« Върни се назад Публикувано на 05.02.2014 / 18:57

ШУБЕТО Е ГОЛЯМ СТРАХ! ОТХВЪРЛИХА ВЕСЕЛИНА ТОМОВА КАТО СВИДЕТЕЛ ПО ДЕЛОТО „КИЛЪРИ“!

 

На съдебно заседание по делото „килъри“ днес, водено от състав на Варненския апелативен съд, в лицето на съдиите Илия Пачолов, Павлина Димитрова и Таня Лолова, бяха отправени доказателствени искания от страна на защитата на подсъдимите. „С оглед представените писмени доказателства съдът счете за неоснователно искането на адвокат Найденов за представяне на цялата преписка на СГП от 2008 година, с която се прекратява разследването спрямо свидетеля Светослав Иванов – Близнака.

Искането за разпит на журналистката Веселина Томова също бе оставено без уважение. Съдът намира, че нейните показания по никакъв начин няма да допринесат за изясняване на фактическата обстановка.“, рече и отсече съдът.

Искането, свързано с изслушване на записи от „оперативни беседи” на разследващите с Радослав Димитров, също бе оставено без уважение.

АФЕРА по никакъв начин не се е съмнявала, че съдебния състав ще прецени, че „показанията на Веселина Томова по никакъв начин няма да допринесат за изясняване на фактическата обстановка.“

Шубето е голям страх! Особено на варненска съдебна територия.

АФЕРА скромно само ще отбележи, че истината, която „няма да допринесе за изясняване на фактическата обстановка“ обикновено не е в приоритетите на „мега“ магистратите по морските ширини. Защото гласовете на тези магистрати протичат в далеч по-интересни СРС-та например, в които не участва Томова, за да не им замърсява „фактическата обстановка“.

АФЕРА с още по-смирена скромност ще попита съдиите Пачолов, Димитрова и Лолова – а вие, изобщо чели ли сте цялото дело „килъри“ из основи, както е редно? Защото сме се нагледали на съдии, които дори не четат делото, по което отсъждат. Не твърдим нищо, само питаме, тъй като честото бъркане на имена и очевадното непознаване на „фактическата обстановка“, личи и няма как да се скрие. Нищо лично.

Заседанието по делото ще продължи следващата седмица – на 12, 13 и 14 февруари 2014 година. Определени бяха и следващите дати за съдебно заседание – 18,19 и 20 февруари 2014 година от 10,00 часа.

Afera.bg

 

«