Публикувано на 24.04.2021 / 9:15

45-ИЯТ ПАРЛАМЕНТ АВАРИЙНО СЕ ИЗНАСЯ С БЕЛИЯ АВТОБУС, БОРИСОВ СЕ ВРЪЩА НА БЯЛ КОН!

Трета седмица след изборите победителят Слави Трифонов упорито  мълчи и се готви за абдикация. Трета седмица изгубилият Бойко Борисов натрапчиво говори и се кани отново да управлява след предсрочни избори.

Това ли е сценарият на Шоуто?

45-ият парламент аварийно се изнася с белия автобус, Борисов се връща на бял кон!

Велизар Енчев

Бележка на АФЕРА: Като подочуваме и някои имена, които надничат от бъдещия „служебен кабинет“, лошо ни става от герджиковски манталитет. Батакът очевидно е кармата българска.

Коментари 23 за
“45-ИЯТ ПАРЛАМЕНТ АВАРИЙНО СЕ ИЗНАСЯ С БЕЛИЯ АВТОБУС, БОРИСОВ СЕ ВРЪЩА НА БЯЛ КОН!”

 1. Шиши шушне на Шушана, Буци баца меча.
  Цецо и Ицо цоцат от баката на байдън.
  Кроячите кроят капи на конвейер.
  Слави…слави чака да кацне последният щъркел от ятото.

 2. Какво може да очакваме от Радев освен да ни вкара в Триморието,това му е наредено това прави.

 3. Да изчакаме и да видим, какво ще предложи като решение Трифонов. Крайно време е нещо все пак да предложат и изпълнят. Втори станаха на избори, без да кажат какви им са целите и приоритетите, освен това което натрапваха с референдума. Видя се истината, че натрапвания мажоритарен вот и субсидия от лев, би обслужило само олигарсите! Ако и сега не поемат отговорност за кабинет, не само трябва да бъдат изтрити като партия, но и да им се търси персонална отговорност! На тях и стотиците хиляди които им повярвахА! Служебен кабинет сега, не само ще доведе страната до финансов крах, нещо за което Тиквата се постара специално в последните 6 месеца, но и ще бетонира Борисов за още години грабежи и власт и ще е началото на края на България! В момента по – добре е лош кабинет анти Борисов, отколкото служебен¡!!!!!!!

 4. Толкова ли е сложно да се напише сценарий с хепи енд за народа и да се реализира от способни хора. Само във филм на ужасите ли ще живеете. Без екшън план за озаптяване на дерибействащите власт имащи от махалите до върха няма как да стане. Толкова е просто. В случая компромисен кабинет на третия мандатоносител – ДБ или ИМВ до избора за президент е най добрият вариант. ИТН ще си изгърмят патроните с кабинет сега.

  1. Сценарият не е сложен, напротив, но има бариери пред способните хора от негативни политици и техните режисьори. Именно „прост“ сценарий в смисъл на ясен, верен и директен сценарий не се допуска. Вариант за „прост“ сценарий, например, беше протестът, ако беше оглавен от Президента в деня на откриването на Народното събрание. За жалост той мина през протеста и се прибра в Президентството. Доказателство за верността на сценария бяха репресиите към протестиращите, защото властта се изплаши от верния сценарий. Сега има два шанса се „прост“ сценарий, но се искат Мъже и Жени без комплекси и с родолюбие.

   1. Идеята на сценария е да бъде за народа, а не в името на народа с колене и бесене. Да не се плашат с възмездия ( те са неизбежни в другия свят) и да се примирят и заработят. Толкова е просто. Бюджетът на държавата не е по сложен от семейния. Даже е по прост, но да не се краде. Това е.

    1. Да, Иван, „за Народа“, но това, което беше за Народа, бе ограбено, похабено и скрито и „системни играчи“, нарушили всички правила за допустимост. Не се касае за репресии, а за Истина, за Божии дарове и за гаврата с тях чрез възпозлване, а не чрез подобаващо откликване според волята Божия! За това позитивността е проблематична или невъзможна! Бог поруган не бива!

     Ето за яснота:

     Чудесното – от длани на Отеца –
     копнежност във изваяна прекрасност,
     елмаз във красотата на венеца –
     на Господа великата задачност!

     19,38 ч., 11.02.2015
     София

     Озарение
     От Свети Кирил Философ

     И Словото снизхожда във дарение
     на чистия, разцъфнал над Разпятие,
     и Азбука от висшето селение
     му се дарува за свето занятие.

     И чистият, достоен в дарование,
     приема дарове небесни в окриление
     и ги извайва в Словото – послание
     и Мъдростта излижа с озарение!

     19,43 ч., 11.02.2015
     София

     1. Всичко е ОК. Разбирам те но малко търпение и всичко ще си дойде на място

     2. Наистина словотто е окрилено. Благода ря ти че го сподели.

   2. И нотка на позитивизъм – неминуемо всичко отива към по добро. Не можем да упрекваме полевите играчи Радев, Борисов, ИТН (това не е и така нататък).

 5. Служебното ще бъде съставено хора, които бъдат подадени на Радев.

 6. Не е сценарий, Господин Енчев. „Явлението не е същността“, т.е. има привидни, неверни видимости. В случая Вие ги тълкувате с надценяване и на ИТН, и на ГЕРБ: привнасяте предполагаеми характеристики за верни. Причината за това е с неосъществено очакване. „Бял кон“ няма къде да стъпи в Авгиевите обори на досегашната власт, те си й остават като атрибут. Проблемът е в неяснотата и нежеланата от избирателя пасивност на ИТН, които стават по-отчленени в контраста с паническо настъпателната пропаганда на ГЕРБ. ИТН за сега не тълкуват вярно ситуацията и поради това се бавят. Имат бариера от собствена неяснота, не страх, не и нежелание. Имат хоризонт за верни ходове, но дали имат кораб за насока към хоризонта? Хора с Вашия стил на компетентна настъпателност рядко имат аналог, а масовите ПР – и нямат понятие от психология и социален анализ ( напр. лицето Севда на Борисов) и за това компенсират с небивали безумия дори на ниво пропаганда: ръждив гланц за кокошки, които са капан за всеки кокошкар.

 7. Едва ли ще се върне на кон, пази боже! Между другото, единственото правилно нещо, което направи през тези мъчителни и срамни за нас 15 години беше, че действително носеше патерицата на правилната страна. Помощното средство винаги се носи откъм здравия крак!

 8. Толупмейкърите меркел и туск не спят. Отново са задействали толупбилдърите конрададенауер и хансзайдел, за да върнат бойчето на власт щото то пълни и техните чекмеджета.

 9. Аз пък подочух във Вашето предаване Високоуважаеми Господин Велизар Енчев,накрая на Вашето Предаване с Нора Стоичкова,Албена Белянова…..че върви мълва,че Сл.Трифонов може да постави за Премиер най ДОСТОЙНАТА БЪЛГАРКА Госпожа РЕНЕТА ИНДЖОВА,ако направи това Трифонов,ще си взема всички критични думи обратно,аз лично смятам че,единствения човек който може да отреже главата на мафията е г-жа Ренета Инджова!!!Нека да изчакаме да видим,какво ще направят ИТН!!!

 10. Слави с едно шоу успя да ошашави публиката и тя да гласува за него,отрезвяването настъпи бързо.Фронтменът дори не се вясна на фронта,истинския,и боко пак взе да се изявява наперено.Всички ,които се набутаха в НС като вождове,по-право вождици,се оказаха ментета,стари,употребени и рециклирани.В следващите избори този модел не трябва да се повтаря,трябва да се въведе гласуване по пощата и по интернет,тогава един милион гласа от чужбина ще обърнат играта.

 11. Спокойно, Борисов повече няма да се върне нито на бял, нито на друг кон, него го чака катафалката.

 12. Партизански отряд Четвърти километър води тежки сражения за Парламентарната мандра.
  В боевете губим наши другари,но Победата е сигурна !

  Венсеремос.

 13. Няма как да се случи това ( за белия автобус )!
  Нещата вървят към служебен кабинет, освен ако чичо Сам ( САЩ ) не наредят някои послушни пешки ( фигури ) за т.н. Коалиционно правителство, което е твърде вероятно като имам в предвид ПРОДАЖНОСТА на „нашите политици“!

  1. Ако служебното правителство на Радев е като първото му. На каляска ще се върне тиквата.

   1. Камелия,
    Надявам се да не е нескопосано като първото му служебно правителство!
    Нека изчакаме и ще се разбере.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *