« Върни се назад Публикувано на 21.12.2021 / 19:13

ШЕФЪТ НА ЧК НА РАДЕВ ДА ДАВА АКЪЛ ЗА ГЕШЕВ Е ВСЕ ЕДНО ДА ПИЕШ „СИНЬО“ УИСКИ В ПЛАСТМАСОВА ЧАША. ДО КЕНЕФА НА РАШКОВ.

Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет при президента Румен Радев, пред БНР:

„….Проф. Маринов коментира правителството на Кирил Петков и служебните министри, които влязоха в него, като подчерта, че те не са нито деца, нито съпруги на президента:

„Те са хора, които споделят общи ценности с президента Радев. … Ако има грешки, той ще ги казва, така че еманципирането не бива да се схваща като някаква свобода на действие, която освобождава от отговорност“.

В България трябва да се наложи върховенството на правото, а прокуратурата има важна роля в това отношение, изтъкна той.

Има знаци в прокуратурата, че полека нещата ще се нормализират. Често задават въпрос дали това няма да е сделка. Когато целта е важна и голяма, към нея са възможни различни подходи. Няма да има сделка, в смисъл, че няма да има индулгенции за престъпления. Поне това е гледната точка на президентската институция. … Когато става дума да се пребори една организирана престъпна система, това не може да стане без вътрешни хора. Не можем да очакваме, че тези хора ще са готови на саможертва. Не става дума за това някой да овладее прокуратурата и да я използва по познатия за мнозина начин, а най-после нещата да се нормализират“.

Сега пак го прочетете това – изречено от ЧК, пардон от шефа на стратегическия съвет на президента или каквото и да означава това!

Значи, какво разбираме от човека на „Мултигруп“, пардон, ЧК-то, пардон, стратегическия съвет на президента?! Че Кирил Петков и остальная от служебните правителства на Радев не му били нито деца, нито съпруги. Обаче! – „еманципирането не бива да се схваща като някаква свобода на действие“! Еманципирането, вика. Не трябвало да се схваща като някаква свобода на действие. Ако не сме окончателно полудели от тия „зелени чорапи“, то следва логичния извод, че Румен Радев е баш мастора на правителството, негов тамада и еманципирането от него не трябва да се схваща като свобода. Анадънмо?!

Сега навлизаме в дълбоките дебри на мисълта на човека на „Мултигруп“, пардон на ЧК, пардон на Радев.

Когато целта била важна, към нея имало възможни различни подходи. Уж намек за сделка с прокуратурата, ама не било сделка, нямало да има сделка, „в смисъл“ /туй „в смисъл“ като го чуем се хващаме за кобура!/ „че няма да има индулгенции за престъпленията“ – „поне това е гледната точка на президентската институция“.

Какъв точно е президентът, че той да решава какво ще става с прокуратурата, а?! Да не би да сме в 90-те и той да е Илия Павлов? Щото по негово време знаехме как се решаваха въпросите. Апропо и той си назначи цяло правителство, като новия шеф на Александър Маринов, но да кажем е бегла алюзия. Освен това, като гледаме Гешев не се е зесилил за никаква „сделка“, така че кой търси и кой има полза от сделка, първо трябва да питаме Пламен Узунов, например.

Вътрешни хора трябвали, чеше се по голата глава Маринов. Демек предателчета, дето минават сега за „наши хора“, ама не ставало дума някой да овладеел прокуратурата, а „нещата да се нормализират“.

И като как ще се „нормализират“?

Като как, след като правителството е на Радев „нееманципирано“, службите негови, прокуратурата и тя ще става негова, а като стане негова, нали се сещате кой ще изкадрува новите „правилни хора“ – оня с торбичката – Пламен Узунов и другият – Копринков от село Труд, през който прелитат сега всички прелетни птички, пардон, торбички…

Александър Маринов всъщност от какъв зор се изказва по националните медии? Какъв го играе тоя бивш мултак и за какъв такъв?

Демократите ревяха иначе /когато им позволиха на финала да реват, щото години преди това мълчаха като п…и/, че Боко бил иззел всички институции в държавата. Сега пак мълчат като п…и. Непоръбени и то.

Когато пред очите им един семпъл откъм интелект и лексика, лицемерен рецитатор „в синергия с дневния ред на САЩ“, заради психопатийно болестно комплексарство си е поставил за цел да надмине и Боко Тиквата.

Така нагло и цинично да се бориш да овладееш прокуратурата и съдебната власт, които априори са независима власт, само за да ги направиш СВОИ и за да дадеш индулгенция на всички СВОИ лапачи, е чиста диктатура. Разбира се, облечена в кадифе и лицемерни патосни „демократични“ рецитации.

От трън, че на глог, от Боко, че на Радев, че и с подскок!

А Александър Маринов да дава акъл за Гешев е все едно да пиеш „синьо“ уиски от пластмасова чаша. До кенефа на Рашков.

Afera.bg

«