« Върни се назад Публикувано на 21.12.2023 / 12:17

100 МИЛИОНА ОТ ЗАЛОВЕНИЯ КОКАИН НА КОРАБ „ВЕРИЛА“ /БМФ/ НЕ СА МАЛКО ПАРИ И ТЕПЪРВА НЕЧИИ ТИКВИ ЩЕ СЕ ТЪРКАЛЯТ. СКОРО ЩЕ ВИДИМ ЧИИ

Във вторник при претърсване на българския товарен кораб „Верила“ на пристанище „Шанън Фойнс“ в Лимерик била открита пратка висококачествен кокаин на стойност най-малко 20 милиона евро. Това съобщи в. „Айриш таймс“.

Операцията по сигурността, в която участваха служители на Приходната митническа служба, подкрепени от полицията, започна на пристанището във вторник вечерта, след като около 10,30 ч. сутринта на пристанището акостира регистрираният във Валета, Малта, товарен кораб за насипни товари „Верила“, собственост на БМФ.

„Айриш таймс“ разбра, че на борда на кораба са открити най-малко 300 кг, а може би и 500 кг кокаин. Това би означавало, че превозваната дрога се оценява на 20-35 млн. евро, като се изхожда от оценката на полицията, която е 70 000 евро за килограм кокаин.

По цени на улицата стойността на пратката кокаин може да достигне до 105 млн. евро.“

–-

300 килограма кокаин са намерени в корабът „Верила“ на Български Морски Флот от ирландската полиция. Собственост на Домусчиев между другото (не ирландската полиция, а БМФ). Стойността на дрогата е около 100 милиона евро и е ПЕТАТА НАЙ-ГОЛЯМА пратка кокаин залавяна от властите на ЕС.

Може би трябва да си спомним как Домуса купи БМФ със солидното дебелашко подбутване от страна на банкянският самороден гений Боко. Както между другото купи и Нова Телевизия.

Интересно е да си спомним и как първата работа на Домуса беше да нареже половината от корабите на БМФ за скрап и как Боко пропусна (за пореден път) да наложи след-приватизационен контрол. Явно още тогава на двамата е било ясно, че флотилията няма да се ползва за превоз на големи товари. А на по-малки. Примерно 300 килограмови.

Други интересни неща около Домуса. Основният му бизнес (уж) е Биовет където прави хранителни добавки за добитък. Беше хващан да внася прекурсори за производство на амфетамини, но нито боковото МВР реагира, нито прокуратурата. Суровина, която не би следвало да му трябва за бизнеса на Биовет.

В последствие си направи Хювефарма, която можеше да внася каквито химикали реши.  А Боко резна лентичката на новият им завод в Пещера (нехарактерно беше за Боко да реше лентички на откриването на частни обекти).

Интересите на Боко и Домуса се преплитаха и във БФС, в КРИБ, играеха заедно карти и се появяваха заедно на изтеклите грами на американското посолство.

Дали Боко и Домуса са се изпотили като са прочели новината за заловеният кокаин?

100 милиона не са малко пари и тепърва нечии тикви ще се търкалят. Скоро ще видим и чии.

Михаил Забев

«