« Върни се назад Публикувано на 11.01.2011 / 18:19

Яне запали моторетката и освети заверата с Танов. Борисов реди евтини пинизи.

 

 

РЗС пусна изключително знаково и любопитно прес-съобщение до медиите.

Написаното там е толкова скандално, че вече даже няма нужда МВР и ДАНС да разследват кой, кога и защо е отпушил контролираните разговори, които целяха да запалят държавата.

Когато се ядоса на нещо Янето, става неуправляем. Когато не стане на неговото „нъц-нъц”, той изръсва толкова повече, отколкото трябва, че Трактора истински се хваща за … кобура.

От прессъобщението личи очевадно и категорично ясно, че Яне Янев е бесен. Даже истерично вбесен.

На кого ли?

На пръв поглед на Ваньо Танов. Но не само.

На същия Танов, когото само преди часове от РЗС бяха нарекли „честен и почтен полицай”.

Ето какво пишат от партията на Яне:

„РЗС иска Ваньо Танов да спре да се прави на добрия чичко милиционер и незабавно да отговори на следните конкретни въпроси:

-С чии протекции продължават да работят на ключови позиции високотарифните митничари Димитър Аврамов, Филип Александров и Тодор Караиванов, на какви постове са те в момента, и кой от ГЕРБ го е притискал за тях?

-Защо вчера същият Тодор Караиванов, съпруг на лидерката на ГЕРБ в Харманли, единствен е допуснат до последния етап (интервю) на режисиран конкурс за шеф на митница „Свиленград”?

-Кога ще изброи поименно депутатите от ГЕРБ, които лично или по телефона са го притискали или са лобирали за назначения в системата на митниците?

В РЗС не минават ченгеджийските комбинации на Ваньо Танов, прилагани в митниците, като например да прави конкурси за длъжности, които след това закрива. Знаем, че Танов е майстор на оперативните комбинации, най-вече касаещи взаимоотношенията Борисов-Цветанов, но нека първо да признае Цветанов псувал ли го е в кабинета на Борисов и защо тогава Бойко си е мълчал.”

От какво изтрещя само за часове Яне, че от „почтен и честен” Танов стана тарикатът, който се прави на „чичко добър милиционер?

Като припряно малко момченце Яне бърза да плаши Танов с ред въпроси, които подсказват трафаретната схема: „Танов, не се прави на тарикат, защото ще ти разкажем игричката”. До този момент нито Яне, нито РЗС, нито „Галерия”, нито Алексей Петров – Трактора, нито „екипа” му обелваха и половин лоша дума за Танов. Напротив. Танов носеше вода /пардон, флашки/ в тяхната мелница срещу Цветанов и всичко бе цветя и рози.

Нещо обаче изтрещи Яне и той откровено и чистосърдечно обяви, че „нямат да минат ченгеджийските комбинации на Танов” пред него.

Което в прав текст означава, че записите са под контрола именно на ченгеджийските комбинации на Ваньо Танов.

Яне така е запалил моторетката, че отива и по-нататък, и аха-аха да изплюе цялата истина:

„Знаем, че Танов иска да стане публично достояние първо записът с Менда Стоянова, за да си разчисти сметките с определени персони. Но не той, а Политическият съвет на РЗС ще прецени какво, кога и как ще оповести. Неслучайно още на 22 октомври РЗС заяви, че ще публикува скандални данни за Искра Фидосова, а вчера, на 10 януари, в прессъобщението ни е отбелязано и подчертано: Първият аудио-запис Фидосова-Танов РЗС ще изслуша в присъствието на медиите.”

И каква стана тя! Очевидно Танов Е искал да излезе първо записът с Менда Стоянова, но Янето се е ядосал и държи ТОЙ да каже кой точно запис ще излезе първи.

РЗС щял да прецени какво, кога и как щял да оповести. Съобщението е толкова крещящо, че чак умилява с трогателната си наивност. И почти в прав текст издава взаимовръзките между Ваньо Танов и Яне Янев, респективно – Алексей Петров – Трактора.

„Мъжката” битка сега е кой запис точно ПЪРВИ ДА СЕ ИЗСЛУША – с Менда Стоянова, или с Фидосова.

Боже, колко мъка има на тая нива, боже!

Яне чак се запенва:

„След петък обществото ще разбере дали Борисов е принципен и ще действа спрямо Фидосова както постъпи с Лъчезар Иванов.

Г-н Танов е сбъркал адреса. РЗС няма да пуска контролирани записи, които устройват определени персони в битката за овладяване на контрабандните канали от вътрешните групировки в ГЕРБ. РЗС ще стигне до край, въпреки заплахите и рекетьорския шантаж, оказван върху всеки, който дръзва да разкрие истината за контрабандните канали. Дори с цената на физическа разправа с всеки от нас, ние ще стигнем до „касиерите” на ББ – Р.Н. „Пашата”, и на ЦЦ – В.М. „Певеца”.

Значи така – Танов бил объркал адреса и РЗС нямало да пуска контролирани записи, които устройват определени персони. Яне директно признава, че записите са контролирани, и че очевидно има конфликт между Танов какъв да бъде редът на пускането.

И като петле скача с шантажа – ще видите вие като ви обадя за Румен Пашата – касиерът на Бойко Борисов, ама написано с Б.Б., забележете! Дотолкова му стига храбростта на Янето засега.

Няма и как да е другояче, защото по темата „Б.Б.” вето на решения има Алексей Петров – Трактора и емоционалният изблик на Янето, бъдете сигурни, още утре ще бъде туширан подобаващо зад кулисите.

Защото Трактора, Бойко и Пашата имат отношения, които са далеч от истериите на Янето.

Странно, като е толкова голям борец срещу неправдата, защо ли Яне Янев не каже веднага и ясно всичко онова, което знае за касиерът Пашата на Бойко, и за Веселин Маринов на „Ц.Ц”, както е посочен Цветанов? А заплашва само, когато Танов и компания плюс Трактора му объркват реда на изнасянето на записите?

Няма нужда МВР и ДАНС да проверяват кой пуска контролираните записи. А и Бойко Борисов вече реди евтини пинизи, цитирайки надлежно afera.bg, която първа написа, че целият този скандал го бетонира и на практика му помага.

Верен на манипулативността си обаче, Борисов вече използвал „екипа” на „опонента” си, сега го пуска „нехайно” в контра-фалц:

„Когато прокуратурата приключи проверката на изнесените стенограми и телефонни разговори, много хора ще се срамуват, че са коментирали седмици наред "абсолютна манипулация". Това, което се опитват да правят- основната цел е да ме скарат с партията ми, защото те всъщност показват една много дисциплинирана система. Изобщо не биха могли да ни причинят каквото и да било.Особено любопитно ми е какво ще излезе от разговора с Менда Стоянова. По-голяма услуга не може да ми се направи на мен. Те мислят, че имаме обща игра с РЗС. Това, което ме притеснява, е, че след като не успяха да ми припишат, че имаме сближаване с ДПС, могат да ми припишат, че имаме сближаване с партията на Яне Янев. Това, което той в момента прави, ми помага да покажа колко различно е управлението ни от всички досега".

Четете внимателно! Борисов говори за същия запис с Менда Стоянова, заради който Яне се е вбесил на Танов и режисьорите. И с кофтия вкарва „разграничаването” – че уж искали да го пришият към партията на Яне.

Евтин пиниз, но върви пред ехалето.

На нас не нам такими пунтами, Борисов.

Премиерът от самото начало знаеше кой, как и защо отиграва цялата некадърно изиграна сценка. И още по-добре беше наясно, че това не само го бетонира, но му отваря ръцете за разправа зад кулисите, както писа eдинствена afera.bg

Бойко затова и не споменава името на Трактора.

Трактора пък пак си образува нерви с Янето, който ако още малко го вбесят, може и да ги обади всичките поименно и да ги нареди на редичка.

Активна боза, вместо мероприятие.

Afera.bg

«