« Върни се назад Публикувано на 29.05.2014 / 16:38

ШЕФЪТ НА ВАРНЕНСКАТА МВР –ДИРЕКЦИЯ ЗАПЛАШВА: „И ЕДНА ДУМА ДА ИЗТЕЧЕ КЪМ „АФЕРА” И СИ ОТИВАТЕ!”

 

Вместо да си върши работата за данъкоплатските пари, които троши, временният директор на ОД на МВР – Варна, назначен от Цветлин Йовчев – Николай Калчев – Пуйчето, се вторачил патологично и нездравословно в сайта АФЕРА. Калчев е предупредил двама оперативни началници заплашително: „Една дума да изтече към АФЕРА и си отивате!”. Вместо „Пуйчето” да си върши работата, за която е назначен, на практика АФЕРА върши оперативната работа на цялата Дирекция, докато директорът търси откъде АФЕРА имала информация. За сведение на „Пуйчета”, „Ебатита” и „Чавки”, АФЕРА не опира до източници като „оперативни началници”  в ОД на МВР – Варна. Това не ни пречи обаче от преди три месеца да напишем кой и за какво пали автомобили във Варна, например.

В прав текст написахме, докато ексдиректорът Чавдар Нанков – „Чавката”/ „Барби” търчеше да си измисля лъжовен „сериен подпалвач” в лицето на психо-болен, че палежите са свързани с ново разпределение на нарко-разпространителски територии.

Вместо да действат по „оперативно” предназначение, „чавките” си нарисуваха и натопиха млад мъж, който изобщо няма нищо с палежите, както установи СЛЕД АФЕРА и варненската прокуратура.

И понеже винаги сме работили професионално и честно, сега снизходително ще насочим „оперите” на „Пуйчето” да се съсредоточат в „дестинация Чирпан”.

Вместо да обясни на варненската общественост от какъв зор отново ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ е опънат полицейски чадър над Веско Жеков, новият временен шеф на ОД на МВР „Пуйчето” хукнал да заплашва оперативни началници, че ще ги уволнява, ако „и една дума изтече към АФЕРА”.

Че то към АФЕРА, уважаемо „Пуйче”, изтича не само една дума, а цял роман „Престъпление без наказание”, да не говорим, че АФЕРА има източници, за които „Пуйчета”, „Чавки” и „Ебатита” могат само да мечтаят и в другия си живот.

Впрочем, това, което се случва в МВР-то на Цветлин Йовчев вече минава границата дори на абсурда.

АФЕРА не е нито МВР, нито следствие, нито прокуратура, нито съд.

Ние се занимаваме с разследваща журналистика и работата ни е такава – да дишаме във врата на такива като „Пуйчето”, още повече когато такива като „Пуйчето” не са в час, или покриват и опъват чадър над очевадни „агентурни” „монополи”.

Новият директор на ОД на МВР – Варна е поредният, който вместо да работи рамо до рамо с разследващи журналисти, и вместо да върши онова, което трябва, губи време, ресурс и „оперативна” енергия, за да следи откъде журналистите имали информация.

След като така на практика признава собствената си невчасовост, безхаберност и превръща АФЕРА в институция, и след като Варна стана за смях с шефове на полицията като „чавки”, „ебатита” и „пуйчета”, АФЕРА е сто пъти по професионално „спец” за да оглави ОД на МВР или службите.

Така ченгетата поне ще заработят, а не да се мотаят омерзени като мухи без глави, каквато е истинската реална ситуация в момента.

И най-важното: АФЕРА ще им даде пълна свобода да работят професионално, а не да се гънат на кой „колега“ ще нагазят в „далавера“ -територията.

Веселина Томова

 

 

 

 

«