« Върни се назад Публикувано на 17.03.2023 / 9:32

ЗАГОВОР СРЕЩУ ПРОКУРАТУРАТА И ДЪРЖАВАТА ОТ МВР И „ПЛОВДИВСКИЯ КРЪГ“. КАК УМИШЛЕНО НЕ ЕБАВАТ ПРОКУРАТУРАТА ЗА ДА ВЪРТЯТ КОНТРАБАНДА С ЦИГАРИ

На 10 март т.г. на медиите е поднесена новината, че:

„… на 8 март т.г. още един склад за нелегални цигари е разкрит при акция на ГДБОП. След допълнително разследване служители на ГДБОП са открили складово помещение между Белослав и село Аврен, област Варна. При извършените процесуално-следствени действия в условията на неотложност, са открити и иззети 300 мастър бокса цигари, марка Марбъл, без български акцизен бандерол. Предотвратената щета за бюджета възлиза на 1 млн. лева. Събраните материали са докладвани на Районна прокуратура Варна, образувано е досъдебно производство“.

В официалната информация е спестено НАЙ-ВАЖНОТО! и АФЕРА разкри – че при акцията на ГДБОП във варненското село НЕ Е открита машината за производството на контрабандните цигари, машината е липсвала.

На 15 март. т.г. следва нова официална МВР новина:

„…Близо 200 хиляди кутии контрабандни цигари са иззети при акция на Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП), съобщиха от пресцентъра на МВР. Операцията е реализирана днес на територията на София от служители на отдел „Противодействие на контрабандата и престъпността през държавната граница“ при ГДГП. На паркинг в района на Враня са проверени три товарни автомобила. В рамките на инспекцията граничните полицаи са установили в превозните средства 390 мастербокса, съдържащи 195 000 кутии цигари без акцизен бандерол, части от машина за обработване и нарязване на тютюн и тютюневи изделия, множество заготовки и мостри на тютюневи изделия, нарязан тютюн. Задържан за 24 часа е български гражданин. Образувано е досъдебно производство за престъпление по смисъла на чл.234, ал.4 от Наказателния кодекс. Уведомена е Районна прокуратура – София.“

Това, което укрива МВР и АФЕРА разкри е, че на 15 март т.г. в кв. Полигона, София, бл.10 е задържано лицето Николай Иванов Янински.

Извършен е обиск от служители на ГДГП. При претърсването са иззети ЧМР документи и лиценз за превоз на фирма „Тренд Транс“.

Николай Иванов Янински е разпитан в качеството на свидетел по образуваното досъдебно производство след което е задържан във 02 РПУ на СДВР.

И сега внимавайте особено много в картинката!

За задържането на лицето Николай Янински НЕ Е БИЛ УВЕДОМЕН НАБЛЮДАВАЩИЯ ПРОКУРОР на образуваното досъдебно производство по описа на Софийска Районна прокуратура.

Задържаният Янински е бил освободен следобед на 16 март т.г., като преди това е отведен и до СДВР, където е проведена „неформална беседа“, като отново не е уведомен наблюдаващия прокурор.

За същия има данни за образувано ДП в град Видин отново за контрабанда на цигари. Там е бил задържан един ТИР с контрабандни цигари, който е бил собственост на фирма на сина му.

И сега пак – внимавайте в картинката!

При задържането на 15 март т.г. в превозните средства в които са открити контрабандни цигари, е открита и … МАШИНА ЗА ТЯХНОТО ПРОИЗВОДСТВО.

Сега си спомнете за онази ЛИПСВАЩА машина за контрабандни цигари от акцията на ГДБОП във варненското село.

АФЕРА задава от упор бруталните си въпроси към МВР!

Съответно и към прокуратурата, която този път е станала обект на „заговор срещу нея от МВР и „Пловдивския кръг“, който управлява както МВР, така и редица контрабанди!:

1. Има ли връзка между двамата случая? Ако питате АФЕРА – връзката е очевидна и очевадна!

2. Машината, открита в столицата, липсващата машина за направа на контрабандни цигари ли е от акцията на ГДБОП във варненското село? Ако питате АФЕРА  – същата е!

3. Назначена ли е експертиза на откритата машина за контрабандни цигари? Ако питате АФЕРА – дълбоко се съмняваме!

4. Защо не е бил уведомен наблюдаващият прокурор за извършените процесуално следствени действия с Николай Янински в ГДГП и СДВР? Ако питате АФЕРА – защото някой е наредил това да не стане. Кой – ще разберете по-долу.

5. Истина ли е, че машината за контрабандни цигари и самите контрабандни цигари са собственост на контрабандна група от Пловдив, свързана с „Пловдивския кръг“, който управлява МВР, в голяма част кадрува и държавата, близък е до „пътя на копринката“, респективно до Радев? Ако питате АФЕРА – да!

6. Министърът на МВР Демерджиев знае ли за случая? И ако е информиран смята ли, че случилото се е в реда на нещата? Ако питате АФЕРА – и да знае, и да не знае, пак ще е от … Левуново, защото е назначен от този „Пловдивски кръг“ за да си трае. Докато те си въртят мушенгиите и пълнят чувалите с кинти.

7. Съществува ли единен център за координация в МВР или там съществува само хаос? Ако питате АФЕРА, МВР бе окончателно усмъртено при упралвението от повече от две години на Румен Радев & „пътя на копринката“ & „Пловдивския кръг“ на Пламен Узунов, който кадрува МВР и службите.

8. Знаят ли ГДГП и СДВР за акцията на ГДБОП във Варненско и за липсваща машина, и знае ли ГДБОП, че ГДГП е открила такава при акцията във Враня в столицата? Ако питате АФЕРА, на това място отговора е – в МВР да влезе убитият!

9. Какви са причините свидетелят Янински да бъде скрит от МВР от прокуратурата? И в какво се състои „неформалната беседа“ с него? Ако питате АФЕРА, трябва да се „оправят“ нещата на ниво МВР, защото „Пловдивския кръг“ губи много пара от контрабандата. Каква прокуратура, кви пет лева?! Важното е контрабандата да тече… към „пътя на копринката“.

10. Каква е самата идея за задържане на „свидетел“ в поделение на МВР? Охраняват ли свидетеля или чакат обаждане от някого? Ако питате АФЕРА, разбира се, че чакат обаждане. И то не закъснява и през главата на прокуратурата лицето е освободено и продължава да контрабандира за „Пловдивския кръг“ с песен на уста.

11. Кой се е обадил да освободят лицето? Ако питате АФЕРА, а познайте от първия път! Онзи/онези от „Пловдивския кръг“, които кадруват МВР в полза на … контрабандата! И имената им се знаят от всички, които знаят какво е да си вкаран в клещите на „пътя на копринката“.

Въпрос и към главния прокурор Гешев:

Това, уважаеми Главен прокурор, не е ли също „заговор срещу държавата, прокуратурата и българския народ“? Щото аз не се сещам да е друго!

И какво правим, господин Гешев, а?!

Очаквайте продължение.

Веселина Томова

«