Публикувано на 07.04.2016 / 14:08

ШАМАР ВЪРХУ МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО НА БОРИСОВ! ВАС СПРЯ НАРЕДБАТА НА ЗАМ-МИНИСТЪР ГРУДЕВ!

ВАСИЛ ГРУДЕВВърховния административен съд спря наредбата, с която заместник министъра на земеделието Васил Грудев се опита да пренасочи европари към т.нар. „зърнари“ от агроеколозите, които трябва да имат пет години за да произвеждат чисто екологична агро продукция.

Пренасочването на парите чрез Наредба към „зърнарите“, според запознати, е било направено от Грудев заради лобистки и частни интереси.

Асоциацията на агроеколозите пуснаха жалба до ВАС за спиране на Наредбата и ВАС излезе с решение, с което стопира действията на заместник – министъра на земеделието Васил Грудев.
Заради т.нар. Наредба на зам-министъра Васил Грудев България може да изгуби 260 милиона евро по европраграма.

GRUD5Afera.bg

Коментари 3 за
“ШАМАР ВЪРХУ МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО НА БОРИСОВ! ВАС СПРЯ НАРЕДБАТА НА ЗАМ-МИНИСТЪР ГРУДЕВ!”

  1. Основно в зърнено-производствените райони се отглеждат няколко култури ; пшеница,царевица, рапица,слънчоглед и ечемик. “завъртането“ се нарича сеитбооборот стига да се спазят изискванията на културата,почвата и местоположението. Целта на сеитбооборота е да се ограничат някой плевели,болести , неприятели и контролирано израсходване на почвените запаси.Ако в даденото землище не се използват растително защитни препарати/химически/ и торове, а само биопродукти можем да говорим за екологично земеделие. КОЛИО е прав че, много се опитват сеитбообращението да се представи като екологично земеделие но както той отбелязва а това е истина който плаща той поръчва музиката.

  2. В грешка сте, афераджии. Т.нар. „агроеколози“ са една особено мръсна порода зърнари, които успяха да се докопат до най-голямата далавера по старата ПРСР, измислена от Боянова – да си въртиш полетата с царевица, пшеница и слънчоглед, все едно правиш сеитбооборот, а реално ти си ги правиш тези неща така или иначе и това не е никакъв сеитбооборот. Изобщо не става въпрос за производство на екологично чиста продукция. Същите тия „агроеколози“ се отчитат където трябва на който трябва с % от получената субсидия.

  3. СЛАВА БОГУ.Но знаете ли колко млади фермери които заложиха собственост поради липсва на средства не получиха нищо. САЗДАДАХА НАСАЖДЕНИЯ ИЗПЪЛНИХА ВСИЧКИ ИЗИСКВАНИЯ ПЛАТИХА ТАКСИ ЗА ЕКОЛОГИЧНО ЗЕМЕДЕЛИЕ ,СЕГА СЕ ЧУДЯТ КАК ДА ОЦЕЛЕЯТ. Държавата ги подлъга и трябва да бъде осъдена,но кой ще плащта сметката. Но както вчера Каролев каза за Панамските фирми .цитирам “ ПУТИН ЩЕ ГО ИЗМЕСТИ ОТ ЕДИНИЯТ КРАЧОЛ В ДРУГИЯ. Така и нашите управляващи ще направят същото; народа ще плаща, яка му гърбина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *