« Върни се назад Публикувано на 13.02.2011 / 16:03

Яне шутира „новата сила” на Алексей Петров

 

 

Който иначе минава и за негов създадел.   

Иначе Яне каза, че Варна е най-мафиотизираният град в България, с най-голямо срастване на политически, икономически и криминогенни фактори: "Варна се управлява като мафиотски картел от фараона Кирил Йорданов. В този град мафията само формално се е разделила на няколко партии, представлявани от настоящия градоначалник (независим, подкрепен от БСП), Янко Станев (ДПС) и Павел Димитров (ГЕРБ). По думите на  Янев това е триумвират, съизмерим с Коза ностра”.

Депутатът от РЗС  Емил Василев допълни, че управленската схема действа под патронажа на групировката ТИМ.”Моделът Варна” сработвал и  във Вълчи дол, където кметът бил представител на ТИМ, личен приятел на Красимир Премянов и подкрепен от БСП. 

„Кметът на Варна е представител на БСП и не е ясно с какви очи се опитва да легитимира псевдоопозиционна позиция. Питаме местните червени лидери  ще поемат ли политическата отговорност за управлението на настоящия градоначалник. Очакваме репресираният Гуцанов да спази обещанието си за предварителни местни избори, за да разберем готов ли е да се състезава с Кирил Йорданов. Варна е на ръба на финансов фалит, защото годишната държавна субсидия на Общината е по-малка от нейните дългове. Това, съотносимо с дълговете на общинските фирми, е тема табу за гражданите на Варна и никой не смее да дръпне завесата и да каже кой колко е откраднал. Наясно сме с всички предизборни ходове на ГЕРБ Варна, включително и с кандидатурите им за кмет на местните избори тази есен. Това са областният председател и депутат от ГЕРБ Павел Димитров, областният управител Данчо Симеонов, депутатът Красимир Петров и мениджърът на "Гранд Хотел Варна" Иван Портних. Три от тези кандидатури са свързани с Държавна сигурност и със старите репресивни комунистически служби. Кандидат-кметовете от ГЕРБ се утвърждават на принципа кой какви компромати можел да изкара срещу другия и намекна за нерегламентирани записи, правени в "Гранд Хотел Варна" по време на партийни срещи на местни гербери. От РЗС ще излъчим собствен кандидат-кмет за Варна и листа за общински съветници. 

Сериозна изненада ще е кандидатурата ни за предстоящите избори за държавен глава”, каза още Яне, с което всъщност намекна, че няма да заложи, поне видимо, на Алексей Петров за президент.

 

Afera.bg

«