« Върни се назад Публикувано на 31.12.2014 / 12:57

2014 във Варна, или как градът бе запазен за симбиозата. Година на „пуйчета” в курника

VARNA SOFIAПубликуваме равносметката на Веселина Томова – собственик и главен редактор на сайта „Афера“, за отминаващата 2014 година във Варна:
„Тази година, която се изнизва под прага на времето, остави Варна в особеното състояние на курник, в който онези, които би трябвало да са призвани да разследват защо курникът не е поне подобие на местопребиваване на европейски кокошки, всъщност са известни като „пуйчетата”. Прозвището идва от прякора на директора на ОД на МВР – Варна Николай Калчев – Пуйчето, наместен като „полицай №1” на морската столица от бившия вътрешен министър Цветлин Йовчев, а впоследствие утвърден от „новия” Цветанов министър Веселин Вучков. Тоест непипнат от поста. А недокоснат, защото протекцията му е от едно и също място – БОСТАН-а на ГЕРБ и ДПС.
Никога в историята на МВР – Варна Дирекцията на вътрешните работи не е била гилотинирана по този начин умишлено – с назначение на лица, които не само по кадърност са известни единствено с редене на чашки, а и с усърдността си никога и по никакъв начин да не работят по разкриване на корупция по високите етажи на управление на града.
През тази година в МВР се упражняваха „чавки”, „барбита”, „ебатита” и „пуйчета”. Заедно с тях рамо до рамо се кокошинеше варненската прокуратура и в двете й оперености – районна и окръжна, които по никакъв начин не успяха да клъвнат и един поне корумпиран чиновник. Ей тъй, на, за прах в кочината.
Градът е прогнил от корупция и СИМБИОЗА на кръгове, които от години крадат безогледно варненци. МВР и прокуратурата обаче се гушкат в курника и надигат главички единствено когато политическите им господари наредят кого уж да „клъвнат”.
„Пуйчето” засега, подобно на главния секретар на МВР – Светлозар Лазаров успява да се задържи на поста поради простичката причина, че и двамата са капии на кръгове на ДПС, свързани с Пеевски. Окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров го чака път през 2015 година – път, в смисъл, че най-после ще го разкарат от стола му, на който нищо не свърши.
През цялата година на безвремие във Варна лапачите продължават да правят огромни кинти, за сметка на данъкоплатците. И морската „столица” все по-скоростно се превръща в апликация на думите на Борисов – „село”. „Пуйчетата” направиха каквото могат умишлено градът да бъде запазен за СИМБИОЗАТА. И продължават да опъват чадър над онези, които трябва да са по арестите.
Всяка Варна обаче си заслужава измекярите. Няма такъв град, който с камъни да сваля от власт диктатори и три месеца по-късно да ги издига на власт. Византийска му работа.“

www.varna.topnovini.bg

 

«