« Върни се назад Публикувано на 15.01.2024 / 16:01

11 МЕСЕЦА ВАРНЕНСКАТА ПРОКУРАТУРА УМИШЛЕНО ПАЗИ ПРЕСТЪПНИЯ ГРЪБ НА БЛАГОМИР КОЦЕВ И СКАНДАЛНО НЕ РАБОТИ ПО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО СРЕЩУ НЕГО, КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ РЕШИ ЗА ДВА ДНИ!

На 19.03.2023 АФЕРА публикува:

ПРОКУРАТУРАТА ОБРАЗУВА ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО СРЕЩУ КАНДИДАТ ДЕПУТАТА ОТ ПП И ДБ ВЪВ ВАРНА БЛАГОМИР КОЦЕВ ЗАРАДИ ПРЕСТЪПНО СКЛЮЧЕНИ ДОГОВОРИ В КАЧЕСТВОТО МУ НА ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ, НАЗНАЧЕН ОТ КИРИЛ ПЕТКОВ

Тогава варненска Окръжна прокуратура образува досъдебно производство срещу Благомир Коцев за извършено престъпление по чл.220 ал.1 от Наказателния кодекс / чл. 220 ал.1 от НК – Длъжностно лице, което съзнателно сключи неизгодна сделка и от това произлезе значителна вреда за стопанството или за учреждението, предприятието или организацията, които то представлява, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години/ извършено в качеството му на областен управител на Варна.

Досъдебното производство е под номер №3 от 2023 година по описа на Варненска окръжна прокуратура.

По това време Благомир Коцев бе кандидат депутат от листата на ПП и ДБ във Варна за парламентарни избори на 2 април т.г.

Беззаконията, извършени от Благомир Коцев, който тогава се спряга и като кандидатура на ПП и ДБ за кмет на Варна на предстоящите местни избори през есента, първа АФЕРА разследва и извади на показ.

Ето и разследванията на АФЕРА за сключените договори, заради които Благомир Коцев вече е клиент на прокуратурата:

На 03.08.2022 АФЕРА публикува:

ПОТРЕСАВАЩИ БЕЗЗАКОНИЯ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ВАРНА! ДОГОВОР ЗА 69 900 ЛВ. С ЧАСТНА АДВОКАТСКА КАНТОРА, ОБСЛУЖВАЩА ЧАСТНИТЕ МУ ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА. ЧАСТНИЯТ „КОМПЛЕКС ХОРИЗОНТ“ СЕ РЕКЛАМИРА С ПАРИ ОТ ОБЛАСТНАТА УПРАВА – 1572 ЛВ. МЕСЕЧНО. ШОФЬОРИ И БОДИГАРДОВЕ ОТ ЧАСТНИЯ „ХОРИЗОНТ“ НА БЛАГОМИР КОЦЕВ СТАВАТ „ТЕХНИЧЕСКИ СЪТРУДНИЦИ“ В ОБЛАСТНА УПРАВА, ГЛАВЕН СЧЕТОВОДИТЕЛ НА ОБЛАСТНА УПРАВА СТАВА ЖЕНАТА ШОФЬОРА НА КОЦЕВ ОТ „ХОРИЗОНТ“, КЪДЕТО Е БИЛА ГОТВАЧКА

На 20.09.2022 АФЕРА публикува:

ЕТО ГИ ДОГОВОРИТЕ, С КОИТО ЕКСОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ И КАНДИДАТ ДЕПУТАТ ОТ „ПП“ БЛАГОМИР КОЦЕВ ИЗТОЧВА ДЪРЖАВАТА ЧРЕЗ ЧАСТНА АДВОКАТСКА ФИРМА И ОХРАНИТЕЛНА ФИРМА, НАЕТА ДА ОХРАНЯВА ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ! ДАНС ОЩЕ ЛИ СИ БЪРКА В ЗАДНИКА?!

На 01.08.2022 АФЕРА публикува:

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ВАРНА БЛАГОМИР КОЦЕВ ПОЛЗВА НЕЗАКОННО ДЪРЖАВНИ ИМОТИ ЗА ЛИЧНА ТЪРГОВСКА ОБЛАГА. ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ НА ОБЛАСТНА УПРАВА ИЗТОЧЕНА КЪМ ЧАСТНА АДВОКАТСКА ФИРМА

11 МЕСЕЦА /ЕДИНАЙСЕТ МЕСЕЦА!/ ПО-КЪСНО!!!

Информацията от Прокуратурата за образуваното досъдебно производство срещу Благомир Коцев е ГРОТЕСКОВО АБСУРДНА!:

Ето я:

Очаквали се материали от друг за решаване на преписката. Дейност по администриране /за натовареност/.

Кои, аджеба, са „натоварени“ не става ясно – администрацията от която чакат документи или самата варненска прокуратура?!?!?

По образуваното досъдебно производство има сключени договори от Благомир Коцев в качеството му на областен управител, които АФЕРА впрочем публикува и са част от масивите на Областна управа – Варна, но ЕДИНАЙСЕТ МЕСЕЦА ВАРНЕНСКАТА ПРОКУРАТУРА „ЧАКА“ „МАТЕРИАЛИ“ ЗА ДА РЕШИ ПРЕПИСКАТА?!?!

ПРЕПИСКА, КОЯТО СЕ РЕШАВА ЗА ДВА ДНИ!!!

ЕДИНАЙСЕТ МЕСЕЦА ВАРНЕНСКАТА ПРОКУРАТУРА АБСОЛЮТНО УМИШЛЕНО ТУПА ТОПКАТА, ЩОТО ИМАЛО „НАТОВАРЕНОСТ“ НЕЯСНО НА КОГО!

През тези 11 месеца Благомир Коцев стана и кмет на Варна, което предполага прокуратурата тотално да вкара казуса в чекмеджето, като спази традицията ГОДИНИ НАРЕД ДА НЯМА НИТО ДЕЛО ЗА КОРУПЦИЯ ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА ВЪВ ВАРНА. А НЯМА, ЗАЩОТО ВАРНЕНСКАТА ПРОКУРАТУРА НЕ Е ПРОКУРАТУРА, А БАКАЛИЯ ПО ИНТЕРЕСИ, ДОГОВОРКИ, КИНТИ И ШМЕНТИ КАПЕЛИ.

Нямаме никаква илюзия, че варненската прокуратура няма да направи всичко възможно да изпере И Благомир Коцев, защото вече е кмет, а задниците на високопоставените във Варна традиционно се пазят от всички правораздавателни институции във Варна, начело с прокуратурата, ама поне го направете тарикатската, а не дърварски некадърно и показно като ЗАВИСИМИ откъдето и да ви погледнем.

В тази връзка, добре е окръжния прокурор на Варна да отговори и на въпроса – редно ли е да има прокурорка сред редиците си, която също от месеци държи в чекмеджето си материали изпратени за друг скандален „герой“ от Общински съвет – Варна, бивш зам-председател на Общински съвет – Варна и сега редови общински съветник, за когото има достатъчно данни за образуване на досъдебно производство, но въпросната прокурорка има следната философия на „работа“: „Мога да образувам, мога и да не образувам, зависи кой ще ми се обади!“.

Всяка Варна си заслужава измекярите.

Afera.bg

«