Публикувано на 12.01.2022 / 18:31

83 ГОДИШЕН ЕКСДЕПУТАТ ОТ НДСВ СТАНА ШЕФ НА БДЖ. ЗАБЪРКАН В ГРАНДИОЗНА ДАЛАВЕРА ПО ВРЕМЕТО ВИЛХЕЛМ КРАУС СЪС СДЕЛКА ЗА ТРАВЕРСИ ОТ МАКЕДОНИЯ!

Бившият депутат от НДСВ проф. Йордан Мирчев стана генерален директор на БДЖ. Това оповести министъра на транспорта по bTV.

Йордан Мирчев предстои да навърши 83 години.

По времето на управлението на НДСВ Мирчев бе депутат и шеф на транспортната комисия в парламента.

Мирчев е бил и кандидат – депутат и от Движение 21 на Татяна Дончева.

Йордан Мирчев е бил вече шеф на БДЖ, сложен на поста от някогашния транспортен министър Вилхелм Краус.

В аналите на спец.службите обаче има прелюбопитна информация за периода на Мирчев като шеф на БДЖ & транспортния министър Вилхелм Краус, разкриха специално за АФЕРА спец.ченгета, работили по случая.

По времето на Вилхем Краус и Йордан Мирчев, като шеф на БДЖ, министерството на транспорта има сключен договор с фирма Булит за траверси. Договорът с фирмата обаче еднолично е прекратен внезапно, заради което впоследствие държавата в лицето на министерството на транспорта и БДЖ са осъдени от фирмата да и платят милиони неустойка.

Защо е прекратен така изведнъж договора ли?

Защото по времето на управлението на Краус, респективно Мирчев, се сключва сделка и договор с македонската фирма Карпос за доставка на траверси, /същата дейност, която всъщност е обслужвала фирмата Булит, с която е прекратен договора/, който е за 4 милиона долара.

Впоследствие се оказва, че доставените траверси от македонската фирма са толкова „качествени“, че … се чупят при поставянето им.

Обаче! Половин милион долара – КОМИСИОННА – отива познайте към кои джобове!

Сега същият този Мирчев става отново шеф на БДЖ.

Това е положението с „продължаваме промяната“. Гавра, не промяна.

Afera.bg

 

Коментари 31 за
“83 ГОДИШЕН ЕКСДЕПУТАТ ОТ НДСВ СТАНА ШЕФ НА БДЖ. ЗАБЪРКАН В ГРАНДИОЗНА ДАЛАВЕРА ПО ВРЕМЕТО ВИЛХЕЛМ КРАУС СЪС СДЕЛКА ЗА ТРАВЕРСИ ОТ МАКЕДОНИЯ!”

 1. ПОСТАВЕНОТО НИ ПРАВИТЕЛСТВО ОТ МАФИЯТА НА С.А.Щ. И БРЮКСЕЛ ДА СИ ПОДАВА ОСТАВКАТА ДОБРОВОЛНО ДОКАТО Е ВРЕМЕ,ПО ДРУГИЯТ НАЧИН ЕДВА ЛИ ЩЕ ИМ ХАРЕСА.

 2. Нищо не ме учудва. Ще виждаме и още по-странни назначения. На власт е сбирщина от хора, които назначават на работа по препоръки. Някой чул, че някой бил специалист по нещо и хайде на работа. Кадърните хора не се хващат на въдицата защото знаят, че това правителство ще падне всеки момент и остават най-вече подсигурените хора с пенсии. Те пък защо да не заработят още нещо за децата и внуците. Нали си спомняте назначенията в МВнр на един куп пенсионирани ченгета.

 3. Имаме нужда от ЗАКОН ЗА ЛУСТРАЦИЯТА !
  Комунисти, ндесевейци, гербаджии и националисти да са извън закона, т.е. забранени и да нямат право да заемат държавни длъжности.

 4. Да не обиждаме възрастните хора, дай Боже всеки да достигне достолепие.
  Въпросът е в днешните управляващи.
  Част от тях са неграмотни с българския език, не познават психиката, бита, нравите, обичаите ни, защото са живели и учили извън Родината.

 5. Коко , ти на кой свят живееш бе , моето момче!?
  В България от 32 години управлява американското посолство!
  Те ли са червени комунисти бе , дебилчо мамин !?
  Що не вземеш да се върнеш в на майка си в …….. за да те доизноси и пак излез !

 6. Борисов ако не влезе в затвора! Каква държавност каква държава?

 7. С две думи да се разберем ! Назначават се стари изпитани кадри доказали на практика кой как може да краде !Голяма промяна ей ,направо страхотия !Абе този Мирчев по времето на Краус не беше ли Данчо траверсата !Мисля че по времето на Костов/Ктаус/ се проведе единствената за сега стачка на локомотивния персонал !!

 8. Че работа едва ли ще върши, е съмнително, но само не ми е ясно на колко часа ще му сменят памперсите.

 9. Абе за какво е назначил тоя наср@н старец с памперси? Господ здраве да му дава,амавсеки ден му е подарен.Как ще оправи високотехнологични железници при които изкуствен интелект ше управлява мотрисите,като е жънал на полето със сърп и е рязал царевичак на ръка?

 10. По времето на Краус и Йордан Мирчев именно беше унищожено БДЖ и бяха спряни много от ЖП линиите в страната, за да могат семейните автобуси на Вилхем Краус да поемат превоза на пътници. Така беше унищожена едната от две теснолинейни жп линии в България , а именно линията Червен бряг – Оряхово, която е била уникална и не е имала аналог в цяла Европа. Познайте как ще направи Мирчев с БДЖ ако доживее до дълбока старост!?!

  1. Ч.бряг Оряхово беше демонтирана по времето на Митко Гайдаров!

 11. След това назначение очаквам царо от Мадрид да стане шеф на КПКОНПИ.

 12. Всичко е ОК. Представете си, че разумните в света бяха 70% колкото ваксинираните, а неразумните 10% колкото неваксинираните с първа доза. Това е утопия. Ако повечето са толкова мъдри, обществото нямаше да е толкова разделено. Има бъг в системата. Дали е в короните или в зелените пари времето ще покаже.

 13. Що бе, не е лошо момчето. Бизнесмен. Значи има пачки. Аз бих се запознала с него.

 14. Старчето от Еконт явно ще назначава на позиции последните си останали живи съученици!!! Позор

 15. Нямам нищо против пенсионерите да си подработват. Ама не на държавни служби, а в частни фирми – нека там се доказват колко са полезни, а не на държавната софра.!

 16. А завод за памперси кога ще се открие на територията?
  Тенденцията е памперсите да се превърнат в жизненоважен атрибут на новите бг управници!:)

 17. бре, по чисто косвени признаци целататая паплач се върти около 2004г., даже отвъд косвените признаци с.т. предложи ндсв-2 правителство? това води чисто косвено до прогноза за целите и резултатите на подобно „управление“ дори за ковид-идиотите – увеличаване и продажба на вънпният дълг, тотална доприватизация, за бедните – е „да го духат бедните!“.

 18. Нали транспортният министър уволни всички пенсионери в системата на транспорта, а сега назначава 83 годишен папардак с когнитивни нарушение и с вид на изгоряла цигара за шеф на БДЖ. Нямам думи!!! СРАМОТА!!! Толкова ли няма по-малди и кадърни хора, кандидати за това място!

 19. Да, бате Данчо, помним те! Свърши бакшиша и търсим нов…?Браво Събев, браво ,,Еконт“!

 20. Големи педераси се оказаха Румен Радев и шайката му ПП. Тоя на 83 си пика в гащите и краката, но има да разберем на кой какъв се пада, и кой какви интереси гони. САЩ продължават да се ебават с българския народ.

 21. Ужасът е пълен! Това правителство, ако изобщо може да се нарече такова е пълен абсурд – никаква компетентност, никакви идеи, извадени от нафталина хора на ключови позиции, гейове, младенци и други хубавини, истински абсурди, хора, които нямат представа къде се намират, а тръгнали цяла държава да управляват. Да вземат да прочетат Платон, поне нещо основополагащо, поне с това да започнат! Ужас на кубици!

 22. Нечувано!
  Този човек ще ходи на работа с придружител от социалното министерство!
  Егати, какви хора ни управляват…..

  1. Сигурно бившата цоциална ЕМИЛИЯ МАСЛАРОВА ЩЕ го придружава ,щот и ТЯ е назначена от ПП за специалист да ЦОЦИ здраво от Държавната софра малко е цоцала

 23. промяна ще има когато всички, които управляваха през последните 32 години отидат в затвора! каза:

  32 години все същите крадци с малки допълнения с нови попълнения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader56940"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/fc82c3993bd1e575e9e7935e29e432c3.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); */?>