« Върни се назад Публикувано на 11.08.2017 / 21:18

АФЕРИТЕ В ЧЕЗ -2. ФАЛШИВ ЛИ Е ФАЛИТА НА НА ТЕЦ ВАРНА

чезПубликуваното разследване на АФЕРА: „АФЕРИТЕ В ЧЕЗ. КАК ОБЕЗКЪРВИХА ЕНЕРГИЙНАТА МРЕЖА НА 2/3 ОТ БЪЛГАРИЯ И СЕ СТИГНА ДО ЗАТВАРЯНЕТО НА ТЕЦ ВАРНА“ предизвика брожения и силен отзвук, както в ЧЕЗ, в КЕВР, така и по високите етажи на ГЕРБ.

Без ТЕЦ Варна България  категорично не  може да запази своята роля на енергиен лидер в региона, коментира преди  време на открито заседание в Комисията за енергийно иводно регулиране (КЕВР) представителят на Енергийния системен оператор (ЕСО)Венцислав Захов. Без тази централа България ще бъде само транзитен център наенергийните потоци в региона!

Централата е все още част от критичната инфраструктура и военно-временния план на Министерството на отбраната. От началото на 2015 година обаче мощностите са затворени, защото блоковете не отговарят на екологичните изисквания.

Скандален е фактът, че след фактическото затваряне на ТЕЦВарна,  комисията поенергетика към НС се прави, че не забелязва какво се случва с втората по големина на Балканския полуостров ТЕЦ – тази във Варна. А собственикът на ТЕЦ „Варна“ – чешката държавна компания ЧЕЗ  не изпълни приватизационния си договор  в частта за екологизация на горивните инсталации. Повече от година ТЕЦ-ът не генерира електроенергия, което е основание за откриване на процедура за отнемане на лиценза (съгласно чл. 55, ал. 2 на Закона за енергетиката).

Учудващото е, че към момента нито има наложени санкции на ЧЕЗ за неизпълнение на приватизационния договор, нито е започната процедура за отнемане на лиценза на ТЕЦ„Варна“. Затова пък има опити за извиване на ръцете на държавата да си откупи обратно ТЕЦ-а.

Ако не иска, настояването на собственика е  – да му се гарантират условия, позволяващи да върне евентуална инвестиция, която би направил в бъдеще невъобразимо време по отношение на екологизацията на съоръженията и която беше задължен да направи според договора за приватизационна продажба. Онова, което иска ЧЕЗ като собственик на ТЕЦ „Варна“, е да получи същите условия, каквито имат американските ТЕЦ-ове и ВЕИ-централите – изваждане пред скобите на пазара и гарантиране на печалбите, наричано за благозвучност гарантиране на възвращаемостта.

Има предпоставки за отнемане на лиценза на ЧЕЗ  за експлоатацията на ТЕЦ Варна, която повече от година не функционира.  По закон, когато става дума за подобни възлови обекти, КЕВР може да задължи собственика да прехвърли активите на дружеството на други, които произвеждат електроенергия.

ЧЕЗ България уж трябва да разкомплектова на първите три блока в централата, но според становищата на енергийното министерство и на ЕСО по казуса обаче, централата е много важна за енергийния баланс на страната, особено през зимните месеци.

Зорница Генова от ЧЕЗ обаче трвърди че централата не е работила от три години и това няма отражение върху сигурността на доставките.

Ако е вярно, втрещяващ е факта, че  найновата компания на ЧЕЗ в България – ЧЕЗИнформационни и комуникационни технологии България (ЧЕЗ ИКТ България) е получила многомилионен заем именно от активите на ТЕЦ Варна.  Компанията е със седалище иадрес на управление гр. София, ПК 1784, Столична община, район Младост, бул.„Цариградско шосе“ №159, Бенч Марк Бизнес Център – дефакто същият като другите дружества на чешката компания.

ЧЕЗ ИКТ България е създадено на 01.05.2015 г. в резултат на реализацията на стратегически проект за смяна на модела на предоставяне на услуги в областта на информационните и комуникационни технологии за Групата ЧЕЗ в България.

На основата на изградена собствена инфраструктура ЧЕЗ ИКТ България осигурява редица ИКТ услуги, систематизирани в Каталог и с професионално гарантирано качество.

Естествено, между ключовите услуги е предоставянето и подръжката на надеждни ИКТ решения, отговарящи на високите изисквания на клиентите на компанията: ЧЕЗ ИКТ България активно партнира в иновативната стратегия на Групата ЧЕЗ в България и сътрудничи за използване на новите технологии за обслужване на клиентите в сфератана енергетиката…

ЧЕЗ ИКТ България има едностепенна система на управление – Съвет на директорите с председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор Цветанка Генчева Георгиева.

Буди интерес как ЧЕЗ ИКТ България получава кредит за над 8 млн. лева  от фалиралия и оставил стотици варненци без работа ТЕЦ Варна, а междувременно в София директори се ширят в огромни апартаменти и получават колосални заплати много над средния мениджърски стандарт. Така например З. Г. получава месечно над 8000 лв. и отделно годишен бонус за отлично свършената работа по регулаторните дейности, които фактичести се извършват от друга сксандално изгонена от Софийска вода персона  – Георги Благоев.

Той пише балансите и изчислява с колко ЧЕЗ ще иска да се повиши цената, като предварително разбира от колегите си в ЕРП-тата с колко ще „оскубят“ потребяващите ел. енергия.

В енергийните среди е кристално ясно, че Благоев има дебели връзки в регулатора КЕВР и от там лидира З.Г. срещу сделката да бъде привлечен в ЧЕЗ преди 4 години.  Докато в телевизионен ефир, в КЕВР и пред клиетите на енергото, обслужващо 2/3 от територията на България, се обяснява едно за цените по  снабдяване с електроенергия, утвърдени от КЕВР, компанията всъшност действа като семейна фирама.

Най-дребните нарушения правени от висшия мениджмънт са честа практика от години и макар да е трудно да се докаже, че представителните разходи на шефовете в ЧЕЗ се плащат от нас – българите и влизат и пряко в цената на тока, рекламният пиар на дружеството процъфтява с тлъсти медийни договори.

Ето как се случват и някои „трансформации“ – лидер и ицициатор на протестите Вангел Цилев,  и едно от лицата на кампанията срещу ЧЕЗ – Красимир Луканов, журналист, член на УС на Движение „ДНЕС“, член на Инициативния комитет на Национална гражданска инициатива „Срещу произвола на монополите“ и главен редактор на предаването Господари на Ефира.

Вангел Цилев https://www.youtube.com/watch?v=siVkoqLdD_U

сега  е яростен защитник на ЧЕЗ и ПР дейността на компанията – справка – сайтът им и личната му ФБ страница.

Красимир Луканов, който бе ревностен защитник на правата на потребителите, внезапно замлъкна, след като дъщеря му – Борислава Красимирова Луканова започва работа в пресцентъра на същата компания,  като се подвизава и като говорител на дружеството при аварии и нестихващи липси на ток в ключови столични квартали. Злите езици шушнат, че тя еличен ПР на  изпълнителният директор на „ЧЕЗ Разпределение България“ Петър Холаковски.

Стряскащо е как ЧЕЗ разпродава на безценица служебните автомобили на чешките си шефове, подменени по време на кризите с чисто нови, под предтекст, че така ще бъде оправдана мярката за изпълнение на енергйната ефективност /със спад  от разходите за гориво, или иначе казано, докато аварийните автомобили нямат гориво за да обхождат, всеки мениджър има личен автомобил с огромен месечен лимит /.

Още факти с високо напрежение:

Г-жа Трънка, преводачка и асистент на чешките патриоти, придобива лека кола Шкода за обидно  смешните 2 000 лв. чрез външна оценка и нотариус Румен Димитров, /номер 247/ на 18 март 2016 година, като дни след  това на 23 март 2016 година я прехвърля лично на Томаш Пецка, главен директор „Управление на активите“ в ЧЕЗ Разпределение България чрез нотариус Богдана Бъчварова, /номер 515/.

Виж тук:  4EZ1

4EZ2

Не може да се неглижира и темата за самолетните билети на мениджърите в ЧЕЗ. Те пътуват редовно в първа или втора класа до Чехия, за да подготвят арбитража на ЧЕЗ срещу България, а искът е за няколко стотици милиона евро.

Групата е решила  да предприеме тази стъпка след  редица интервенции на българските  институции. През ноември 2015 година Групата е  изпратила до българското правителство т.нар. Notice of Dispute, предхождаща жалбата, като е поискала решение на спора по взаимно съгласие и запазвайки си правото за инвестиционен арбитраж. Българската страна  не се е възползвала от тази възможност до този момент. Енергийната група стъпи на българския пазар в края на 2004 година и има близо 3 млн. клиенти.

За тази процедура, водена срещу България,  отговаря Злата Грьонингерова, която до скоро беше сред членовете на Управителния съвет на ЕРП дружеството. За неин наследник бе посочена  Йорданка Ковачка, която всеки ден докладва в Чехия всички парични операции.

Странно, но фамилията и е същата като на известната фигура в енергетиката – Христо Ковачки….

ЧЕЗ ИКТ България под ръководството на председателката на Съвета на директорите и изпълнителен директор Цветанка Генчева Георгиева, е на загуба от 6 млн.лв., като новият заем от ТЕЦ Варна едва ли ще навакса идващите нови предизвикателства преди продажбата на ЧЕЗ, която изглежда още по-малко вероятна.

При одобрени от КЕВР  180 млн. лева за инвестиции в мрежата на ЧЕЗ Разпределение за неотложни ремонти и подмяна на стари съоръжения, в момента ЕРП-то ударно заменя работещи съоръжения с нови, без това да е целесъобразно.

Справка – пълния списък действащи трансформатори*  – виж под публикацията

Скандално е, че едно подобно съоръжение по пазарна стойност струва над 20 хил. лева. И това се плаща от нас – българите.

Пред енергийната стабилност на България стоят фундаментални въпроси, а пред нас –плащащите сметки и други още по –важни:

1. Откъде идва колосалната разлика в заплатите между мениджъри и служители в ЧЕЗ!?

Пример – Директор комуникации 7000 лв., обикновен служител в аварийна служба с над 10 годишен стаж – около 700 лв.? З.Г. –  10 000 лв. – отчетник на електомери 600/650 лв.?

2. Защо чешки мениджъри пътуват над разрешения лимит за самолетни билети?

  1. Как директори в ЧЕЗ сами подписват  за продажба на служебни автомобили и в последствие закупуват колите за себе си?
  2. Защо Икономическа полиция, АДФИ, ДАНС, КЗК и другите държавни органи мълчат за проверките в ЧЕЗ и констатираните нарушения?

5. Как ТЕЦ Варна дава заем на ЧЕЗ ИКТ – част от ЧЕЗ?

6. Какво става с 40 млн. активи на дружеството дължими към България?

7. От 2011 година ЕРП-тата са длъжни, когато се договарят със свързана с тях компания за изпълнение на услуги или доставки, да избират компания, която има капацитет да изпълни 100% от дейностите, а все още наемат външни?

8. Защо след като прокуратурата е установила през 2011 година 143 договора без публичен търг, някои от които са на стойност стотици милиони лева, двете енергийни дружества „ЧЕЗ Разпределение България“ и „ЧЕЗ Електро България“ продължават да сключват договори директно със „сестринската“ компания „ЧЕЗ България“?

Андрей Червенков

* 1 МТП Бодят      20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,50kVA,с НП     Теч на масло         Пирдоп           София Област       IC-32-16-16337     9 160  лв.    София

2МТП Лаг  20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,50kVA,с НП     стар и има теч       СвогеСофия Област         IC-32-16-11327     9 160София

3ТП Малцински  20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA,с НП   стар и има теч       Ботевград          София Област       IC-32-16-11329     28 100 лв.   София

4ТП 155     20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA,с НП   стар и има теч       Ботевград          София Област       IC-32-16-12265     28 100          София

5Мелница с.Ярлово      20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,400kVA,с КЗР  тр-ра е 320 кВА от 1964 г.          Самоков      София Област       IC-32-16-13246     18 600          София

6        Почивна станция Енерго с.Мала Църква    20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,630kVA,с КЗР          корейски тр-р от 1983 г.          Самоков      София Област          IC-32-16-14206     23 300          София

7        Хлебозавод гр.Самоков20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,630kVA,с КЗР  тр-ра е 450 кВА от 1979 г.          Самоков      София Област       IC-32-16-15252     23 300          София

8        ТП хижа Шиндар20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,50 kVA   тр-ра е от 1959 г и има теч          Костенец     София Област       IC-32-16-15253     9 160          София

9        ТП 54 Плевен       20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,630kVA  амортизиран производсто 1985г. Високи товари      Плевен        Плевен        IC-33-16-11141     23 600    Левски

10      ТП 410 Плевен     20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA с НП   амортизиран производсто 1973г. Високи товари    Плевен        Плевен        IC-33-16-1114328 400          Левски

11      ТП 263 Плевен     20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA с НП   амортизиран производсто 1987г. Високи товари    Плевен        Плевен        IC-33-16-1114428 400          Левски

12      ТП 76 Плевен       20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,630kVA с КЗР  амортизиран производсто 1976г. Вграден ТП         Плевен        Плевен        IC-33-16-1114223 600          Левски

13      ТП Панагюрище – Дунав дисп. № 31-695   10/0,4          Трансформатор масл.10/0.4kV,800kVA,с КЗР              Север 1        Север – Изток       IC-31-16-31266     28 100          София

14      ТП Училище – Илиенци  дисп. № 32-062   20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA,с НП                 Север 1        Север – Изток       IC-31-16-31267     28 100          София

15      ТП Иван Кралича 2 дисп. № 32-82820/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA,с НП                 Север 1        Север – Изток       IC-31-16-31268     28 100          София

16      ТП Селска поляна 2 дисп. № 32-27120/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA,с НП                 Север 1        Север – Изток       IC-31-16-31269     28 100          София

17      ТП Христо Манов 52 дисп. № 32-312         20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA,с НП                 Север 1        Север – Изток       IC-31-16-31270     28 100          София

18      Техникум Ботунец 32-086       20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA,с НП                 Север 2        Север – Изток       IC-31-16-32251     28 100          София

19      ТП Надежда 327  дисп. № 32-606      20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,630kVA,с КЗР               Север 1        Север – Изток       IC-31-16-31271    23 600          София

20      Ханове Г.Богров 32-06620/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,630kVA,с КЗР            Север 2        Север – Изток          IC-31-16-32252     23 600          София

21      Училище Долни Богров 32-022         20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA,с КЗР               Север 2        Север – Изток       IC-31-16-32253    28 400          София

22      Интернат Враждебна 32-106   20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA,с КЗР               Север 2        Север – Изток       IC-31-16-32254     28 400          София

23      ТКЗС Кремиковци 32-143       20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA,с КЗР               Север 2        Север – Изток       IC-31-16-32255     28 400          София

24      Караж Враждебна 32-003         20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA,с КЗР               Север 2        Север – Изток       IC-31-16-32256     28 400          София

25      ТП Чистота Д-ца Д№11-749    10/0,4          Трансформатор сух 10/0.4, 400кVA            Изток 1          Север – Изток       IC-31-16-11339     24 280          София

26      ТП Дървеница бл.10 Д№11-918        10/0,4          Трансформатор сух 10/0.4, 800кVA            Изток 1          Север – Изток       IC-31-16-11340     33 150          София

27      ТП Ч.зв.бл.3 Д№11-96510/0,4          Трансформатор сух 10/0.4, 800кVA               Изток 1       Север – Изток       IC-31-16-11341     33 150          София

28      ТП бл.94 Мусагеница Д№11-460      10/0,4          Трансформатор сух 10/0.4, 800кVA            Изток 1          Север – Изток       IC-31-16-11342     33 150          София

29      ТП Ч.Дарвин 23 Д№11-886     10/0,4          Трансформатор сух 10/0.4, 800кVA            Изток 1          Север – Изток       IC-31-16-11343     33 150          София

30      ТП БЛ.92 Мусагеница Д№11-465     10/0,4          Трансформатор сух 10/0.4, 800кVA            Изток 1          Север – Изток       IC-31-16-11344     33 150          София

31      ТП Мл. Бл. 46 Д№11-1131      10/0,4          Трансформатор сух 10/0.4, 800кVA            Изток 2          Север – Изток       IC-31-16-12288     33 150          София

32      КТП Мл. Бл. 272  10/0,4          Трансформатор масл.10/0.4kV,800kVA,с НП              Изток 2       Север – Изток          IC-31-16-12289     28 400          София

33      КТП Мл. Бл. 282  10/0,4          Трансформатор масл.10/0.4kV,800kVA,с НП              Изток 2       Север – Изток          IC-31-16-12290     28 400          София

34      ТП Малинова долина     10/0,4          Трансформатор масл.10/0.4kV,800kVA,с НП              Изток 2       Север – Изток          IC-31-16-12291     28 400          София

35      ТП Ленин 148 бл. 3 Д№11-581          10/0,4          Трансформатор масл.10/0.4kV,800kVA,с НП                 Изток 2       Север – Изток       IC-31-16-12292     28 400          София

36      ТП Спартак20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA             Дупница      Перник – Кюстендил IC-32-16-32257     28 100          Дупница

37      ТП Венелин          20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA             Дупница      Перник – Кюстендил IC-32-16-32258     28 100          Дупница

38      ТП Електрон         20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA,с НП              КюстендилПерник – Кюстендил IC-32-16-32259     28 100          Дупница

39      ТП Александър Стамболийски         20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA,с НП                 Радомир      Перник – Кюстендил      IC-32-16-32260     28 100    Дупница

40      TП Първи май 20 кв.Знеполе“,гр.ТРЪН     20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,630kVA,с КЗР               Брезник       Перник – Кюстендил      IC-32-16-32261     23 300    Дупница

41      ТП Миньор20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA,с КЗР            КюстендилПерник – Кюстендил IC-32-16-32262     28 100          Дупница

42      ТП Детска Градина с.Рударци20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA,с КЗР               Перник        Перник – Кюстендил      IC-32-16-31156     28 100    Дупница

43      ТП Обувен завод  20/0,4          Трансформатор сух 20/0.4kV,800kVA                      Перник        Перник – Кюстендил IC-32-16-31157     33 150          Дупница

44      ТП Супера  20/0,4          Трансформатор сух 20/0.4kV,800kVA                      Перник        Перник – Кюстендил IC-32-16-31158     33 150          Дупница

45      ТП Ловен дом       20/0,4          Трансформатор сух 20/0.4kV,800kVA                      КюстендилПерник – Кюстендил IC-32-16-31159     33 150          Дупница

46                 20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,630kVA                       Ловеч – Враца       IC-33-16-22160     23 600          Враца

47      МТП-4 с. Малък Извор  20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,50kVA с НП                Тетевен       Ловеч – Враца          IC-33-16-23139     9 460Враца

48      ТП147 гр.Ловеч    20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA с НП   с ВО  ОЦ Ловеч    Ловеч – Враца          IC-33-16-21238     28 400          Враца

49      ТП94 гр.Ловеч      20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,630kVA с НП   с ВО  ОЦ Ловеч    Ловеч – Враца          IC-33-16-22161     23 600          Враца

50                 20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,630kVA с КЗР                       Ловеч – Враца          IC-33-16-21239     23 600          Враца

51      БКТП144 гр.Ловеч         20/0,4          Трансформатор сух 20/0.4kV,800kVA                      ОЦ Ловеч    Ловеч – Враца          IC-33-16-21240     28 400          Враца

52                 10/0,4          Трансформатор масл.10/0.4kV,800kVA                       Ловеч – Враца       IC-33-16-31178     28 400          Враца

53                 10/0,4          Трансформатор масл.10/0.4kV,800kVA                       Ловеч – Враца       IC-33-16-31179     28 400          Враца

54      ТП“Възнесение „гр.Враца       10/0,4          Трансформатор масл.10/0.4kV,800kVA      с ВО  Враца          Ловеч – Враца       IC-33-16-31180     28 400          Враца

55      ТП“Енерго“ гр.Враца    10/0,4          Трансформатор масл.10/0.4kV,400kVA с ВО  Враца          Ловеч – Враца          IC-33-16-31181     18 900          Враца

56      ТП“Супермаркет Подлез“ гр.Враца  10/0,4          Трансформатор масл.10/0.4kV,400kVA      с ВО  Враца          Ловеч – Враца       IC-33-16-31182     18 900          Враца

57                 10/0,4          Трансформатор масл.10/0.4kV,400kVA с КЗР                       Ловеч – Враца          IC-33-16-31183     18 900          Враца

58                 20/0,4          Трансформатор силов масл.20/0.4kV,630kVA                       Монтана – ВидинIC-33-16-41369     23 600          Враца

59                 20/0,4          Трансформатор силов масл.20/0.4kV,800kVA                       Монтана – ВидинIC-33-16-41370     28 400          Враца

60                 20/0,4          Трансформатор силов масл.20/0.4kV,800kVA                       Монтана – ВидинIC-33-16-41372     28 400          Враца

61      ТП Овчарник Манастира с.Извор, VD_0858        20/0,4          Трансформатор силов масл.20/0.4kV,50kVA с НП          стар – 1963г.          Белоградчик         Монтана – Видин          IC-33-16-41374     9 460Враца

62                 20/0,4          Трансформатор силов масл.20/0.4kV,800kVA с НП                        Монтана – Видин          IC-33-16-42307     28 400          Враца

63                 20/0,4          Трансформатор силов масл.20/0.4kV,800kVA с НП                        Монтана – Видин          IC-33-16-42308     28 400          Враца

64                 20/0,4          Трансформатор силов масл.20/0.4kV,800kVA с НП                        Монтана – Видин          IC-33-16-42309     28 400          Враца

65                 20/0,4          Трансформатор силов масл.20/0.4kV,630kVA с КЗР                       Монтана – Видин          IC-33-16-42310     23 600          Враца

66      ТП-АПК      20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA             Благоевград          Благоевград          IC-32-16-41189     28 100          Дупница

67      ТП-ГУМ     20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA             Благоевград          Благоевград          IC-32-16-41190     28 100          Дупница

68      ТП-4 Освобождение       20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA             Благоевград          Благоевград          IC-32-16-41191     28 100          Дупница

69      ТП АПК Разлог    20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA,с НП              Разлог         Благоевград          IC-32-16-41192     28 100          Дупница

70      ТП Ирис      20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA,с НП              Разлог         Благоевград          IC-32-16-41193     28 100          Дупница

71      ТП Топов мост     20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA,с НП              Разлог         Благоевград          IC-32-16-41194     28 100          Дупница

72      ТП-Славия  20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA,с НП              Благоевград          Благоевград          IC-32-16-41195     28 100          Дупница

73      ТП-Мелник20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,630kVA,с КЗР            Благоевград          Благоевград          IC-32-16-41196     23 300          Дупница

74      ТП-ГУМ     20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA,с КЗР            Благоевград          Благоевград          IC-32-16-41197     28 100          Дупница

75      ТП-Волга    20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA,с КЗР            Благоевград          Благоевград          IC-32-16-41198     28 100          Дупница

76      ТП Мотопфое       20/0,4          Трансформатор сух 20/0.4kV,630kVA           Разлог         Благоевград          IC-32-16-41199     29 300          Дупница

77      ТП Филипово       20/0,4          Трансформатор сух 20/0.4kV,630kVA           Разлог         Благоевград          IC-32-16-41200     29 300          Дупница

78      ТП Читалище Банско     20/0,4          Трансформатор сух 20/0.4kV,800kVA           Разлог         Благоевград          IC-32-16-41201     33 150          Дупница

79      ТП-ВП        20/0,4          Трансформатор сух 20/0.4kV,800kVA           Благоевград          Благоевград          IC-32-16-41202     33 150          Дупница

80      ТП-Поликлиника20/0,4          Трансформатор сух 20/0.4kV,800kVA           Благоевград          Благоевград          IC-32-16-41203     33 150          Дупница

81      ТП-Поликлиника20/0,4          Трансформатор сух 20/0.4kV,800kVA           Благоевград          Благоевград          IC-32-16-41204     33 150          Дупница

82      ТП Разсадника  37Б        10/0,4          Трансформатор масл.10/0.4kV,800kVA,с НП              ЗАПАД 1    ЮГ – ЗАПАД          IC-31-16-41254     28 100          София

83      ТП В.Иванов бл.366       10/0,4          Трансформатор масл.10/0.4kV,800kVA,с НП              ЗАПАД 1    ЮГ – ЗАПАД          IC-31-16-41255     28 100          София

84      Сердика бл.24       10/0,4          Трансформатор масл.10/0.4kV,800kVA,с НП              ЗАПАД 1    ЮГ – ЗАПАД          IC-31-16-41256     28 100          София

85      Сердика бл.14       10/0,4          Трансформатор масл.10/0.4kV,800kVA,с НП              ЗАПАД 1    ЮГ – ЗАПАД          IC-31-16-21285     28 100          София

86      ТП Борис 145       10/0,4          Трансформатор масл.10/0.4kV,800kVA,с КЗР            ЗАПАД 1    ЮГ – ЗАПАД          IC-31-16-21286     28 100          София

87      ТП Хемус   20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA,с НП              ЗАПАД 1    ЮГ – ЗАПАД          IC-31-16-22175     28 100          София

88      ТП /22-410/ жк Надежда бл.507        20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA,с НП                 ЗАПАД 2    ЮГ – ЗАПАД        IC-31-16-22176     28 100          София

89      ТП /22-409/ жк Надежда бл.523        20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA,с НП                 ЗАПАД 2    ЮГ – ЗАПАД        IC-31-16-22177     28 100          София

90      ТП /22-406/ жк Надежда бл.504        20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA,с НП                 ЗАПАД 2    ЮГ – ЗАПАД        IC-31-16-22188     28 400          София

91      ТП /22-532/ ЖК НАДЕЖДА бл.632А         20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA,с НП                 ЗАПАД 2    ЮГ – ЗАПАД        IC-31-16-22187     28 400          София

92      ТП /22-141/ Войняговци          20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA,с НП                 ЗАПАД 2    ЮГ – ЗАПАД        IC-31-16-22186    28 400          София

93      ТП /22-161/ 33-то у-ще Мод.предградие    20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,630kVA,с КЗР               ЗАПАД 2    ЮГ – ЗАПАД        IC-31-16-22185    23 600          София

94      ТП /22-282/ 7-ми Конгрес/Подкрепа20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,630kVA,с КЗР               ЗАПАД 2    ЮГ – ЗАПАД        IC-31-16-42453     23 600          София

95      ТП ул.Ген.Стефан Тошев<ул.Българска легия тр. 1 (42-704)   20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA,с КЗР              ЮГ 2ЮГ – ЗАПАД        IC-31-16-42451     28 400          София

96      ТП ул.Ген.Стефан Тошев<ул.Българска легия тр. 2 (42-704)   20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA,с КЗР              ЮГ 2ЮГ – ЗАПАД        IC-31-16-42454     28 400          София

97      ЖК ОК I ул.“И“ No 19 БЛ.1-21 тр. 1 (42-243)      20/0,4          Трансформатор масл.20/0.4kV,800kVA,с КЗР               ЮГ 2ЮГ – ЗАПАД        IC-31-16-42452     28 400          София

98      ДРАГАЛЕВСКА 2 УЧ.-ЩЕ 41-718  10/0,4          Трансформатор силов сух 10/0.4, 400kVA           ЮГ 1          ЮГ – ЗАПАД        IC-31-16-41257     24 580          София

99      жк Хиподрума бл. 132 41-66510/0,4          Трансформатор силов сух 10/0.4, 400kVA           ЮГ 1          ЮГ – ЗАПАД        IC-31-16-41263     24 580          София

100    Краище №1 41-1143       10/0,4          Трансформатор силов сух 10/0.4, 800kVA                  ЮГ 1ЮГ – ЗАПАД          IC-31-16-41262     33 450          София

101    жк Хиподрума бл. 24 41-061   10/0,4          Трансформатор силов сух 10/0.4, 800kVA           ЮГ 1          ЮГ – ЗАПАД        IC-31-16-21295     33 450          София

102    жк Красно село бл. 228 41-531          10/0,4          Трансформатор силов сух 10/0.4, 800kVA           ЮГ 1          ЮГ – ЗАПАД        IC-31-16-21294     33 450          София

103    Т.НОЧЕВ 12 41-907       10/0,4          Трансформатор силов сух 10/0.4, 800kVA                  ЮГ 1ЮГ – ЗАПАД          IC-31-16-21291     33 450          София

104    П-КА Д.Х.КОЦЕВ 20 41-799  10/0,4          Трансформатор силов сух 10/0.4, 800kVA           ЮГ 1          ЮГ – ЗАПАД        IC-31-16-21292     33 450          София

105    ДРАГАЛЕВЦИ УЛ.410 (42-304)       20/0,4          Трансформатор силов сух 20/0.4, 250kVA           ЮГ 2          ЮГ – ЗАПАД        IC-31-16-42447     20 100          София

106    КТП БУНКЕРА (42-303)         20/0,4          Трансформатор силов сух 20/0.4, 250kVA           ЮГ 2          ЮГ – ЗАПАД        IC-31-16-42448     20 100          София

107    ГОРСКО СТОПАНСТВО (41-573)   10/0,4          Трансформатор силов сух 10/0.4, 250kVA           ЮГ 2          ЮГ – ЗАПАД        IC-31-16-42449     20 100          София

108    БКТП „ул. Георги Рилски №4“ (41-1502)  10/0,4          Трансформатор силов сух 10/0.4, 250kVA           ЮГ 2          ЮГ – ЗАПАД        IC-31-16-42450     20 100          София

                                                                                            Общо лв:     2 894 640    

«