« Върни се назад Публикувано на 01.07.2011 / 9:41

Шумната операция „Играчите” пред пълен провал, пуснаха и Георги Георгиев тихомълком

 

 

Иначе прокуратурата обяви, че групата на „Играчите” е създадена и ръководена от Георги Георгиев и отпускала кредити на различни лица срещу лихва. Първите изчисления на разследващите установили, че престъпното сдружение е прибрало с изнудване 270 000 лева от длъжници. При първоначалните оперативно издирвателни действия и претърсвания на 14 адреса във Варна и в Провадия, сред които няколко заложни къщи, офиси и домашни адреси, органите на реда иззели множество документи, записи на заповед за задължения на много длъжници.Специални разузнавателни средства пък установили връзките между лидера на групата Георгиев и другите обвиняеми лица. След първоначалното задържане обаче на 19 души, сред които други служители на охранителната фирма "Арес груп", митничаря Атанас Панов, служителят на ТЗ БОП във Варна Десислав Андреев, на шефа на Камарата на занаятчиите Венцислав Атанасов и други, на финала в ареста е само служителят на охранителната фирма Християн Иванов, който очевидно трябва да опере пешкира.

Тайничкото пускане на Георги Георгиев от ареста е поредното фиаско на ченгетата в морската столица, които очевидно оплетени също в схемата, сега нямат интерес да подържат шумния пиар-огън по операция „Играчите”.

Според информатори от ъндърграунда на Варна Георгиев е от Провадия и се изживява като Ал Капоне във Варненска и Провадийска общини.

Има връзки в полицията на ниво началник на РПУ, като контактите поне за двама са напълно сигурни.

Георгиев е ловджия и ловува в Провадийската ловна дружина, като от там са повечето му контакти и връзки.

Така или иначе преплетките между ченгета и „играчи”, както и други покровители, доведоха до неглижиране на операцията, обявена помпозно по телевизиите лично от вътрешния министър.

Afera.bg

.

«