« Върни се назад Публикувано на 03.06.2014 / 14:16

ЩЕ СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ДА СПРЕ ДЕРИБЕЙСТВОТО НА СПОРТЕН КОМПЛЕКС „СПАРТАК” АД – ВАРНА. ЛАКОМИЯТА НА СТАНЕВ & СТИЛИЯНОВ И КОМПАНИЯ УБИ ФУТБОЛЕН КЛУБ „СПАРТАК”!

 

Главният прокурор Сотир Цацаров да провери невчасовия си окръжен прокурор защо години наред се прави на дебилен по  отношение на безобразията, вършени в Спортен комплекс „Спартак”АД – Варна. Шефовете на НАП, на ДАНС и на МВР да не си бъркат в носовете, а да си извадят главите от пясъка и да проверят всички потоци на пари „куче влачи – диря няма”, както и да изискат щателна проверка на /без/действията на представителите на Общински съвет – Варна в търговското дружество. Лакомията на „мазачите на филии” в морската столица усмъртиха Футболен клуб „Спартак”, а унизителното „феодално царство” продължава да се вихри с пълна сила.

Когато отвориш сайта на търговското дружество „Спортен комплекс „Спартак”АД – Варна, в рубриката „новини” виси знаковото послание: „Касата на Спортен комплекс Спартак – Варна работи без почивен ден”.

Години наред от „гимнастиката”, наречена „Спортен комплекс „Спартак””АД – Варна, „касата” на печално известните в морската столица лица като Пламен Стилиянов / „Инжстройинженеринг”/, Янко Станев и подставената им компания работи без почивен ден.

Не се намери човек, който да разбие тази цинично порочна схема. От време на време се намесва Всевишния и бие лапачите по главите, но те реват пред лично платените си медийки, че „Варна трябвало да им се извини”.

Когато в този византийски град няма институция, като прокуратура, ДАНС, МВР и НАП, и всички те са прогизнали от корупция, нищо чудно лицето с влошено психично състояние, неспряло се и пред знаците на Всевишния, да иска Варна да му се извиняла, като нищо и паметник ще поиска да му вдигнем.

Спортен комплекс „Спартак” АД – Варна е търговско дружество е създадено през 2006 година като в него първоначално разпределението на капитала е с 34% участие на Община – Варна и 66% – на частната фирма „Барет Ауто” ЕООД.

Фирмата по онова време е свързана с Иван Славков.

Години по-късно след излизането си от ареста, Иван Славков не крие, че Янко Станев го е ощавил с милиони покрай спортен комплекс „Спартак”АД.

Кой кого е прецакал, вероятно ще реши пак Всевишния, защото нито прокуратурата, нито която и да е институция си мръдна пръста през годините, за да разкрие завесата на тоталното крадене, ипотекиране на имоти и загробване, респективно на ФК „Спартак” в морската столица.

През 2011 година АФЕРА разкри как се ипотекират имотите на Спортния комплес „Спартак” и се менкат от „Инжстройинженеринг” – фирмата, която през всички мандати на бившия ГЕРБ-кмет Кирил Йорданов, както и по времето на настоящия ГЕРБ кмет Иван Портних „оправя” инфраструктурата на Варна, кърпи, маже, лъже и от птицегледач на пилета, шефът и Пламен Стилиянов стана милиардер.

Поне десет пъти АФЕРА настоя НАП, ДАНС, прокуратурата и МВР през годините да влязат в „Инжстройинженеринг” – дори и когато оттам се изнасяше на файлове „двойното счетоводство”.

Мълчанието бе гробовно.

През всички тези години лицето, което само се определи пред съдебен състав като лице с влошено психично състояние – Янко Станев се хвалеше пред подопечните му, спонсорирани от него медийки, как … спасява ФК „Спартак” и как аджеба намерил „Инжстройинженеринг” на Пламен Стилиянов като „манна небесна” – спонсор.

През всичките тези години представителите на Община-Варна и Общински съвет – Варна в търговското дружество винаги са били свързани не с друг, а с Янко Станев.

В края на миналата година на Общото събрание на акционерите на Спортен комплекс Спартак АД е взето решение да бъде сключен договор с футболния клуб Спартак за ползване за срок от 9 години и 6 месеца на спортната база и спортните съоръжения. Акционерите  решават единодушно и 80% от общата печалба на Спортен комплекс Спартак за периода 2013 – 2015 г., да бъде предоставена за издръжката на ФК Спартак 1918.

„Днес е добър ден за Спартак. От тук нататък нашата задача е да увеличим капитала на дружеството и да намерим хора, копито са готови да помагат“, пъчи се Антон Фажев, председател на Управителния съвет на ФК Спартак 1918.

На събранието е избран и втори изпълнителен директор в Съвета на директорите, който е представител на община Варна. И този път, това е човек на Янко Станев – Илияна Кръстева, която има равни права и задължения с изпълнителния директор на Спортен комплекс Спартак АД.

Община – Варна прави отделен жест и дава 200 000 лева за подпомагане на ФК „Спартак”, което всъщност е глътка въздух за да се вдигне от задник на колене клубът.

„Добрият ден” на „Спартак” обаче, както гръмко обявява Антон Фажев, е поредната лъжа!

Впрочем, договорът между ФК „Спартак 1918” и Спортен комплекс „Спартак”АД се сключва след абсолютни лъжи, изречени от Пламен Стилиянов и Янко Станев, на среща проведена с Коста Милев и ветерани, които искат да подпомогнат клуба да стъпи на краката си.

Стилиянов уверява, че задълженията са клуба са „там, около 30-40 000 лева” и само наивността на Коста Милев и съмишленици да му повярват ги вкарва в поредната цинична лъжа на онези, които сатрапосаха ФК „Спартак”, за сметка на това, че се интересуваха единствено от стадиона и имотите на клуба. За да лапат от тях.

При направения отчет през март 2014 година обаче лъсва поредната лъжа на Стилиянов & Станев и компания и става ясно, че задълженията на клуба изобщо не са „30-40-50 000 лева”, а 305 000 лева!

Освен неизплатени заплати, има и задължения към доставчици, които – нека НАП влезе незабавно и провери! – са към … „Инжстройинженеринг” на Пламен Стилиянов!

В „дупка” са и заеми пак от футболния клуб към … уж екссобствениците му.

Нека „новият” управителен съвет обясни как борави с парите  и как ги отчита – и раздават ли се те без каквито и да е документи като в бакалия.

От иначе помпозните обявени 80% от печалбата на Спортния комплекс, които трябва да отиват за ФК Спартак – нищо не постъпва.

Нещо повече. Както стадиона на Спартак, така и „Локомотив”, пак са в ръчичките на Стилияново/Станевия Спортен комплекс и футболния клуб дори плаща 900 лева на месец наем за да ползва … стадиона на „Спартак”.

Стадионът, който иначе се стопанисва от Спортния комплекс „Спартак”АД е в ужасяващо положение, включително и след всеки дъжд да никнат гъби! Теренът е абсолютно занемерен, спряна е и водата.

На никой от „корифеите” на „футболната си любов към Спартак” в лицето на Стилияновата/Станева компания не му пука.

Не му пука и на ГЕРБ-аджиския кмет Иван Портних, както и на местния Общински съвет във Варна – те години наред са под диригентската палка на Янко Станев.

Няма и кой да влез в търговското дружество и да потърси отговорност на общинските представители там какви интереси представляват – тези на Варна, или на тези на Янко Станев и Пламен Стилиянов.

Прокуратурата, НАП, ДАНС и МВР продължават да спят дълбокия си многогодишен сън по отношение на аферите в Спортен комплекс „Спартак” АД.

Вероятно, може и да се събудят някой ден, когато на Пламен Стилиянов му щукне да засади картофи на стадион „Спартак”.

Afera.bg

 

 

 

«