« Върни се назад Публикувано на 06.01.2014 / 18:01

ШЕФОВЕТЕ НА ОБЛАСТНИ ДИРЕКЦИИ НА МВР В КОМБИНА С ФИРМА „БМВ” – КУПУВАТ НОМЕРА НА ЦЕНА 35 ЛВ., ВМЕСТО – 10ЛВ. КЪДЕ ПОТЪВАТ ПАРИТЕ ЗА 100 000 НОМЕРА

 

С прискърбие АФЕРА трябва да ви съобщим, че за това, което ще прочетете в тази публикация вътрешният министър Цветлин Йовчев няма абсолютно никаква информация. Въпреки пропагандно-помпозната новина, която бе изстреляна от МВР, че Цветлин Йовчев е уволнил шефа на фирма „БМВ” – Симеон Делисивков, вътрешният министър като вече доказан невчасник, няма хабер от далаверата, която се вихри с пълна сила между шефовете на областни дирекции на МВР и „БМВ”.

А както е известно, областните ръководства на МВР са в супер отношения с фирмата „БМВ”, поради спонсорството, която им прави тя – тук компютър, там – автомобил…

При предишното ръководство на „БМВ”, фирмата е продавала номера за автомобили на МВР на цена 35 лева / на номер/. Безумната цена е била плащана от МВР по времето на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

След приключване на обявения конкурс, в който отново участва фирма „БМВ”, конкурса е спечелен от друга фирма. Новата фирма ще прави номерата за 1о лева на номер.

От своя страна „БМВ” обжалва пред съда конкурса и на практика излиза, че фирмата на МВР „БМВ” се жалва от … МВР, което си е чист абсурд.

Две седмици преди сменят шефа на „БМВ” Делисивков, той прави поръчка за светло-отразително фолио, което обаче е извън всякакъв стандарт.

Когато започва проверката във фирма „БМВ”, от фирмата тръгва афера, която включва ръководствата на областните дирекции на МВР в страната, с които се прави поръчка за три – четири месеца напред – да закупуват номера на автомобили от „БМВ” на цена 35 лева за номер и да не се купуват номера от новата фирма, която предлага цена от 10 лева за номер.

Разликата е 25 лева. Къде потъват останалите мангизи за 100 000 номера?

Вътрешният министър Цветлин Йовчев изобщо не е информиран за ставащото, разкри АФЕРА. Още повече, че така се прикрива и поръчката направена за нестандартното светло-отразително фолио.

Afera.bg

 

 

 

 

 

 

«