« Върни се назад Публикувано на 07.11.2022 / 6:31

175 ТИКВИ ЗА ХЕЛОУИН

В четвъртък 175 високоплатени паразити гласуваха да даваме оръжие на Украйна. Тъкмо отбелязахме Хелоуин и грейнаха 175 осветени тикви. В петък отидох в парламента да ги питам ще отидат ли доброволци, ако клоунът със зелената тениска поиска “военната помощ” от България да включва и жива сила.

Все бях се нагледал на лигльовци в тази сграда, но тия чупят рекорда. Кадърът на Кунева Тома Биков, който преди години обясняваше каква мутра е Бойко, а днес го брани като концесионер шезлонг, с категоричен тон каза, че няма да се стигне до такъв вариант. Все едно Путин и Байдън вечер му докладват. Радо Чолаков, когото познавам от поне 25 години като юриста на Пресгрупата, пишещ рекламните договори си сложи леко обидена физиономия и ми съобщи, че договорите трябвало да се спазват. А ние понеже сме в НАТО, значи имаме договор и трябва да го спазваме. Аз не като юрист, но като дългогодишен автор на Пресгрупата, за чийто коментари Петьо Блъсков и Валери Найденов се караха, кой да ги пусне пръв – дали всекидневникът или седмичникът, го запитах невинно: а кой точно договор задължава България да дава оръжие безвъзмездно на страна извън НАТО. Не можа да отговори.

То няма и как. Следващият ми събеседник Лорер се измъкна по еврейски с извинението, че има важна работа – вероятно са му съобщили, че обменният курс в чейндж-бюрото е добър…

С две думи – в Парламента цареше забавление и безхаберност. А двата дни на уикенда бяха употребени от дежурните гости в студиата за повторения на “евроатлантическата принадлежност”, след което вашите избраници, драги овце български, се разпръснаха с мерцедесите си по луксозни хотели и спа центрове. “Трябваше да покажем…” изплю камъчето един от дежурните по студио.

Какво и на кого, бе нещастник? Те италианците си замръзиха помощите за Украйна, в Щатите демократи, не други, питат къде отиват милиардите за Зеленски и искат край на донорството, а във Франция скоро ще го тричат бабоеба Макрон, защото учителите там нямат пари за сметките си, а милиарди евро още текат към крадците от Киев. 38 милиарда евро е поискал наглецът Володимир за 2023 г. А тук ни обясняват как земята ще се продъни, ако не приемем 22 закона, с които да получим първия транш от някакви си 800 млн. евро. Тук няма как да не редактирам Костадин – вкарвали ни във война.. Там е въпросът, че не. Ами то, ако бяхме във война с Русия, щяха да ни засипват с милиарди.

А сега ще плащаме и сто жълтици, и ще изядем бъчвата със сол, и накрая ще ни бият и сто тояги.

Волен Сидеров

«