« Върни се назад Публикувано на 13.06.2021 / 14:21

3 СИГНАЛА Е ИМАЛО ДО ПРЕЗИДЕНТА ЗА ЛОБИЗЪМ В МИТНИЦИТЕ И ЧЕ ЗАРАДИ ТОВА ЩЕ ИЗГОРЯТ ДВАМАТА МУ ДОВЕРЕНИ ПЛАМЕН УЗУНОВ И НИКОЛАЙ КОПРИНКОВ

Три сигнала има изпратени то президента Румен Радев във връзка с лобизъм в Агенция Митници, разкри АФЕРА, като сигналите са с огромна информация и вътре в тях президентът е бил предупреден, че заради този лобизъм в Митниците ще изгорят двама от неговите „съветници“ – Пламен Узунов и Николай Копринков и ако не се вземат мерки ще бъдат атакувани за корупционни практики.

Сигнал има изпратен и до служебното Министерство на финансите.

До този момент никой не е реагирал на изпратените сигнали.

Разследването на АФЕРА, което публикувахме на 11 юни т.г. индиректно потвърждава това, за което е бил предупреден президентът Радев.

Преплетките между Пламен Узунов и назначените шеф и заместници на Агенция Митници са изключително знакови още назад във времето, та до днешни дни.

До 2009 година началникът на Митница „Югозападна“ в Благоевград е Николай Шушков.

През това време шеф на Митница Кулата е Павел Геренски, който на същата дата – 19 май т. г., когато се провежда срещата между Петко Петков и Пламен Узунов, е назначен от министъра на финансите Асен Асенов за заместник шеф на Агенция Митници.

С идването си на поста шеф на Митниците Ваньо Танов освобождава Шушков.

През 2013 година правителството на Пламен Орешарски, чрез финансовия министър Петър Чобанов прави шеф на Агенция Митници Павел Тонев, който сега пак е направен шеф от Асен Василев, този път в правителството назначено от Румен Радев.

През 2013 година Павел Геренски е шеф на Митница Пловдив.

Когато идва на власт Георги Костов, Геренски отказва да напусне и Георги Костов му образува дисциплинарка, след което е махнат от поста.

През това време Пламен Узунов е директор на ОД на МВР Пловдив.

Преди две години Шушков води Геренски при Пламен Узунов.

Павел Тонев, който сега бе назначен за шеф на Агенция Митници до 2009 година е шеф на Митница Пловдив.

Той пък е капия на Николай Копринков.

Така двамата шефове в Митниците са съответно капии на: Геренски на Пламен Узунов, а Павел Тонев – на Николай Копринков.

Както сайта „Епицентър“ съобщи племенницата на Петко Петков, който носи „личен подарък“ на Узунов, е била назначена в Митница – Пловдив. Дали нейните имена са писани на листчето и дали Узунов е звънял на Геренски не е трудно да се провери от съответните служби.

Afera.bg

«