« Върни се назад Публикувано на 27.01.2022 / 11:08

ШОКИРАЩА НОВИНА ЗА БГ АДВОКАТИТЕ НА МАКЕДОНСКОТО ЕВРОЧЛЕНСТВО: ПРЕЗИДЕНТЪТ НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ЩЕ СЕ СРЕЩНЕ С „ОМО – ИЛИНДЕН“

 

 

https://alsat.mk/mk/stevo-pendarovski-v-petok-ke-se-sretne-so-makedontsi-od-bugarija/?fbclid=IwAR0iR2nf6Eo5tK1ibGX4EKFva1TIY6kgd5ijnxIbq8jwW3z_328duVN5JxI

Имаме шокираща новина за българските адвокати на македонското еврочленство: В петък президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски ще се срещне с “ОМО-Илинден”-Пирин, твърди скопската телевизия “Алсат-М”.

Според нея срещата ще бъде в петък, 28 януари, в резиденцията „Водно“.

За подобна среща на Пендаровски бе съобщено от президентския му офис преди посещението на Кирил Петков в Скопие, но тя бе отложена, за да не се дразни българската страна.

Ако утре Стево Пендаровски приеме делегация на сепаратистката организация ОМО „Илинден-Пирин“, Румен Радев е длъжен да оттегли поканата си за гостуване в София на македонския президент.

Ако срещата на Пендаровски с ОМО „Илинден-Пирин“ се осъществи, българското правителство трябва радикално да преосмисли преговорната си стратегия със Скопие.

Само след 24 часа управляващият елит в България май ще научи, че отново е измамен и сляпо е слугувал на илюзията си, че с македонизма може да се преговаря.

Велизар Енчев

«