« Върни се назад Публикувано на 15.04.2022 / 14:13

ЩЕ БЪДЕ ЛИ СКРИТА И ЗАМАЗАНА ЗЛОВЕЩАТА ИСТИНА – ЗАЩО БГ ВЛАСТИ И ФИРМА ЗАБРАНЯВАТ ЕВАКУАЦИЯ НА МОРЯЦИТЕ И ГИ ДЪРЖАТ НА КОРАБА?! ИМАЛО ЛИ Е ПРОБОЙНА НА КОРАБА? НАРУШЕНА Е КОНВЕНЦИЯ ЗА СПАСЯВАНЕТО НА МОРЯЦИ ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНА, КОНСТИТУЦИЯТА И ХАРТАТА ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА. ПРОКУРАТУРАТА ДА НЕ ДРЕМЕ!

След пристигането на българските моряци от „Царевна“, живи и здрави, Е НАЛОЖИТЕЛНО да излезе истината на бял свят и българските власти да отговорят на въпроса: КОЙ И ЗАЩО Е НАРЕДИЛ НА БЪЛГАРСКИТЕ МОРЯЦИ ДА НЕ СЛИЗАТ ОТ КОРАБА! И това, защото България не признава Донецката народна република!

Впрочем, в брифинга, даден от съпругите на моряците, лъсна това в изявлението на една от съпругите.

Има обаче и Конвенция: Duty to rescue at sea during wartime, от Salvage convention. (Задължение за спасяване в морето по време на война, от конвенцията за спасяване.)

Забраната за евакуация противоречи на поне 3 конвенции!

И МОРЯЦИТЕ СА В ПРАВОТО СИ ДА СЪДЯТ БЪЛГАРСКИТЕ ВЛАСТИ, КАКТО И СОБСТВЕНИКА НА КОРАБА!

В брифинга на съпругите на моряците, една от жените каза, че „са повикани от фирмата, менажирала моряците, собственост на полит. кадър на „Продължаваме промяната“ „за инструктаж от Външно министерство, каквото и да означава това“.

Откъде накъде фирмата ще осъществява „инструктаж от Външно министерство“ и какво точно ще „инструктират“ съпругите на моряците?

За да бъде въздействано на моряците да не извадят на яве зловещата истина ли?

А ЗАБРАНАТА ЗА ЕВАКУАЦИЯ ОТ СТРАНА НА ВЛАСТИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И ОТ СОБСТВЕНИКА НА ФИРМАТА Е В НАРУШЕНИЕ И НА КОНСТИТУЦИЯТА И НА ЕВРОПЕЙСКАТА ХАРТА ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА.

По информация на АФЕРА, на моряците е било забранено да напускат кораба, което си е криминален акт по време военни действия, а на кораба е имало и пробойни. Дали и за пробойните ще се скрие истината?

АФЕРА счита, че има достатъчно данни да се намеси и българската прокуратура в казуса със „спасяването“ на българските моряци.

Afera.bg

«