« Върни се назад Публикувано на 13.01.2011 / 22:34

Яне отвръща на удара: ДАНС е ДС с шпиц-команди!

 

 

В последствие мнозина от тях се обадиха в централата на РЗС с извинение, че не са издържали на натиска, уплашили са се и са се отказали от подписите си.

По повод това в ранния следобед на 13.01.2011 г. лидерът на РЗС Яне Янев проведе телефонен разговор с Председателя на ДАНС Цветлин Йовчев. Последният се е оправдал, че безпрецедентната антидемократична кампания е започнала по сигнал от Председателя на НС Цецка Цачева. Във връзка с това Пресцентърът на РЗС обяви още в 13.40 часа, че на утрешния брифинг политическото ръководство ще говори по темата „РЗС ще сезира главния прокурор за неправомерни действия на ДАНС срещу членове и симпатизанти на партията”.

Политическият съвет на РЗС намира случая за безпрецедентен. Дори в най-мрачните тоталитарни времена Държавна сигурност не си позволявала подобен масов произвол над политическите и гражданските права на всички българи. След случилото се едва ли някога в Република България ще е възможно провеждането на каквато и да било гражданска инициатива. Целта е да се всее страх у гражданите и тяхното подчиняване на милиционерския режим на Бойко Борисов.

Подобен шамар гражданското общество у нас никога не е получавало.  

Изумени сме, че политическо издевателство в такива мащаби е възможно в страна-член на ЕС. Спец-акцията срещу политическите убеждения на гражданите от страна на шпиц-командите на ДАНС е пряка заплаха за демокрацията и свободата в Република България. Самият факт, че информацията за това политическо издевателство бе разпространена от пресцентъра на ГЕРБ ясно показва, че специалните служби в България са превърнати в частна политическа милиция на Бойко Борисов и репресивен апарат на управляващата партия, се казва в прессъобщение на РЗС.

 

Afera.bg

 

 

«