« Върни се назад Публикувано на 21.10.2014 / 19:59

Ще стигне ли уискито във Филибето, докато вдене какво е приела де/путат/ката Бар/е/акова!

БараковаОпитах се да обясня на един приятел как българска де/путат/ка е приела да бъде евтаназирана. Реакция – сви рамене „нейна си работа, ама толкова ли е неизлечимо заболяването й?“
Обясних му, че де/путат/ката е решила, че я канят за козметична процедура. Реакция – изпусна чашата с уискито „не може да е толкоз тъпа, нали е member of parliament!“(демек парламентарист).

Обясних му, че преди да стане де/путат/ка (и след като престане да е такава) е учителка. Реакция – запокити чашата в стената “ you should shot her!“ (застреляйте я).
Опитах се да му обясня що е туй де/путат/ка в България. Реакция – свърши уискито в бара, а той още не може да вдене!
Та се питам, ако де/путат/ката Баракова прочете това : „Евтаназия (от старогръцки ευθανασία -ευ: eu, „добър“, „красив“, и θάνατος, thanatos, „смърт“) е актът, с който някой отнема живота на друг по негова изрична молба или поради необходимост от друг характер (от милост към човек, осакатен до невъзможност да живее адекватно; от липса на надежда за промяна при болни, поддържани живи, но в безсъзнание и във вегетиращо състояние и под.). Евтаназията е смърт, причинена за доброто на човека, комуто е причинена.“, ще стигне ли уискито във Филибето, докато вдене какво е приела.
Cheers!

Иван ПетровИван Петров
Адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1998 – 2005/
Ню Йорк

«