« Върни се назад Публикувано на 12.06.2011 / 18:10

Янко Станев от ДПС пусна циганите на брат си в СДС

 

 

За президентската номинация на Синята коалиция се борят Румен Христов от СДС и Светослав Малинов от ДСБ, а за участие в битката за кмет на столицата спорят Владимир Кисьов от СДС и Прошко Прошков от ДСБ. Според информация на Mediapool опитите за манипулация са разиграни от варненските организации на СДС и Движението за права и свободи. Запознати твърдят, че една от централните фигурни на демократичния съюз в морската столица Валентин Станев, заедно с брат си Янко Станев, който пък е областният лидер на ДПС в града, са организирали групи роми, които да гласуват за кандидатурата на Светослав Малинов (ДСБ). Целта на братята, играещи централна роля в местните две структури на партиите, била по този начин да “прехвърлят” отговорността за изборните манипулации върху тъмносинята партия. В ранните следобедни часове стана известно, че компактни групи роми са били водени да гласуват и в избирателната секция във варненския квартал "Владиславово". От щаба на СДС в града обаче отричат да имат сигнали за нередности при провежданите вътрешни избори. "Нямаме никакви официални сигнали за манипулация на вота", каза председателят на СДС- Варна Цанко Цветанов, пише още Медияпул.

Във Варна е обществена тайна, че Янко Станев държи известна част от циганските гласове. Впрочем, дали ги е пуснал да играят за Светослав Малинов, или Румен Христов, който се спряга за топлата връзка на сините с Доган, е май все едно. При Костов пък връзката до Доган е чрез Христо Бисеров.

Така или иначе купените цигански гласове на Янко Станев отново бяха пуснати в обръщание както на всички избори досега, и това е загрявка за местните избори.

Във Варна обаче са гласували смешен брой демократи – около 2300 гласа. Което чисто и словом е един съветник в местния парламент и то на СДС и ДСБ заедно.

Afera.bg

«