Публикувано на 20.02.2022 / 15:29

ШПИОНСКИЯ „PEGASUS“ НАД МОЛА НА БУЛ. „БЪЛГАРИЯ“! СРЕД ПОДСЛУШВАНИТЕ „СИНЕРГИЧНИТЕ“ ВЛАСТИМАЩИ РАЗРАБОТВАТ И СОБСТВЕНИТЕ СИ КОАЛИЦИОННИ ПАРТНЬОРИ. „ЗАКАЧЕН“ И МНОГО БЛИЗЪК ЧОВЕК ДО ЕДИН ОТ ПАРТИЙНИТЕ ЛИДЕРИ, СЛОЖИЛ ПОДПИСА СИ ПОД СПОРАЗУМЕНИЕТО ЗА КАБИНЕТА „ПЕТКОВ“

Шпионският Pegasus над мола на бул. „България“!

Просто Киро не знаел, Рашков и Радев мълчат. По мълчанието им ще ги познаете…

„Над 20 млн. лв. (около 12 млн. щатски долара) приходи генерира на година „Съркълс България“: компанията, която е част от израелската NSO, разработваща софтуера за подслушване „Pegasus“, съобщава Forbes миналото лято. „Съркълс България“ е част от кипърската Circles, която през 2014 г. беше купена от инвестиционния фонд Francisco Partners. Същият фонд придоби и NSO, като в последствие двете фирми са интегрирали дейността си. Произходът на Circles e през 2008 г., когато компанията е създадена от израелеца Тал Дилиан и Надежда-Еди Роплева, която е посочена в Търговския регистър като управител на „Съркълс България“.

Пазарът на устройства за подслушване на телефони, т.нар. IMSI Catchers, е разтресен от българска фирма, която е разработила нов метод за прихващане на 3G трафика – пише Intelligence Online през 2015 г. Международният сайт е специализиран в сферата на новини, свързани с шпионажа и разузнаването.

Още тогава от „Съркълс България” обявяват, че са се специализирали в подслушване в реално време на обажданията и интернет трафика в 3G (UMTS) мрежи, нещо, което дотогава се е считало за невъзможно без съгласието и съдействието на мобилния оператор, който държи ключовете за криптиране на сесиите.

Освен подслушване на 3G мрежи компанията „Съркълс” предлага и геолокализационни услуги също базирани на SS7 протокола. „Например, ако някой “оперативно интересен” обект пътува и се e включил в роуминг в чужбина, неговото местоположение може да бъде установено дистанционно по клетките на оператора“, пишат преди седем години и от Биволь. Сега обаче мълчат, макар рекламираната през 2015 г. дейност на „Съркълс България“ да покрива всичко, което системата за масов шпионаж „Pegasus“ предлага и днес. При това в пъти повече, с оглед напредъка на технологиите и развитието на мобилните комуникации.

Както се казва, по мълчанието им ще ги познаете. За ДАНС, за Бойко Рашков, Кирил Петков, Румен Радев и обслужващите ги медии – „Pegasus“ в България няма и никога не е имало. Плуват ли корабчета в очите им?!

„Свободните“ медии в България мълчат за „Pegasus“, макар да знаят, че офисите на „Съркълс България“  се намират в Infinity tower на бул. „България“ 69 в София, точно до Bulgaria mall, за когото международното разследване OpenLux разкри, че е собственост на Вагит Алекперов, собственикът на „Лукойл“. Иначе реклами на Bulgaria mall често могат да се забележат в издания, финансирани от „Америка за България“. Парите не миришат.

Към февруари 2022 г. „Съркълс България“ все още не е възобновила дейността на интернет страницата си, която е имала в миналото. Явно не им е нужна популярност, защото клиентите им са специални. Иначе продължават и в момента да търсят IT-служители в сферата на комуникациите, разбирай проследяването им. Хвалят се, че имат 150 служители само в България, а глобално над 800.

АФЕРА първа освети мащабна схема за шпионаж, прилаган чрез Pegasus у нас, дори прокуратурата се сезира и обяви, че иска информация от ДАНС и МВР. Акции обаче в офисите на компанията не са провеждани, техника не е изземвана, никой дори не е разпитван. А подслушваните наистина са много – съдии, при това върховни, прокурори – главният прокурор и неговите заместници са само малка част от тях, членове на съдебния съвет, висши държавни служители, ангажирани в сферата на енергетиката и производството на оръжия, високопоставени служители на няколко секретни служби, бизнесмени, политици, при това не само от опозицията, начело с Бойко Борисов, а и от управляващата четворна коалиция. Точно така – чрез Pegasus „синергичните“ властимащи са започнали да следят и разработват дори собствените си коалиционни партньори.

Знае се, че „закачен“ е бил много близък човек до един от партийните лидери, сложил подписа си под споразумението за кабинета „Петков“.

Подслушвани са и българи, които получават заплатата си от европейските институции, т.е. през родните милиционери с Pegasus се точат данни от висши чиновници в Брюксел.

Pegasus все пак източва сведения и от електронните пощи, без значение служебни или лични. А европейците най-много мразят да ги шпионират.

Шпионският софтуер Pegasus не се използва/л в България от българските служби, рече Просто Киро. Щото така му били казали. И вярва, че му вярваме, но ние не му вярваме.

Защото или наистина не знае, или спести да уточни подробности за „Кръгчетата“ в Infinity на „България“. А Рашков и Радев продължават мълчат за Pegasus. По мълчанието им ще ги познаете…

Кати Христова

Снимки:

Офисът на „Circles“ е в Infinity tower на бул. „България“ /горе/

„Съркълс България“ е без активен сайт, но продължава активно да наема служители

Още през 2015 г. международен сайт за шпионаж разкрива как българска частна фирма предлага онлайн проследяване на комуникацията

 

 

Коментари 19 за
“ШПИОНСКИЯ „PEGASUS“ НАД МОЛА НА БУЛ. „БЪЛГАРИЯ“! СРЕД ПОДСЛУШВАНИТЕ „СИНЕРГИЧНИТЕ“ ВЛАСТИМАЩИ РАЗРАБОТВАТ И СОБСТВЕНИТЕ СИ КОАЛИЦИОННИ ПАРТНЬОРИ. „ЗАКАЧЕН“ И МНОГО БЛИЗЪК ЧОВЕК ДО ЕДИН ОТ ПАРТИЙНИТЕ ЛИДЕРИ, СЛОЖИЛ ПОДПИСА СИ ПОД СПОРАЗУМЕНИЕТО ЗА КАБИНЕТА „ПЕТКОВ“”

 1. Йоанис Гиофкос, известен още като Агент „Детелин“ на Държавна сигурност, е основният играч в консорциума, който взе милиони за българското представяне на „Експо 2020“ в Дубай. Обзавеждането на българския павилион е поверено на местна фирма срещу 1,8 милиона дирхама /около 900 000 лв./. Фирмата обаче се оказа тясно свързана с България. Плачевният резултат от дейността на консорциума контрастира със скъпия Мерцедес, придобит от Гиофкос, след като е изплатен първия транш от парите за изложението.

  Българското присъствие на „Експо 2020“ беше поверено през 2019 г. на обединението ДЗЗД „България Експо 2020“, в което 50% държи фирмата „Проджект Мениджмънт Адвайзъри“ ЕООД, а останалите 50% са разпределени между АРКА-Л.Т. /25%/, Д.о.Ф /10%/, Сиела Норма /7,5%/ и Инфинити Травел /7,5%/. Консорциумът беше оглавен от бившия зам.-министър на икономиката Любомир Ганчев, съветник на бившия министър Емил Караниколов, който подписа договора за 5,6 милиона лева.

  Собственик на „Проджект Мениджмънт Адвайзори“ се води Юлияна Шишкова, чиито бизнес връзки отвеждат към фирми контролирани от Йоанис Гиофкос – „Техремонт“ и „УниГио“. Самото обединение е регистирано на „жълтите павета“ в сградата на Шести септември 1, където се намират и други бизнеси свързани с Гиофкос като обединението „Ремотекс“. По информация на БРРД Шишкова живее на семейни начала с Гиофкос.

  Гиофкос, който се представя предимно с гръцкото си гражданство, стана известен именно с тези фирми покрай разсипването на радневското предприятие „Ремотекс М“, ремонтиращо тежките машини на „Марица изток“. „УниГио“ държи дяловете на „Ремотекс М“ и също така дължи 23 милиона лв. на ПИБ. През 2019 г. „УниГио“ беше спасено с кредит от „Българска банка за развитие“ за 3,6 милиона лв.

  Гръцкият гражданин Йоаннис Гиофкос и българският Йоаннис Евангелос Гиофкос обаче са едно и също лице, родено през 1968 г. На 14.03.1989 г., Йоаннис Гиофкос е вербуван като агент „Детелин“ на Държавна сигурност от ст. лейт. Петко Гаврилов Сертов от Второ главно управление. Същият по-късно стана шеф на ДАНС.

  Павилион като „лоби на соцхотел“ и Мерцедес на „жълтите павета“
  Обединението „Експо 2020“ е трябвало да наеме местна фирма в Дубай, за да довърши и обзаведе павилиона на България, който е даден „на тухла“ от местните власти. Получават се три оферти, като е одобрена тази на фирмата Indesign Global Limited за 1,8 милиона дирхама. В тази фирма има българска връзка. Съпругата на собственика е Ралица Матеева, а с управлението се занимава нейния син Ален Яворов Матеев. Той е син на ген. Явор Матеев, командир на съвместното Командване на специалните операции в БА. Ралица Матеева и Ален Матеев се изявяват в България като представители на израелска фирма за киберсигурност, която продава шпионския софтуер „Пегас“.

  Изпълнението на задачата е плачевно, както се убеди българската публика от многобройните медийни репортажи и снимки в социалните мрежи. Отвън българският павилион е тъжно банален, за разлика от раздвижената архитектура на съседите. Интериорът пък е определян като „лоби на изоставен соцхотел“, но според изпълнителя той „създава усещането за мащабна, витална и модерна архитектура“.

  Организираните там събития предизвикаха предимно скандали – от нередовния внос в ОАЕ на копие от Панагюрското златно съкровище, до съпругата на наркобарона Таки като рекламно лице. Най-забележимата мебелировка в българския павилион се оказа хладилникът с млечната продукция на „Лакрима“, която се свързва с депутата Делян Пеевски.

  Междувременно, след като държавата изплаща първия транш от парите за Експо 2020 г., Гиофкос се обзавежда с Мерцедес AMG 63, който често може да бъде видян на жълтите павета до офиса на „Експо 2020“ на ул. „Шести септември“. Познава се по многото двойки в номера.

  Източници на БРРД от ОАЕ твърдят, че произходът на средствата за скъпото возило е свързан с комисионна, върната от Indesign Global Limited към Гиофкос, като парите са били преведени на сметка контролирана от Шишкова. Последното е напълно проверимо ако службите ни поискат да разследват скандала.

 2. Хазаро-NATO си охранява нарко – територията. Пегас е за изнудвате. Иначе имат къде къде по изтънчени технологии. Закачат някой важен и му свалят спомените. После си разглеждат лексикона. Да не говорим, че Радев и т.н. съветници са вързани voice to skull към NATO.

 3. „Стотици подозрения не правят доказателство.“ ~ Фьодор Достоевски

 4. В БГ управлява този, който държи Пегасес и той е БОЙКО РАШКОВ. Той упранлява през Киро и Радев, и Нинова. Но кой държи Рашков??? Е, не съм аз!:)

 5. Политиците ли държат пегасус, или Пегасус държи политиците?

  Като кокошката и яѝцето.
  Само Създателя им знае..

 6. ..Постоянно кръжащите над главите ни самолетоподобни дронове, които въртят по цял ден над главите на хората от три години насам!? Те летят доста ниско, бучат силно и лесно се забелязват, на ден по минимум два пъти минават над главата ми в София от доста време, чудех се някакъв вид следене ли е, кво е. юе ме бомбандират ли или кво!? Никой не ти казва какво се случва и какво ни готвят. Като се стъмни, често подобни летящи обекти обикалят около покривите на високите сгради, където най-вероятно е инсталирана техниката за следене…Това може всеки да го забележи, ако си го постави за цел и лесно ще се установи, къде са им антените за подслушване…Аз вече ги знам в Младост къде са …

  1. Ами, да- дори Борисов пропищя от дрона на Радев! 🙂
   Сега сериозно- ако се ползваха за безобидни и незначителни цели, нямаше да се допуснат така масово.

 7. Що е то МОЛ и има ли почва у нас?
  В родния ми град със затихващи функции, два МОЛ-а стоят празни и заключени, в третия тук-там има отворени магазини и прекрасна книжарница.
  А относно шпионажа и подслушванията, още по времето на соца и на старите вече забравени телефони,се роди изразът „не е за по телефона“.
  Влизайки в т.н. демокрация си мечтаехме, че всичко ще стане цветя и рози.
  Да, ама Не, както казваше Петко Бочаров, светла му памет.
  Всичко в технологиите бързо върви напред, и най-вече – военната и фармацевтичната индустрии, където са и най-големите печалби.
  И може би още утре, докато човек си помисли нещо, то ще бъде записано някъде си в безкрайността.

 8. В България много неща не са с традиционна дефиниция. Какво значи служби в България? Пак са превзети от лобита и групички държавни ресурси. Какви служби? Слухтят, добре. Още цвъцко даде 100 милиона за техника за слухтене. Цецомобилите какво правеха? Обаче както си слухтят милиони и милиарди потъват, чужди разузнавания ни инсталират министри. Винаги ще има някой който прави слушалки, защото има търсене. Проблемът е, че България няма служби, иначе и слушалките нямаше да са проблем. Вероятно щеше да има случаи на предупредени бизнесмени, че са слухтяни или крадени от конкуренцията. Сега е точно обратното. Всичките ни служби са в далаверата. Няма значение дали ще подслушат Айнщайн и дали слушалките не са как се прави термоядрен синтез. Сигурно се бият кой ще хване „клиента“, а парите са нашите пари. От Пегасус до последното радиомикрофонче, все ние сме платили цената.

 9. За какви белезници става дума и на кого ?! То напълнихме затворите вече с продажници ? Някога ,ама не сега .Лаф да става .

 10. Маймуните от USA za що не ни помагат да се справим с този вирус Пеги Грипал ,хахахха. ? Пегасиус е едно недоносче както каза другарят Живков . Ние ще ви покажем истинската същност на социализъмът ,хахахаха .

 11. Дали да започвам да мисля Коѝ държи цедката на компроматите??

  А и дали случаѝно нямат пряка видимост с козяците? Еѝ така – да си махат приятелски от прозорците… То Лозенец не е коѝ знае колко обширен.

 12. В Либерал-нацистките ДЕМОКРАЦИИ няма ОПОЗИЦИЯ или ПОЛИТатворници а само ТЕРОРИСТИ!!!

  1. Фашизъм в Европа??? Химнът на Нацистка Германия!!! Да се питаш откъде го имат ОФИЦИАЛНО поляците!!!СЛУЧАЙНОСТ???
   https://www.youtube.com/watch?v=634fpl9GaFw Чудовищная ошибка: на боксерском турнире включили „Песнь немцев“ !!!

 13. От Тошковците е и външната министърка, толкова тъпа, грозна и смотана, просто не е истина! И една подобна на нея говорителка ли, зам. министърка ли, пак на Външно, потрес. Чак такива парашутисти не е имало! Иван Башев се обръща в гроба. Дипломация… Тия парцалетини знаят ли изобщо какво е това?!

 14. Очаквайте в поредицата международни бестселъри „Измамата на новите политически проститутки“ . Правителството тъне в корупция, кражби и измами, бандата на Радевата секта малоумни чалгари тормозят хората. Една колосална измама върлува из територията с машинките за гласуване. С другите машинки слухтят неудобните. Днес има протести срещу кабинета на измамата, за високите цени , инфлацията и справедливо възнаграждение на труд. Но слугинските медии заредени с плам и фалш не отразяват събитието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader56940"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/fc82c3993bd1e575e9e7935e29e432c3.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); */?>