« Върни се назад Публикувано на 19.01.2014 / 10:23

ЧУДО! ТОЙ РАЗБРА, ЧЕ Е ОПОЗИЦИОНЕН ЛИДЕР

 

В разгара на медийните престрелки около (не)възможната любов между Георги Първанов и Бойко Борисов, се случи чудо. Чудо, което остана някак в страни от общественото внимание, но това не го прави по-малко разтърсващо. Отричайки всякакви отношения с АБВ, лидерът на ГЕРБ за първи път ясно и недвусмислено заяви, че е ОПОЗИЦИОНЕН ЛИДЕР! Точните му думи, цитирани от медиите бяха:  “Настоявам, като лидер на опозицията, прокуратурата да възложи на надлежните органи, да открият тези, които продължават да ми превръщат дома в „Биг Брадър”, в обществено място и достояние“.

Когато използва думите “лидер на опозицията”, го направи със запъване. Личеше си, че му е трудно и че в него кипи ужасна вътрешна борба. Месеци наред той обяснява как бил спечелил избори, как има най-голямата парламентарна група, настояваше даже да го поздравят за победата и т.н.

На всички е ясно защо бяха тези приказки!

Борисов непрекъснато се опитваше да представи себе си и ГЕРБ като управленски феномен, който винаги  е само на една ръка разстояние от властта. И е въпрос само на МАЛКО време да я сграбчи. Много малко. Обаче месеците в опозиция станаха седем. 

Първоначално, позите Бойкови изглеждаха само нелепи. После, той стана жалък с отказа да разбере очевадното – не само, че не е на власт, ами и никой от истинските управляващи няма намерение да го поздравява за нищо. Понеже няма за какво!

И така след време, почти достатъчно за една бременност, Бойко Борисов беше осенен от  прозрение –  ОПОЗИЦИЯ Е!

И докога ще е в опозиция, знае само онзи горе.

Може и утре да се върне във властта, може и никога!

Между другото и титлата ЛИДЕР в условията на демокрация не е наследствена, но чак такова чудо на осмисляне на демократичните правила едва ли ще дочакаме от Борисов. Фактът, че той демонстративно отказва да се яви пред една българска държавна институция, каквато е ДАНС, при това сезирана от самия него, говори достатъчно за лидероманската мъгла в главата му. Част от отговорността на всеки един политически лидер – бил той във властта или в опозиция, е да служи на държавата. Да СЛУЖИ!

Лидерите идват и си отиват – държавата остава!

Антон Луков

http://nakratko.bg

 

«