Публикувано на 02.03.2020 / 11:56

ШЕФЪТ НА „НАЦИОНАЛНА ПОЛИЦИЯ“ ЗАБЪРКАН С КИПЪРСКИ АФЕРИСТ, ЗАВЛЯКЪЛ БАНКИ! КУПУВА ИМОТ В ДРАГАЛЕВЦИ ОТ НЕГО НА СКАНДАЛНО НИСКА ЦЕНА!

ШЕФЪТ НА „НАЦИОНАЛНА ПОЛИЦИЯ“ ЗАБЪРКАН С КИПЪРСКИ АФЕРИСТ, ЗАВЛЯКЪЛ БАНКИ! КУПУВА ИМОТ В ДРАГАЛЕВЦИ ОТ НЕГО НА СКАНДАЛНО НИСКА ЦЕНА!ШЕФЪТ НА „НАЦИОНАЛНА ПОЛИЦИЯ“ ЗАБЪРКАН С КИПЪРСКИ АФЕРИСТ, ЗАВЛЯКЪЛ БАНКИ! КУПУВА ИМОТ В ДРАГАЛЕВЦИ ОТ НЕГО НА СКАНДАЛНО НИСКА ЦЕНА!Кипърският предприемач Харис Кунтурис, станал известен с това, че източва банки, забърка в схемите си и шефа на Главна дирекция „Национална полиция“ /ГДНП/ – Христо Терзийски.

Преди няколко месеца пресата в Брюксел беше заинтригувана от факта, че на територията на България кипърецът Кунтурис е оставен свободно да източва банки, като вместо да строи жилищата, за които е взел парите, прехвърля милиони левове на самият себе си или на свои дружества. Така той докара до фалит свои фирми и остави стотици български семейства без жилища на улицата.

До настоящия момент Прокуратурата и Полицията в България не са предприели никакви разследвания по случая, въпреки, че казусът стигна чак до Брюксел и проверките по случая тепърва предстоят.

Харис Кунтурис е замесен в не една и две схеми за източване на десетки милиони левове и може би има конкретни причини, поради които българските власти до този момент не са предприели нито едно разследване срещу печално известния кипърски бизнесмен.

Наскоро се появи информация, че шефът на ГДНП – Христо Терзийски е придобил част от изключително апетитен имот в Драгалевци именно от фирма на кипъреца Харис Кунтурис на скандално ниска цена.

С нотариален акт от 28.02.2019 година, висшият полицай Христо Терзийски получил 29,89 идеални части от имот с обща площ от 1673 кв. м. в най-апетитната зона на Драгалевци – или 503 квадрата за сумата от 45 евро на квадратен метър.

Имотът е с повече от чудесна локация, в близост до околовръстният път, влязъл в сила застроителен план и възможност за застрояване на многофамилни жилища.

Елементарната справка ще покаже, че подобни имоти към момента на тази сделка, са се предлагли тройна цена, от тази посочена в нотариалния акт на висшия полицай.

Интересно е, че шефът на ГДНП е придобил имота от дружество с управител Харис Кунтурис, в което собственици са други юридически лица на кипъреца.

Именно едно от тях – „Юроскай“ ООД е получило огромна сума пари – стотици хиляди левове, източени от „Байсел Риъл Естейт Ейджънт“ ООД.

Тези пари Харис Кунтурис ги прехвърля под формата на заеми на „Юроскай“ ООД, които никога не се връщат.
Явно именно с тези средства, предназначени за строителство на жилища на българи, Харис си купува имоти, които после продава на невиждано ниски цени на висши полицаи в системата на МВР.

Въпросът как и защо кипърецът Кунтурис успява да остане чист вече започва да получава своите отговори.

Докато най-висшите полицаи в системата на МВР – като началникът на ГДНП Христо Терзийски получават имоти на цени далеч по-ниски от пазарните, България ще осигурява чудесна среда за схемите, извършвани от Харис Кунтурис.

Андрей Червенков

Бележка на АФЕРА: Редакцията разполага с всички нотариални актове.

Коментари 30 за
“ШЕФЪТ НА „НАЦИОНАЛНА ПОЛИЦИЯ“ ЗАБЪРКАН С КИПЪРСКИ АФЕРИСТ, ЗАВЛЯКЪЛ БАНКИ! КУПУВА ИМОТ В ДРАГАЛЕВЦИ ОТ НЕГО НА СКАНДАЛНО НИСКА ЦЕНА!”

 1. На три години служба стана шеф на сектор „Наркотици“, голям корифей с големи спонсори.

 2. Навремето Таки плати, за да го издигнат. Момчето е от Кюстендил.

  1. VSICHKI,,VIP/SELJANCHETA,,KOGATO DOYDAT V SOFIJA,SE,,OZEMLJAVAT,,NA SEVERNIJAT SKLON NA VITOSHA…POPITAYTE NJAKOY,,SHOP,,DALI TAM SLANCE NAPICHA I..VAOBSHTE NE E VLAGNO,,CELOGODISHNO,,…AMA NJAKADE TRJABVA ,,DA POSRESHTA,,RODATA OT KJUSTENDIL…

 3. По герберастки обичай и него ще го изпратят генерален консул като Пацо Терасата във Валенсия, подсъдимия Драгомир Димитров в Германия, скандалната Таня Димитрова в Милано и…или поне представител на МВР в някое посолство.

  1. В края на септември 2017 г. в администрацията на президента Радев постъпва сигнал до държавния глава чрез секретаря по правни въпроси и антикорупция, в който са посочени нарушения и неспазване от страна на Ангел Антонов на Закона за НСО и на Правилника за неговото прилагане, както и факти и действия за злоупотреби със служебното положение от страна на началника на НСО.
   Сигналът е препратен от администрацията на Радев на главня прокурор Цацаров. На 15 януари 2018 г. от официално съобщение на Софийската военноокръжна прокуратура разбрахме, че НСО се проверява по постъпили срещу неговия началник сигнали, като проверката е започнала непосредствено преди коледните празници.
   Напълно неприемливо е и в груб разрез със закона и морала е ръководеният от Бойко Борисов Министерски съвет да назначава Ангел Антонов “за награда”… като генерален консул на България в Санкт Петербург. Тук дори не говорим за абсолютната липса на дипломатически опит на бившия директор на НСО.
   Подобна практика не се различава по нищо от пращането на разжалвани висши кадри на БКП на дипломатическа работа в чужбина, характерна за “зрелия социализъм”.
   Още един ръководител на мисия е от тази категория „генерали“ и тем подобни, а именно бившия заместник председател на Държавна агенция разузнаване Георги Миленов, назначен в Рамала по сходните „критерии“ от външната министърка Захариева, Цветан Цветанов и техния бос.
   Та на първо четене тия типове и типки изпратени като генерални консули на България-ръководители на дипмисии в чужбина са най-малко ПЕТ, защото за тяхното назначаване не е необходим указ на президента , а само решение на Министерски съвет по предложение на външния министър. Тук не става въпрос за дискредитираните посланици на ГЕРБ, защото към момента всъщност други с няколко изключения почти няма… в уж департизираната дипломатическа служба на РБ.

  2. ВСЕКИ НЕКАДЪРНИК, КОЙТО СЕ Е ОСРАЛ НА ДЪРЖАВНИЯ СИ ПОСТ СЕ СПАСЯВА ЧРЕЗ МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ. В НЕГО ТЪЙ НАРЕЧЕНАТА МИНИСТЪРКА СОРОСОИДКАТА ЗАХАРИЕВА Е СЪБРАЛА ЦЯЛАТА ГНИЛА ДЪРЖАВНА ПАПЛАЧ, КОЯТО ПО ПОСОЛСТВА И КОНСУЛСТВВА ЛАПА ТЛЪСТИ ЗАПЛАТИ БЕЗ ДА РАБОТИ.

   1. този принцип отдавна се прилага така и на времето колю Филчев го пратиха зад граница докато му замотаят поръчковите убийства…

 4. Ако не ви напънат откъде са актовете пък на…
  Шото всичкото другото е законно,нали.
  Казах и аз на мойта дъртата да спре да фърля пенсийте през терасата на разни милиционери дето разследват телефонни измамници ,ма няма. После от къде имали пари…
  Луд да станеш,нищо не е,всеки ден по 3-4 маймуни падат от дърветата…
  Корупцията в България е като лайно на дъжд.

 5. Оставете го Гешев на мира, сега громи циганската престъпност, конфискува незаконен арпаджик (все пак е сезон за садене). Освен това трябва да разследва незаконния грабеж наречен „Масова Приватизация“, въпреки изтеклия срок на давност. А когато остане време да обърне внимание на сегашното разграбване, тъкмо ще са заметени престъпните следи и ще е изтекъл давностния срок за разследването им!?

 6. “Чудя се дали ако, дай Боже, скоро има Народен съд, който да осъди на смърт цялото Народно събрание, цялото правителство, повечето кметове, хиляди общински съветници и известен брой обикновени престъпници, след време историците ще говорят как е бил избит цветът на нацията? Защото цветът на нацията в момента са Борисов, Пеевски, Каракачанов, Горанов, Симеонов, Марешки, Сидеров, Цацаров, Екатерина Захариева, Домусчиев, Гешев, Меди Доганов и други подобни.“ К.К.

 7. Ето още ДОСТОЙНИ ЛИЧНОСТИ,О.Р.Полк.Цвятко Луканов как говори за Мутрота Борисов,казва хора със съмнителна репутация на ме наричат Идиот,във връзка със отмяната на купуването на правителствен самолет,на заседание на М.С. Пезевенга мутра борисов нарече авиоинжинерите които са срещу закупуването на нов правит.самолет ИДИОТИ!!!Ето една Достойна реакция:
  https://youtu.be/ZAI1Kql5wSw

 8. Няма нищо странно в това – прехвърлят се в собственост идеални части от парцел върху който ще се строи или вече е построена сграда.

 9. Да! Тепърва ще излизат скандални факти за висши магистрати и полицаи придобили имоти за стотинки. Отдавна има разработки за съдия Стефан Гроздев САС придобил маса имоти на цени в пъти под пазарните и Ванхуки Аракекян ВАС прибрала златни имоти във Варна през фондация. АПАРТАМЕНТГЕЙТ 2 се задава! На Гешев това му идва дюшеш!

 10. ТОМОВА ЗАПОЧНИ ДА ПИШЕШ ЗА ЕТНИЧЕСКИЯТ СЪСТАВ НА Т.Н. БЕЖАНЦИ ИДВАЩИ ПРЕЗ ТУРЦИЯ ……………. МЕЖДУ ТЯХ ИМА СЪВСЕМ МАЛКО СИРИЙЦИ ……. ПОВЕЧЕТО СА ОТ АФРИКА И АФГАНИСТАН ……….. НЯМАТ ОСНОВАНИЕ ДА ВЛИЗАТ У НАС ……. ПРЕМИНАВАНЕТО НА ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА НЕ ПРЕЗ УСТАНОВЕНИТЕ ЗА ТОВА МЕСТА Е ВИНАГИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, НЕЗАВИСИМО, ЧЕ СЕ ВЪРШИ ОТ КАНДИДАТ-ЕМИГРАНТИ ….. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАЛОВЕНИ, СЪДЕНИ И ПРАТЕНИ В ЗАТВОРА …………… АКО ИСКАТ ДА ЕМИГРИРАТ СА ЗАДЪЛЖЕНИ ДА СЕ ЯВЯТ НА КПП И ОТ ТАМ ДА ИСКАТ ДА ПРЕМИНАТ ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА ………………. ПИШЕТЕ ЗА ТОВА !!!!!!!!!! …………… МВР, МВнР И ПРАВИТЕЛСТВОТО ВЙОБЩЕ ДА ПРЕСТАНАТ ДА СИ БЪРКАТ В ГЪЗА И ДА ЗАПОЧНАТ ДА СИ ИЗПЪЛНЯВАТ ФУНКЦИИТЕ ПО ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНИТЕ ……………… ТОВА КОЕТО ВЪРШАТ Е ОТКАЗ ОТ ПРАВОПРИЛАГАНЕ, В ЧАСТНОСТ НА НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС , Т.Е. ДОПУСКАТ НЯКАКВИ ЧУЖДЕНЦИ ДА НАРУШАВАТ РЕДА ЗА ПРЕМИНАВАНЕ НА ГРАНИЦАТА И НЕ ИМ СЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ТОВА ……..

  1. Той е обещал на Урсула да приеме 40000,затова пак е Пунта Мара.Пред нас ще ги спира зад нас ги пуска ! Вечните лъжи на този човек!

 11. Интересна кръстоска добичета се въдят в ОрганизиранатаПрестъпнаГрупа“герб“, видно и от фотото горе…

  Гледаш Му „фейса“, а То било „анал“ – и обратно… :::)))

  Ха, ха, ха… :::)))

  Дааа…!!!

 12. Гешев сега не го търсете! Цялата полиция и жандармерия е на границата и той няма с кого да провежда полицейските си акции тип холивудски екшън! Борбата с престъпността по етажите на властта и битовата такава беше дотук или докато отмине мигрантската опасност!

 13. Ами в България годишно се продават над 100 000 имота, всички знаят, че в 99% се пише малко над данъчната цена, другите на ръка. Така 100 000 х 2000лв имот държавата губи 200млн лева годишно.

 14. Замириса около банкянският гъз пак. Този ще го правят шеф на някое РПУ…

 15. Поредното доказателство, че полицията е генератор за престъпност.

  1. Ето една класация, на която не сме на последното място, а сме сред водещите ….

 16. Анализ на част от правителството на Боко- тиквата:
  Министър-председател Бойко Методиев Борисов – специалност „Пожарна безопасност”;
  Зам.министър-председател Томислав Пейков Дончев – специалност„Философия”;
  Зам.министър-председател по икономическата и демографската политика Марияна Николова– специалност „Право”;
  Зам.министър-председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов– специалност „История”;
  Зам.министър-председател и министър на външните работи Екатерина Захариева – специалност „Право”;
  Министър на здравеопазването Кирил Ананиев – специалност „Финанси и кредит”;
  Министър на спорта Красен Кралев – специалност „Медицина”.
  За останалите не ми се говори. Както виждате всеки е „професионалист“ в своята сфера. Експерт до експерта мила моя майнольо…. На всички нива на геребрасткото управление са поставени изключително нискоинтелигентни и корумпирани индивиди. На всички нива и във всички управленски звена. Това е истината.

 17. А така,този Терзийски,не го харесвах,имаше нещо във изказванията му,която показваше НЕЧИСТОПЛЪТНОСТ,казват че,ИНТУИЦИЯТА Е БОЖЕСТВЕНИЯТ ГЛАС В ЧОВЕКА,та и интуицията ми подсказваше за въпросния Терзийски…ИМА НЕЩО ГНИЛО В ТОЯ!!!
  https://youtu.be/KKTstYaA2Bo
  Гледайте това ИНТЕРВЮ НА ВЕСЕЛИНА ТОМОВА ПРИ ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ,значи много харесвам когато някой не говори в прав текст,без заобикалки и излишни превземания,смело и точно,без захаросвания!!!

 18. Х.Т. съм: „Види му се края, нема само Шефа да лапа, я и аз трябва да натоваря колата…“ и те така у Територията Му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *