« Върни се назад Публикувано на 11.04.2014 / 8:31

ШАХ И МАТ – СВЕТЛЬО, МАЙ „СЪВСЕМ СКОРО” ЩЕ ТЕ ПРИБЕРАТ!

 

Бях си дал три дни почивка от цацараторските дела, за да гледам на спокойствие Шампионска лига и Уефа. И тъкмо свършва първо полувреме си викам – дай да видя к’ви ги е свършил днес WCC. И що да видя – образували дисциплинарка срещу Светльо кънкьора. Напълно очаквано – Главният цацаратор още преди три месеца каза, че е недоволен от работата на Специализираната прокуратура и я обезглави, като командирова Костов в СГП, за да „си гледа делото Октопод“. Правилно, трябва да се сменят всички началници, които са наследени – Цацараторът каза!

И след това изумях – 11 членове на WCC са изготвили предложението за образуване на дисциплинарно производство срещу Светлозар Костов!!!! ЕДИНАДЕСЕТ!!!! А са достатъчни пет или просто Цацараторът можеше да застане с името си зад предложението.

Няма такъв случай в 21 годишната история на WCC! За налагане на дисциплинарно наказание са необходими 13 гласа. 11 са вносителите, значи трябват още 2. Единият е ясен – самият Главен цацаратор, вторият Жоро Колев, ВАС. Гласуването отсега е ясно!
Не съм фен на Кънкьора, напротив, той е един от хората, които служиха на герберастите и заедно с Оня-как-му-беше-името се опитаха да покажат, че прокуратурата може да работи като отдел на МВР. Но дори и той има право на справедлив процес!
Главният Цацаров казал, че какво трябва да е наказанието, ще реши дисциплинарният състав!!! Наистина вече се съмнявам дълбоко в правните познания на тоз чиляк – дори студенти трети курс (там се изучава „Устройство на съдебната система“ и в частност Закона за съдебната власт) знаят, че решението за дисциплинарно наказание са взема с решение на WCC, a дисциплинарният състав внася ПРЕДЛОЖЕНИЕ!

Ако не е правна неграмотност, е опит за заблуда! Защо ли? Може би заради следващото му изречение : „Най – вероятно, по повод и на други нарушения, съвсем скоро ще реагирам!“
Шах и мат – Светльо, май „съвсем скоро“ ще те приберат!

Петров

Адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1998 – 2005/

«