« Върни се назад Публикувано на 28.06.2011 / 17:12

Яне изпищя: ГЕРБ ни открадна 900 000 лева!

 

 

Публично разпространените данни за политическа корупция, даване и предлагане на подкупи срещу напускане на парламентарни групи и заплахите за намеса на държавни органи при отказ, са достатъчно основание прокуратурата да се самосезира и да започне разследване на този невероятен скандал, който пряко атакува политическите устои на държавата и морала на обществото.

Отнемането на държавната субсидия на РЗС е безпрецедентна кражба, която до момента се равнява на 900 000 лева.

Припомняме, че според разпоредбите на чл. 27 ал.1 и чл. 25 ал.2 от Закона за политическите партии държавната субсидия се определя на база получените гласове на последните парламентарни избори. Субсидията се изчислява за броя получени гласове. Въз основа на тази норма НДСВ и Лидер получават цялата субсидията. Настояваме това правило да бъде приложено за всички партии, иначе става въпрос за институционално утвърдено изнудване.

РЗС дава ултиматум на Бойко Борисов ясно да се разграничи от депутатите-ренегати, както и да се разпореди да ни възстановят реално полагащата ни се съобразно получените гласове държавна субсидия. Защото се касае за публични средства, чийто размер се определя от вота на избирателите и се изразходва съобразно изразената им на избори воля. Ако това не се случи в едномесечен срок, РЗС възнамерява да предприеме конкретни действия по ангажиране на наказателната отговорност на премиера и ренегатите, както и на всички представители на управляващата партия, които са участвали като подбудители, извършители и помагачи в тази схема за политическа корупция и измама, се казва в декларация на РЗС.

Afera.bg

«