« Върни се назад Публикувано на 02.06.2023 / 11:09

ЧУЖДИ СЛУЖБИ ХВАНАХА КРИПТИРАНА ВРЪЗКА МЕЖДУ 4 ПОЛИТИЧЕСКИ ЛИЦА, СВЪРЗАНИ С АТЕНТАТА СРЕЩУ ГЕШЕВ! ХВАНАТИ СА И ТРАНЗАКЦИИ ПО ДЕЛОТО ЗА АТЕНТАТА! БЪДЕЩИЯТ МВР МИНИСТЪР, ЧОВЕК НА БОКО, С ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО!

Бъдещият МВР министър в готвеното правителство между ГЕРБ и ПП/ДБ – шефът на ГДБОП Калин Стоянов, човек на Боко Тиквата, е с досъдебно производство, научи АФЕРА.

Калин Стоянов, толкова силно презентираният “експерт” на кабинета Денков-Габриел, който да оглави МВР, е от години момчето за всичко на Борисов, оправил не една и две схеми. По този начин контролът на двете партии ще бъде не само там, където бе досега по традиция – службите, но ще имат пълната власт и над силовото министерство.

Източник от полицията, работещ по разследването на атентата срещу Гешев, сподели, че след като сa събрани данни по това разследването, след включването на чужди служби като Интерпол в него, е настанала невъобразима паника. Защо?

Именно чуждите служби засичат специално пригодена криптирана връзка, чиято основна цел е да свързва група от хора, от които са установени вече 4 лица. Служителят на МВР каза, че конкретните имена се пазят в тайна дори от сегашния министър, знае се само, че са политически лица.

Разследващите са установили и финансови транзакции по делото за атентата. Сметките, от които са изпращани парите, са на територия на Русия или са притежание на руски граждани.

Какво общо има с това бъдещият вътрешен министър Стоянов – той е всъщност държателят на имената, неговата задача е тези имена да останат дълбока тайна, а събраното да бъде заличено до степен, в която да не се стигне до поръчителите на тази атака срещу Гешев на 1 май.

Друг интересен момент по делото е причината за интереса на чуждите служби, а именно установен по категоричен начин руски интерес зад този неуспешен опит за ликвидиране на главния прокурор. Защото такива служби, макар партньорски на страната ни, не биха си разкарали служителите до България, ако мотивът за нападението срещу Гешев няма по-голям корен от просто саморазправа на един мафиот с друго лице, било то и главен прокурор.

И само да питаме, сред тези имена да не би да са имената и на инсталиралите Стоянов в МВР, първо от нищото начело на ГДБОП, а после и като министъра, макар да му липсва кой знае какво професионални качества, още по-малко лидерски такива.

Очаквайте подробности!

Потенциални клиенти на новия списък Магнитски, са се запътили да командват държавата.

Народа, угнетен, обезверен, унизен и отвратен, чака справедливост и Операция „Чисти ръце“.

Главният прокурор даде заявка, че е готов да проведе Операция „Чисти ръце“. И трябва да я  проведе, защото Гешев остана единствената надежда, някой да го направи! И Гешев не трябва да разочарова народа, който чака тази операция!

Afera.bg

«