« Върни се назад Публикувано на 26.06.2024 / 10:13

ШЕФЪТ НА ДАНС ПРАТИ ПП/ДБ БЕЛОБРАДОВА & СТЕЛА НИКОЛОВА & МАНОЛ НАМСИКОЙ ДА ПРОДАВАТ ЛИМОНАДА. ЗА ДРУГО НЕ СТАВАТ.

Шефът на ДАНС Пламен Тончев бе привикан в парламента за да отговори на питане на ПП/ДБ Eлисавeта Белобрадова, относно постъпили жалби в Държавна агенция „Национална сигурност“, подадени срещу членове на Обществения съвет за изграждане на Национална детска болница и срещу екипа на фондация „Даная“, от „Търговска лига – глобален аптечен център“ АД във връзка с отложеното им инвестиционно намерение за създаване на многопрофилна болница „Мама и аз“, гр. София.

ПП/ДБ Елисавета Белобрадова със смъкнати очила на носа изпищя от трибуната, че ДАНС правела опит за сплашване, като разпитвала частниците, щото били изразили мнение.

Шефът на ДАНС Пламен Тончев обясни фактологично, че ДАНС работи по възложена проверка, образувана от Софийска градска прокуратура, както по пак възложена проверка от СГП работи по сигнал на премиера Главчев относно действията на МЗ и Здравната каса.

Тончев изясни, че „пресираните“, според Белобрадова, е трябвало да отговорят на три елементарни въпроси и то изпратени им по мейл, давайки им се възможност да подготвят отговорите си.

Тончев разясни на Белобрадова, че здравеопазването е част от националната сигурност на държавата.

След Белобрадова абсолютно неадекватно на трибуната излезе и ПП/ДБ Стела Николова, която изобщо не чула и не разбрала какво обясни шефът на ДАНС, се напъна да каже нещо – че „изразяването на мнение в обществото се явява осъдително, когато е отрицателно, когато касае частен интерес…“. И тъпо попита Тончев – защо, когато имало протести срещу Пеевски за шеф на ДАНС, прокуратурата не разпитала протестиращите.

Черешката на „простоидиотите“ сложи Манол Пейков, който пък рече, че ДАНС била ДС и поиска оставката на Пламен Тончев.

И тримата ПП/ДБ приличаха на пуснати от психиатрията, а шефът на ДАНС аргументирано ги прати там, където им е мястото – да продават … лимонада. Защото за друго не стават.

Afera.bg

«