« Върни се назад Публикувано на 25.02.2011 / 8:50

Шпионаж. Братска любов

Защо през последните 20 години няма нито един осъден за държавна измяна? Какво означава това?

1. 20 години в България не работи нито една разузнавателна служба на чужда държава?

2. За 20 години нито един блгарски гражданин не се е продал, поддал заради пари, кариера или зависимости и не е издал нищо на никой?

3. Или българското контра-разузнаване е на такава висота,че обезсмился първа и втора точка?

Защо няма нито един осъден за държавна измяна или за шпионаж?
Разира се, че в страната работят много разузнавателни служби на чужди държави, при това след  1989 година, работят още повече и по-усилено, при това почти напълно необезпокоявани. Някои от тях направо се самозабравят и дори не си правят труда, да спазват елементарни правила за конспиративност. Разбира се, че за последните 20 години, количеството на българските граждани, които са се поставили в зависимост и работят в интерес в интерес на чужди разузнавателни централи е огромно, най-малкото те са в пъти повече, колкото бяха до 89-та година. И разбира се нивото на българското контра-разузнаване, не може да бъде чак толкова перфектно,че да обезмисли първите две точки. Тогава защо наистина, през последните 20 години, няма нито един осъден за държавна измяна и шпионаж? Защо? Моного е просто, разузнавателните служби се интересуват не от кравари или строителни работници-тях ги интересуват хора, които са на достатъчно високо ниво във властта. Колкото са по на високо, толкова повече знаят и могат да предадат. Тях ги интересуват и хора, които за  годините на хаос, т.е. на демокрация са успели да изградят собствени мрежи, за лично ползване. Мрежи от корумпирани полицаи, следователи, прокурори, съдии, държавни или общински чиновници, крупни бизнесмени, журналисти и политици. В мрежата са включени и собствени бандити. Тези от втората група са най-търсени- сам воинът е воин, но е ограничен в достъпа си до информация и оперативни възможности. Докато този, който има стройна система от зависими хора под себе си, е мечта за всяко чуждо разузнаване. Купуваш един, а получаваш 30-40-50 или повече хора. Те работт за теб, без дори да подозират чии поръчки изпълняват всъщност. Изключително ефективно и не на последно място-безопасно. Защо безопасно? Ами защото схемата, машината е добре смазана, изпробвана през годините, и всеки един от участниците, пази интересите на всички други останали участници. Без дори да е необходимо, да се познават лично. Достатъчно е сивият кардинал, или иначе казано резидентът, да поиска от тях, да се свърши каквото е необходимо. Това е и причината през последните 20 години да няма нито един осъден за държавна измяна или шпионаж. Имат ли достатъчно хора навсякъде, да могат да осветят всичко? Ситуацията в България е уникална, можеш да си завербуваш един местен феодал, който ще ти донесе допълнителни бонуси и на всичкото отгоре сами ще се пазят. Сладка работа! Рай! Това е тяхна България – райска територия за всички разузнавателни централи. Колкото сме по-корумпирани, колкото е по-силна симбиозата между власт и бандити, толкова по-лесно е да ни имат. Всеки може да ни има, може би само разузнаването на Буркина Фасо не просперира у нас и то защото прсто не се е сетило.

Братска любов

Българският народ  е възпитан в братска любов към руският народ. Те са ни освободили, те ни обичат, те са като по-големият ни брат или майка и баща, които винаги са ни помагали и други подобни. Стоп! !! Измама, масова хипноза, няма такова нещо! Ние, българите сме възпитани с такава любов към Русия, но те не са. Руснаците никога не са ни обичали, повече от някой друг народ. Нямат причина за това. Напротив-за тях сме малоумни идиоти, които им се кълнем във вечна вярност, дружба и любов. Тичаме да им доказваме,че сме готови на всичко заради тях, отваряме им домовете си, даваме им децат си, работиме им ангария и това – защото сме с промити мозъци,че са ни освободили, че любовта ни е взаимна. Не, не, няма такова нещо! Руският император е пращал войските си на периодични войни срещу Османската империя и на Кавказ и на Балканите. Не, за да освобождава братски народи, а за територии и влияние. Това е истината, а нас ни е възпитала Българската комунитическа партия в нешо, което го няма, по една проста причина. Самата тя е била подлога 45 години на „братската” КПСС. Ние, българите сме облъчени да обичаме един народ, който  не дава  и пет пари за нас. Ако някой все още не е прогледнал, вижте фактите:

когато дойде демокрацията в България, коя държава ни остави да умрем от глад? Безпощадно, безмилостно, по братски. Русия. Тя спря едностранно всички договори на блгарските фирми за износ в Русия.

кой ни спря газа без да му мигне окото, без да го е грижа за българската икономика, и децата ни, които останаха на студено? Пак „братушките”, които толкова много ги обичаме.

Да, любов има, само че тя е само от българска страна и по-скоро прилича на ситуацията, когато влюбеният до уши е способен на върховно унижение и то напълно доброволно. Това е мазохизъм, прогледнете братя българи! Руснаците не ни обичат! За тях сме като всички останали народи. Прогледнете и веднага ще почувствате, как меркантилната любов отстъпва място на здравият разум. Това е горчивата истина и колкото по-бързо я осъзнаеш, толкова по-малко щети ще понесеш – морални, финансови  и всякакви. Знам,че ще има много шокирани, че ни мачкат, че някой българин е заплашвал братушка (какво кощунство! Веднага да бъде разпнат!), че е ограбил, ощетил и т.н.  представител на великата братска държава. Скоро ще поискат, да се приеме извънрден закон , който ще гласи – всяка жалба на руски гражданин срещу български автоматично да води до удовлетворяване на искането на руския гражданин със срок вчера.

Ивайло Зартов

 

«