« Върни се назад Публикувано на 16.02.2010 / 21:52

Шизофрения в чиста форма

Филчев отговаря в стилистиката и с финеса на университетски преподавател: “Аз не съм в такива отношения с тоя гном смрадлив Атанасов, нито пък с неговата оперетна фигура Емануил Йорданов, че да ходя да ги моля. Нито са ми на ранга, нито са ми близки – как ще ги моля?”

Още през 2006 г. в „Монитор” писахме: „Изпускаме Филчев!” Но никой не ни чу, въпреки че Филчев демонстрираше психична ентропия в реално време. И го изпуснахме. Та го скриха чак в Казахстан под името Кукуридзе…

Помня от това време едно интервю на репортер от БТА, в което Филчев му отправяше нескрита сексуална заплаха: “Какво ще проверяват – к.ра ми Янко ще проверяват. И повече, лайно мръсно, не ми звъни, щото ще ти е.а п….та майчина.”
Същата тегли Филчев и на депутата Димитър Игнатов преди това.

Игнатов тогава го досрамя да я повтори та я написа на листче: “Аз ще ти е.. п….та майчина.” Единодушен съм: синдром на Турет, иначе казано “копролалия”. Характерна е за някои видове шизофрения. Това, че не се намери диагнозата, съвсем не значи че, я няма.

Изобщо по времето на Филчев в прокуратурата си говореха официално на майка. Дано не е пренесъл всичките си табиети и в общуването със студентите. Ще поясня за младите, че тоя израз “к..а ми Янко” води потеклото си от партизанското име на Тодор Живков. При пасивната съпротива на народа срещу оная власт всеки втори си го кръщаваше Янко и си прекарваше всичките житейски проблеми оттам.

Волен Сидеров на свой ред решил да възпитава Костов. Съобщава, че Алексей Петров станал офицер с протекцията на Иван и Мими Йорданов, но не само на тях. Щото бил и любовник на Надежда Михайлова… (Ей, тая е направо като Мадона, бе!) Изобщо бил продукт на СДС. Та Волен се надява, че като съобщава тия работи, ще накара Костов „да престане да менторства, да застава в позата на съдник…

Просто трябва да си знае мястото. Това го казвам с възпитателна цел.”
Според мен превъзпитаването на Костов е трудна и неблагодарна работа. Иначе лично аз не смятам, че Костов е виновен за назначаването на Алексей Петров. Костов е виновен за назначаването на Кукуридзе и това му е напълно достатъчно…

Пък „Стандарт” пишат, че всъщност, Алексей Петров е роден като Асан Ибримов Омеров в помашкото с. Бабинци. През 70-те го прекръстили на Алексей. Баща му Ибрим е прекръстен на Илия. И става Алексей Илиев Петров и аз под това име проверявах във ВАК за доцент, но не ми излезе…Стигам до извода, че Трактора е получил доктората и доцентурата си от баницата с късметите, както казва един приятел.

Моята стана като на Жул Верн. Ама направо! Почнаха да ми се сбъдват идеите. Оня ден изразих съмнение дали не бъркам, като отричам генно модифицираните същества: „Представяте ли си да произведат ходеща царевица?! Като хване жегата и сама ходи да пие вода… Или пък се измислят дървета, които растат толкова бързо, че дори и царят да не смогва да ги осече всичките…”

И ето днес чета, че учени от Сибирския институт по физиология и биохимия на растенията в Иркутск присадили ген от царевица на трепетликата и тя почнала да расте 7-8 пъти по-бързо. Трепетликата е космополит и се среща и на Витоша, и в Рила… Освен трепетлика, те успели да разбързат и кавак, топала, де…

Но той като материал за нищо не става. Аз доколкото знам, царят предпочита бялата мура, която е балкански ендемит, но ще свърши, щото е малко и той ще е принуден да мине на трепетлика…

Понеже споменахме Мадона по-горе… Щяла да дава съвети за брака в популярно тв шоу по Ен Би Си. Мадона има два брака и два развода, отделно неизброимо количество връзки… По повод на нея един американски комик беше казал: „Говори си, че се канят да забранят пушенето на всяко място, което се използва от десет или повече души на седмица, което, предполагам, означава, че Мадона няма да може да пуши дори в леглото си.”

Обаче пък колегата Волтер казваше: „Знайте, че онези жени, които понякога хората наричат безчестни, почти винаги имат достойнствата на най-честните мъже.”

Защото такава жена е зажадняла за дом, за деца… Ние имахме такъв случай на село. Една булка в първата брачна нощ рипнала в 5 часа и почнала да мете двора. Свекърът се опитал да и обясни, че първата брачна нощ е за милувки, за прегръдки, за секс. А тя му рекла: “Ох, тате, от секс до гуша ми е дошло. Къщна работа ми дай, къщна…”

По-лани изследване на английското списание “Good Housekeeping” показа, че всяка четвърта домакиня предпочитала къщната работа пред секса. Смятам, че у нас всяка трета жена предпочита къщната работа. Щото и в секса пак основното нея чака… Нали ви казах за българина и земетресенията… Ей, пак имало, тоя път в Благоевград. В 8.30 сутринта. Таман, дет викат турците, сабах секиш, алтън гиби… Некои си отеб…а, други си отгледахме…

Отдавна не съм обръщал внимание на моя любим работодател – лицето (дано не пресилвам) Пеевски. Танчето Дончева твърди, че вече бил изкупил половината от разпространителските фирми и другите вестници скоро щели да гризнат дръвцето. Ще, ще!

Дончева съветва: „Уважаеми дами и господа от Съюза на издателите, вземете малко билбордове в София и по магистралите и на тях сложете лицата и телата на Делян Пеевски и Ирена Кръстева. Защото те биха говорили повече, отколкото всякакви други писания по вестниците, на които хората вече не вярват.”

Категорично съм против! Хората ще се опитват да ги заобикалят отдалече и ще влизат в насрещното движение… То е като да ти изскочи внезапно глиган на пътя…

Пък в сайта „Афера” четох, че наскоро „в УНСС е имало знакова среща между Трактора и един от банкерските гурута на Делян Пеевски, при която Петров е процедил, че ако ще и с осем бодигарда да се движи Делян Пеевски, лесно ще бъде напъхан заедно с тях в един багажник.”

Така може да говори само човек, който не е виждал Пеевски. Само за него трябва един багажник, да не кажа два или цял камион.

Оня ден Иван Бакалов беше написал принципна статия в сайта си „Мизерията на вестниците или защо пиша в “Галерия”. Обясняваше как вестниците на Пеевски се гъзят на Бойко, по колко снимки му пускат на първа страница и други такива: „Няма майтап – денем Пеевски е опозиция, а вечер прави пропаганда за управляващите. Това граничи с шизофрения.”

Бъркаш, Иване, не граничи, това е шизофрения в чиста форма.

„Пеевски се държи като съдържателка на публичен дом, която нарежда на момичетата си кого да обслужват… Но грубата пропаганда с портрети и заглавия на първа страница не е измислена от Пеевски, а е създадена от някакви що-годе професионалисти, които са работили във вестници, за разлика от него.

Наплевателските коментари и интриги срещу хора от опозицията са измислени не от Пеевски, а от подчинените му. Тоест – това е професионално навеждане, уродлива измислица на хора, които формално са журналисти.”

За съжаление, колеги, напълно е прав!
Елинор Рузвелт казваше: „Никой не може да те унизи, ако ти не си съгласен!”

д-р Тони Филипов
http://delnicite.blogspot.com/

«