely Excluded from the American Mainstream Media. (Една алтернативна медийна селекция от интересни, важни и противоречиви гледни точки, които до голяма степен се изключени от американските масови медии.)

Източник: https://www.unz.com/announcement/what-americas-17-intelligence-agencies-wont-say-about-the-origins-of-covid/

Рон Унз, svpressa.ru

(Превод за „Труд” – Павел Павлов)

в. Труд

Коментари 14 за
“COVID-19: ВСЕ ПАК ТОВА НЕ Е ЛИ БИОЛОГИЧНОТО ОРЪЖИЕ НА САЩ”

 1. Истината е, че на Бойко превеждаше помствен учен, изобретател с десетки книги в областта на биохимия и медицина. Бойко беше при Тръмп в началото на декември 2019…. Да ни глобят със самолети на хартия и да привикат Бойко при Тръмп и да правят още август учения в САЩ, означава че кашата е била реална и че нещата са били извън контрол. Някъде по времето, когато в САЩ са правили учения за вируса, „поканиха“ Бойко при Тръмп. Много лъжи продаде Бойко, не само за изкуствения интелект. Биологичното оръжие винаги се придружава от лекарство… ако няма лекарство, не е биологично оръжие. Може лекарство против рак да е продал с вирусен вектор, не смея да гадая, просторията е непредсказуема.

 2. Защо бе Спасов не е ли истина което съм написал. Защо в лондон е патентована работата по създаването на вируса. И ако четеш история кой стои зад Ньойския договор Англия и Франция и знаеш ли всезнайко защо е подписан в кметството Ньой да ти каже продажника защото Калоян е заклал граф дьо Ной край ОДРИН 1205 г и те ни отмащават за това след 800 г не забравят. Така че не знам кой е продажника.

 3. Като се предвид, че Те са единствената нация употребила ядрено оръжие по цивилно население, що да не употребят и биологично. Има вече прецедент. А международното право се гради на прецеденти. Щом веднъж е минало, пак ще мине.
  .

 4. Такава детаилна информация човек може да прочете само в АФЕРА. Къде са многобройните други медии със стотици журналисти и мисирки, къде са????

 5. Дали виросът е тръгнал от прилепи и маймуни, или е създаден в лаборатория, и изпуснат „волно“ или „неволно“ от нея, дали се казва Ковид-19, мовид или АБВГДЕЖЗ, ТОЙ СЪЩЕСТВУВА, и не е безобиден, НЕ НЕ Е БЕЗОБИДЕН!!! Всеки трябва да помисли по въпроса и то много сериозно!!! ИЗБОРЪТ Е НАШ!?! Да се обиждаме, на ваксъри и неваксъри, е пълна глупост!!!

  1. що бе смехурко, ти да не си мислиш че не те виждаме в Лозенец ха ха

 6. „Разпространява се квантово генетично поразяващо средство, наречено Ковид“.
  Абсолютно точно определение.

 7. Има Шалтер и НЯКОЙ стои на този Шалтер !
  Пуска,спира,регулира,насочва,засилва,отслабва…
  Медиите помагат с каквото могат…
  Докторите също.

  Венсеремос.

 8. Чакайте официалните публикации в САЩ да ви дадат истината ! Цялата истина , и нищо друго освен нея… Фактът към момента е че такъв „вирус“ не циркулира. Единствено т.н. „първа вълна“ , март-май 2020 в Европа и Северна Америка представиха медицински данни за билогичен болестотворен агент. Ниско патогоненен и несмъртоносен. Този, да го наречем вирус, се спихна към юни 2020 и изчезна. Това бе подхвърлено тогава не от кой да е , а от проф. Монтание. Откривателят на HIV и учен, дълбоко посветен в проблематиката. Тогава Монтание подхвърли нещо, което бързо потъна в /дез/информационния поток, че негов екип е изолирал по тихоокеанското крайбрежие на САЩ вариант на SARS co v 2 , напълно безвреден за човека. Т.е. „вирусът химера“ , генно-модифицираният вирус, пуснат в началото , вирусът с фрагмент от над 1000 нуклеотидни бази , еднакви с тези на фрагмент от HIV ( ! ), спонтанно се е върнал към изходния си непатогенен коронавирус. Процесът се нарича „делеция“ – привнесеният изкуствено , „ашладисан“, фрагмент от РНК е отпаднал под натиска на Природата. Природата не търпи изкуствени създания, тя винаги връща нещата към еволюционно установените видове. Мутациите в 99,999 % не се закрепват еволюционно…Така че днес „вирус“ няма. Което не значи че няма нокси, разболяващи и избиващи хората. Има най-малко две групи такива нокси. Разпространява се квантово-генетично поразяващо средство, което имитира „ковид“ , без да има биологичен агент. /“Вирусът“ продължава упорито да не може да се изолира днес от „болни“ хора/. И второто – глобален план по заливане на страните с кем-трейлс. Достатъчно е да вдигнете очи нагоре, фактът е пред очите ви… Трета нокса вече се явяват ятрогенните „ваксини“, чиито морбидни и смъртоносни последствия са очевАдни. Така се поддържа „Пандемията“. Вирус в момента няма.

  1. Когато ЖЕЛАЕШ да КОНТРОЛИРАШ ХОРАТА…използваш РЕАЛНИ МЕРКИ срещу НЕреални ЦЕЛИ!!!ХИМЕРА!!! До О-мегата още има ВРЕМЕ …!!!

 9. ….Например, през 2017 г. Тръмп привлича Робърт Кадлек, един от водещите американски защитници на биологичната война от 1990-те години. На следващата година, 2018 г., мистериозна вирусна епидемия удари китайската птицевъдна индустрия, а през 2019 г. друга мистериозна вирусна епидемия унищожи китайската свиневъдна индустрия….???

  Пламна ново огнище на птичи грип край Пловдив26 ноември 2021 – 14:59 часа

 10. Някой задавал ли си е въпроса защо всички нови мутации на вируса тръгват от Лондон, които естествено са все по заразни. Може би нашия велик раследвач Грозев ще ни каже, че ръката на Путин е на всякъде и той е виновен за всичко.

  1. Всички вируси са в прослуватия „български чадър“ и от време на време бодем до вчерашни ортаци на Тодор Живков, с които е ходил на лов и са му писали „На всеки километър“! И те, вече, днешни първи дружки на англосаксите ги разнасят по света!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *