« Върни се назад Публикувано на 03.11.2017 / 8:47

30 ДНИ ПРЕДИ МЪЖЪТНАГАЛА ДА СТАНЕ ОТ СТЕФАН МЪЖЪТНАГАЛА…

стефан и галаВчера сутринта Мъжътнагала я пита дали и нея някой известен я е хващал за коляното.

Гала нацупи устенца, завъртя тъжно оченца и не каза нищо.

Аз, обаче знам, защо тя се нацупи. Сега ще ви разкажа, но ще ви моля да бъдете много дискретни и да не казвате на никой, щото тия, вестниците на Кой, умират за такива истории, а и се страхувам, че ще ми нарекат страницата жълта.

Беше топъл понеделник от месец юли, около 30 дни преди Мъжътнагала да стане от Стефан, Мъжъгтнагала. У дома стана един голям проблем с една тръба. Звънях тук, там, аварии… не, не и не. Не мога да намеря човек да я оправи и тва е. И тогава се сетих за Него, нали Той всичко оправя. Обаждам му се аз и викам:

– Моля те, ти баща, ти майка, така и така – наводних се, не мога повече….Моля те на колене, ела!

– Добре, каза Той, ама ако дойде и Гала! Иначе не идвам!

Леле, видях се в чудо. Как ся да я извикам, ми тя нито ме познава, нито съм чалга певица, никва певица не съм всъщност, нито разбирам от уринолечение, не съм йога, готвя само тъпи неща като боб и леща, че съм и пълничка, пуша, нищо не разбирам от омега 3 мастни киселини, нямам намерение да забременявам инвитро, аз съм старомодна – ин вътре си забременях… от биг брадъри нищо не разбирам, халваджаните сто пъти съм казвала, че не ги харесвам… Ужас, видях се в чудо.

Обаждам се на един съученик, който аха да стане депутат, ама не му стигна 1%, но има познати тук-там и му разказвам за моята драма. Той вика – не мога да помогна, щото сега правим коалиция срещу Него и сме много заети. Сетих се за един далечен братовчед в МВР, обаждам му се, а той – не мога, щото бутаме къщи в Максуда. Познавам и сина на секретарката на първия главен секратар на валери симеонов, ама той, валерката бил в съда да съди някакъв провинциален вестник, щото казали, че е задната, долна част на човешко тяло. Имам един съсед – доктор, някакъв фактор в министеството. И той отказа, карали се кой да стане министър. Накрая, Еврика – моя приятелка от детинство, научен работник в БАН, преди работа ходи да чисти стълбите на Нова, обаждам й се и й казвам проблема. Тя вика:

– Обади се на ПР-ите на Гала и им кажи, че той ще открива у вас нова канализация, и че те ще бъдат единствени с ексклузивно интервю на мястото на събитието.

Обадих се. Гала казала – добре, ама искам да Го помолим, Той да нареди на екипа да вземат Стефан, та да стане Мъжътнагала, щото на мен ми е неудобно.

Един ден, чувам едно бръмчене, отварям прозореца и ах, какво да видя, Той лети към нас, разперил шлифера с една ръка, а в другата – куфарче с инструменти. В зъбите му тръба цол и половина. Веднага звъня на Гала, братчеда, съученика, доктора и мъжът ми /щото и той заплаши с разни рестрикции, ако не я види на живо/.

Всички се наредиха в коридора, Той се втурна в банята, започна да поправя и дойде Гала с екипа си. Той я погледна, смръщи справедливи вежди и каза:

– Мноо си кльощава!

Завинти последната муфа и отлетя разочарован.

Гала седна на пода и се разплака. Никой до сега не беше отказвал да я докосне поради никаква причина, най-малко пък поради тази…. Остана й поне утехата, че Той нареди по моя изрична молба, от утре Стефан да е Мъжътнагала в На кафе.

Затва сутринта Гала нацупи тъжни устенца.

Виктория Тинтерова

П.П. Вече казах – с нАучна цел гледам. Представи си ме като изследовател на неизвестни племена, без писменост, дълбоко в дебрите на джунглата. Те са някаква нова порода водещи ли, журналисти ли или обикновени, които трябва да бъдат осветлени за човечеството и изследвани – откъде се появиха и как ще се развиват.

«