« Върни се назад Публикувано на 14.06.2021 / 8:31

ЯНАКИ СТОИЛОВ СЕ ГЪНЕ. СЕГА ПЪК ГОЛЕМИЯ БРОЙ КАМЕРИ В ЗАВЕДЕНИЯТА БИЛИ ПРОБЛЕМ ЗА „ЛИЧНИЯ ЖИВОТ“

По Нова телевизия, принуден от водещия Виктор Николаев, служебният правосъден министър коментира скандала с видеото показващо съветника по антикорупция на президента Румен Радев и бившия митнически шеф Петко Петков.

Янаки Стоилов се опита първо уж нехайно да неглижира разследването на сайта АФЕРА с думите: „Видях някъде из Фейсбук клипа, не помня вече къде…“, мислейки си, че така ще внуши „несъстоятелност“ на показаното във видеото.

После изрече: „Аз не знам познавам този човек, с който се е срещал съветника на президента. По интересен въпрос е какво има в плика… Мисля, че е важно правителството трябва да следва основното мото да се води от принципите на професионализъм и прозрачност и рязко да се отличи от предишното правителство, затова е важно да не се допускат репутационни колебания…“

След така баналните общи приказки и то на фона на такъв скандал, Янаки Стоилов съвсем неадекватно отклони темата с това:

„Никой не попита за какво служат тези камери… Журналистите трябва да се съсредоточат върху тези голям брой камери в заведенията и как личния живот на хората се поставя на показ…“.

Все пак Стоилов смутолеви, че ставало дума за „личен живот“ на политици и високопоставени лица.

Та такива ми ти работи, драги колеги, съсредоточете се, моля ви се, върху броя на камерите в заведенията, и както е тръгнало май ще ги забранят, защото „личния живот“, въх, е застрашен. Нищо, че няма „личен живот“ за политици и управляващи, който да не бъде показван, когато този „личен живот“ е несъвместим с професионалните им задължения.

Afera.bg

«