« Върни се назад Публикувано на 10.01.2011 / 18:37

Чудят се как да натъкмят престъпната прокуроско-ченгеджийска схема

 

 

„Мега” – процесът в морската столица, по който безпрецедентно над две години лежи без съд и присъда и без смяна на мярката за неотклонение обвиняемият Иван Славков, за пореден път „тръгна” в съдебна зала.

Както вече повече от две години afera.bg алармира,

това е първото ЗНАКОВО дело, което е нагледен пример как прокурори и висши полицаи поръчково натъкмяват разследване с методите на мафията и прийоми, граничещи с престъпленията.

В съдебната зала с всяко съдебно заседание лъсват едно по едно безумията на разследващите ченгета и „мега” прокурорите.

„Мега” процесът бе замислен от режисьорите да не влезе никога в съда, но желязната психика на Иван Славков и останалите четирима обвиняеми Николай Хаджимихайлов – Найка, Свилен Николов, Пейчо Пейчев и Янко Колев – Каратиста обърка плановете.

Останалите набутани в „мега” дознанието сключиха смехотворни споразумения под натиска на „мега” – прокурорите.

Главният прокурор Борис Велчев от самото начало на „мега” дознанието е наясно с безобразните методи на разследване на подопечните му „мега” прокурори в сие с шефа на варненската дирекция на МВР – комисар Митко Димитров, наречен от вътрешния министър Цветанов „достоен офицер”, но не посмя да предприеме нищо.

Нещо повече – непрекъснато хленчеше пред ДАНС – моля ви, само не ми разваляйте дознанието.

В деня, в който скандално американският посланик Уорлик се напъха в кабинета на главния прокурор Борис Велчев и още по-нагло си позволи да апелира за агресивност по отношение на „знаковите дела”, същият този ухилен Уорлик не обели и лаф да има повече АГРЕСИВНОСТ към нефелните, некадърни и престъпно действащи прокурори и ченгета в България, които по зловещи начини правят опити да замажат очите на обществеността, че се борят с организираната престъпност.

Всъщност, методите им за събиране на доказателства са толкова цинични, че само някой, който се прехласва по тинтири-минтиритата в „Стъклен дом”, може да им се върже.

За да успеят все пак да докарат до кривата круша „мега” процеса във Варна, „мега” прокурорите и „топ” „дойстойните” ченгета опряха пак до дежурния си лъжец – измекяр – вечният им свидетел Светлин Иванов – Близнака.

Днес в съда Близнака за пореден път се обърна на 180 градуса и се отметна от показанията си, че е жертва и пристиснат от „организираната престъпна група”, както нарече сам „мега” прокурорите по делото и шефа на ОДП – Варна комисар Митко Димитров. Очевидно подкован с щедри обещания и пуснат тайно под домашен арест, Близнака този път каза, че бил каран от адвокатите на Иван Славков да лъжесвидетелства.

Което е чист абсурд и заради записите, които сам разпространи и в ДАНС, и пред медиите, и на които ясно личи как престъпно са действали прокурори и ченгета.

Впрочем, записите са с напълно изрядна техническа експертиза изготвена от ДАНС.

„Мега” процесът обаче се крепи единствено на „безспорните” доказателства, казани и набутани поръчково да изговори Светлин – Близнака.

Ако това е „знаково” дело, то американският посланик и главният прокурор Велчев трябва да се гръмнат насред площада.

Близнака бе уговорен да свидетелства поръчково и срещу „килъра” Васко Кеца, който му бе набутан от ченгетата за два дни в килията му в ареста. Тъпото упражнение целеше да бъде използван Близнака като свидетел и срещу Кеца. А щом са опрели до Близнака, ясно е колко „безспорни доказателства” има и по „килърите”.

Малко преди това Близнака твърдеше, че има записи и че висши ченгета от столицата са го притискали да свидетелства срещу Алексей Петров – Трактора. Сега нищо чудно дежурният свидетел на прокурори и ченгета да свидетелства контра и срещу Трактора.

Впрочем Близнака е „мега” чудото на прокурорската незаконосъобразна мисъл – той официално бе обявен едновременно за явен свидетел по „мега” процеса и в същото време като анонимен свидетел №5 и №6.

Което си е направо за книгата на Гинес.

„Мега” процеса във Варна иначе се точи абсурдно и безсмислено с изслушване на повече от 400 часа СРС-та, които нямат нищо общо с обвинямия Иван Славков. Дни наред при затворени врати се слуша кой, кого и как кара да пие кафе някъде и кой, как и колко цветисто псува.

Днес стана ясно и, че комплотът, спретнат от председателя на ГЕРБ- Варна и общинския шеф на ДПС – Варна срещу Иван Славков за изгонването му от местния парламент, окончателно даде фира.

Славков бе върнат като общински съветник след ВАС и от Общинската избирателна комисия.

Комплотът целеше да повлияе на „мега” процеса и бе съгласуван на „високо” равнище и с участието на висши магистрати под влиянието на властта. Ето, такива са понякога методите за спечелване на всяка цена на поръчково „знаково” дело”, господин Уорлик!

Номерът обаче не мина.

Часове преди Общинската избирателна комисия да оповести, че връща Славков според решението на съда като общински съветник, Иван Славков заяви в съдебната зала: „Готов съм да дойда на сесия на общинския съвет с белезници и с охрана, защото на мен са ми гласували доверие 6000 души да стана съветник. Мога да оспорвам всяко решение на общинския съвет, взето без мен, тъй като моят глас е можело да бъде решаващ”.

Две години и четири месеца Славков лежи в затвора без присъда и без смяна на мярката за неотклонение в по-лека.

За всички онези, които са запознати с пълните подробности по „мега” дознанието и „мега” процеса е ясно, че това е едно от най-мръсните и безобразно натъкмени дела в историята на „знаковостта” на прокуратурата и МВР.

Загова Уорлик да си затваря устата. Ако обича.

А Велчев най-после, ако изобщо е мъж, да я отвори.

Защото, ако това е битка с организираната престъпност и българско законово правосъдие, майната и на България!

Afera.bg

«