Публикувано на 11.12.2016 / 22:37

ЧУДОВИЩЕН СКАНДАЛ В МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ДФЗ! ЗА 6 МЕСЕЦА БЪЛГАРИЯ ИЗГУБИ 5 МИЛИАРДА И 600 МИЛИОНА! ЦАЦАРОВ, СПРИ ГИ! ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА БЯГА В БРЮКСЕЛ, ПОРОЖАНОВ ИЗНАСЯ ТОРБИ С ДОКУМЕНТИ!

Чудовищен скандал се крие в Министерство на земеделието и храните и Държавен фонд ”Земеделие“!

Заради министърката на земеделието Десислава Танева, Миньна -Грудев,  и Пора, и още 10-на мухльовци, България изгуби през последната половин година 5 милиарда и 600 милиона лева.

От невероятната наглост на тези хора и безумието на няколко алчници сега ще страдат всички български земеделци и бенефициенти на ПРСР.

Разследването на АФЕРА показва че Държавен фонд “Земеделие“ е БЕЗ ДИРЕКТОР от ЕДНА ГОДИНА – от 29.12.2015 година!

Пълната истина с факти, доказателства и документи, ще прочете сега само тук в сайта АФЕРА.

Танева и Порожанов свикват Управителен съвет на Държавен фонд “Земеделие“ на 28.12.2015 год., на който правят нещо невиждано – успяват да осерат така нещата, че освен парите за 2015 година, сега се изгубват и парите платени през цялата 2016 год  – и най-вероятно след Нова година ще бъде изцяло спряна и ПРСР 2014-2020.

На въпросното заседание на Управителен съвет на Държавен фонд “Земеделие“, нервите им не издържат от ужас, че всеки момент могат да бъдат изхвърлени и решават да играят „ва банк“, явно изхождайки и от правната неграмотност на Мутрата-слънце, като впоследствие причиняват милиардни загуби и пагубни последици за българските земеделци.

Там решават в едно заседание да се „самосезират“ като възстановят и уволнят предходното ръководство на ДФЗ, което е спечелило делата срещу тях, без то самото да е предприемало каквито и да правни постъпки в тази насока…?!?

И така в нарушение на Кодекса на труда, на специалния Закон за подпомагане на земеделските производители, на Устройствения правилник на ДФЗ и на съдебните решения, „гениите“ от  Управителния съвет на Държавен фонд “Земеделие“ начело с Танева и Порожанов  изфабрикуват 2 БРОЯ ! различни протоколи, с които решават че са наредили пасианса си.

Протокол №91 е от Държавен фонд “Земеделие“:

ДФЗ

Без подписи, без имена, безотговорност, безумие.

А ето това е Протокол №91 е от Министерство на земеделието и храните:

FZ2

FZ3

Тук трябва и да има задължително графологична експертиза – за да се види кой се е подписал и кой ще става обвиняем , както и на кого е подписа в полето на Грудев или Татарски!

А кой протокол е истинският и има ли въобще такъв – задача за с повишена трудност за идиоти?!

Както се чува и от признанията на Десислава Танева – всичко е направено без да се спазва нито буквата на закона, нито е спазила йерархията – явно или е забравила да предупреди шефчето си, или пък тя е минала през главата му, като симитлийски снегорин през девствено снежно поле, защото в ЗПЗП е изрично записано в съгласуване на министър-председателя съгласно чл.18, ал.3 от ЗПЗП.

дфз

и чл.6, ал.2, т.1 и чл.9, т.4 от Устройствен правилник на ДФЗ

дфз

И така всички весели и щастливи – яли пили и се веселили за Новата 2016 година и давали интервюта през  4 месеца, как всичко са си уредили:

 дфз

дфзFZ8

 FZ9

 FZ10

НО, по-наблюдателните от Вас, драги читатели, ВЕЧЕ СА ЗАБЕЛЯЗАЛИ КЪДЕ Е ПРОБЛЕМА. АФЕРА ЩЕ ОСТАВИ ГАТАНКАТА ЗА ВАС ДО СЛЕДВАЩАТА ЧАСТ, УТРЕ ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ, НА СЪЩОТО МЯСТО.

П.П.  АФЕРА НАУЧИ ПРЕДИ ЧАС, ЧЕ ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА СЕ ГОТВИ ДА ИЗБЯГА УТРЕ В БРЮКСЕЛ, А РУМЕН ПОРОЖАНОВ ВЕЧЕ СИ Е ПРЕНАЗНАЧИЛ СЕКРЕТАРКИТЕ И ИЗНАСЯ ТОРБИ С ДОКУМЕНТИ ОТ ФОНДА, КАТО СТЯГА БАГАЖ С ЕДНОПОСОЧЕН БИЛЕТ – МОЖЕ БИ ЮЖНА АФРИКА, ЗАТОВА НЕКА ДА СЕ ЧУВСТВА СЕЗИРАН ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ЦАЦАРОВ – НЕЗАБАВНО ДА БЪДАТ ОТНЕТИ МЕЖДУНАРОДНИТЕ ПАСПОРТИ НА ТАНЕВА, ГРУДЕВ, ПОРОЖАНОВ, ВИРЖИНИЯ ДРАГОМИРОВА, АТИДЖЕ АЛИЕВА-ВЕЛИ  И КОМПАНИЯ, КАТО НИКОЙ ДА НЕ ПРЕМИНАВА ОТВЪД ГРАНИЦАТА.

Да бъде назначена прокурорска проверка още ДНЕС сутринта в Държавен фонд „Земеделие“ и Министерство на земеделието и храните, ДОКУМЕНТАЛНА ПРОВЕРКА ПО СЛУЧАЯ, защото АФЕРА не се занимава с джипчета, общо за 1 милион, или за една умряла патка – „АФЕРА“ ТУК РАЗКРИВА АФЕРА ЗА 5 милиарда и 600 милиона лева…

ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КАК И ЗАЩО САМО, АКО ПРОЧЕТЕТЕ УТРЕ И СЛЕДВАЩАТА ЧАСТ ОТ РАЗКРИТИЯТА С ФАКТИ, ДОКАЗАТЕЛСТВА И ДОКУМЕНТИ.

И ПОСЛЕДНО – „АФЕРА“, ЗА ДА ЗАРАДВА ТАНЕВА УТРЕ В БРЮКСЕЛ И СЪОБЩАВА, ЧЕ ТОКУ- ЩО ИЗПРАТИ ПО МЕЙЛ ДО ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ, ОЛАФ И КОМИСАРЯ ПО ЗЕМЕДЕЛИЕ, СВАЛЕНА ПИСМЕНА СТЕНОГРАМА ОТ ЗАПИС НА ДЕСА ТАНЕВА И ТАТАРСКИ, КОИТО ПРИТИСКАТ ЕКСПЕРТИ СЛЕД ТВ ИНТЕРВЮ, ЗА ДА ИЗГОТВЯТ ДОКУМЕНТИ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ ЗА СЪБИТИЯТА ОТ ТАЗИ ЕДНА ГОДИНА НАЗАД!

 Очаквайте продължението…

afera.bg

Коментари 32 за
“ЧУДОВИЩЕН СКАНДАЛ В МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ДФЗ! ЗА 6 МЕСЕЦА БЪЛГАРИЯ ИЗГУБИ 5 МИЛИАРДА И 600 МИЛИОНА! ЦАЦАРОВ, СПРИ ГИ! ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА БЯГА В БРЮКСЕЛ, ПОРОЖАНОВ ИЗНАСЯ ТОРБИ С ДОКУМЕНТИ!”

 1. Г-жа Томова, поздравявам Ви, за прекрасната статия, защото си спомням как Порожанов беше личния избор на Танева. Още тогава ни замириса на нечисти сделки, но искрено се надявахме да не сме познали. В по късен етап очаквахме промени по областни дирекции, и това не се случи, и след като запазиха Айрие Ибрямова за директор на Варна, ни стана ясно че не я оставят защото е кадърна, знаеща и можеща, защото като служител на това ведомство ни беше извесно каква е тя и какъв и е капацитета и, а е оставена да изпълнява поръчки. Когато на даден ръководен пост се назначи лице с подобен капацитет, граничещ с нула той освен да е послушко, друг начин за оцеляване няма. Жалко за институцията, жалко за всички.

 2. Не бяха чинави и този Мирослов Николов и тази Виолета Александрова, една година задържаха проектите ни същите боклуци като тези. Но едно ми се изясни защо при смяна на ръководството на ДФЗ, не махнаха Айрие Ибрямова, ама тя е същата като тях аругантна, нагла и лъжлива, от едно котило са. Жалко за земеделеците, нещата ни да зависят от подобен род хора.

 3. То е ясно като бял ден. В никой от протоколите не е назначен Из. директор, след като освобождават стария.

 4. Освен изброените в това министерство има и служител по сигурноста, бивш директор на МВР Стара Загора.Покриваше кражбите в енергетиката срещу комисион,а сега е в МЗХ!Алексиев също трябва да бъде привикан и да го питат, къде е бил и защо е „проспал“ такава грандиозна далавера?Браво на журналистката Томова!

  1. Само той да беше. Началник на ИТ отдела Маринова – УВОЛНЕНА от агенция по храните и НАЗНАЧЕНА в министерството БЕЗ конкурс.

 5. Танева е крадла с изключително висока квалификация.В тв предаването на Генка Шекерова тя безцеремонно заяви,че просто е смачкала едно съдебно решение.Очевидно за Танева българския съд е едно досадно нищо.Толкова крещяща арогантност.

 6. Ужасяващи факти! Но защо се уповавате на Цацаров, така поне излиза от заглавието на материала? Не проумяхте ли, че е с ТЯХ – вие си го избрахте, помните ли онзи разговор в Банкя и водата в кенефа?

 7. Абе всички са на софрата, бойко, цацата и много други знайни и незнайни айдуци, все авери на бойко. Вие как мислите, защо бойко тегли над 20 милиарда кредит?

 8. Вчера на аладжата видях табелка за реконструкция и ремонт на 10 бр.чешми на обща стойност 2800000 или има няма по 280000на чешма!Камъните бяха фугирани на места с теракол ,друго нямаше?

  1. Марио, знам я тая чешма, и 1000 лв. няма вложени в нея, аз като ходих преди година, нямах с какво да направя снимки. Снимайте ги да ги видят хората, дори вода не тече, има 20 камъка наредени и разбира се – Табелката с информация за европроекта и „усвоените“ пари, че 5 такива чешми са направили. Тази чешма се намира точно над яхтеното пристанище в края на Зл.пясъци.

  2. 300 метра от бул. Ген. Колев ремонтираха 10 месеца на стойност над 7 000 000 лева. От Чаталджа до моста на бул. Васил Левски. Веднъж гледах руска телевизия и видях как президента Медведев се възмущаваше и питаше, защо там в някакъв областен град (не го запомних града, но беше отишъл да реже лента и открива ремонтирани булеварди) на Русия километър асфалт струва 2 млрд. рубли, в Сочи 4 млрд. , а в Моксва 8 млрд.? По това време 8 млрд. рубли бяха 2 милиона евро за километър от московски булевард с всичките комуникации, асфалт и др. Цената в останалите руски градове може да сметнете сами. Във връзка с тази афера се хвалех на мои руски приятели, че в България много градове са по-скъпи от тяхната Москва. Те ме попитаха колко платна е бул. Ген. Колев, казах им, че са 4, а те се шегуват до ден днешен, че аз не осъзнавам колко сме по гъзари от тях, защото при тях идело реч за 8 платна.

   1. Само да уточня, че иде реч за ул. Караагач, продължение на ген. Колев до моста на бул. Васил Левски.

   2. Втори мандат кмет на“Приморски“ е инж.Петя Проданова/герп/. Само на 200 метра от кметството, до базар „Левски“,един подлез тъмен,наводнен и срутен -напомня за кражби неясни потайни!

  3. И аз съм ги виждала – поне преди 2 години. Не помня колко чешми са били изписани на табелата, но определено беше мижава работа за толково „усвоени“ пари.

 9. Но Цацаров е корумпиран и назначен от бойко борисов, нищо няма да направи

 10. …njakade tihichko,grupirovki I partiii si brojat spechelenite kinti..I tezi dvamkata,i kosam njama da I’m padne ot glavata,inache…,,chorapat se razplita,,…

 11. kogato mestatzite sa razprstraneni v nekoi izoliran organ, muskol ili jleza- miastoto se operira I jivota prodaljava dokato 4oveka podhvane novi I taka dokato si zamine.
  za sajalenie metastazite v nasata administraci sa obhvanali centralnata nervna systeme I ot tova niama spasenie. eto ve4e se gr4im, zagivat absoliutno nevinni hora dokato zelen4ucite igraiat kiu4eci za da praznuvat smartta na zaginalite sanarodnici musulmani, a decata na koito sa nujni vaxini lineia, I ginat.\

  iatagan treva da udari I razse4e klstite valentni vrzki v systemata na nasata darjavna budjetna administracia.

 12. Споко, за всичко това са виновни Путин, БСП, ДС, Радев, Нинова и ционизма…

 13. Не питайте до кога ще търпим, а кажете КАК и създавайте организация, млади хора.

 14. Цацаров е зает в момента. Моля сезирайте Арменския поп. Братя Галеви и Веска Меджидиева също, за да посрещнат скъпите гости. Коджейков да варди Фалкона, да не хвръкнат с него, че тези на всичко са способни. Абе, учени хора, компетентни! Какво ще правим без такива капацитети, не знам. Пак ще трябва да се търсят по кръстовищата и магистралите…

 15. Пора лично се отчита на счетоводителя на Тиквочев – котенцето Сталийски.

 16. Ами в МЗХ всички знаят, че още през пролетта на 2016 Танева е предупредена и то от ГЕРБерски депутати и евродепутати, че ЕК ще и спре парите. Но на тая тъпа шунда не и пука! Даже и да я пратят в Сливенския, пак ще се хили щастливо, щото хем ще си е в нейния край, хем ще има женички в изобилие под ръка, както обича! ОЛАФ пък вече проверяват сертифициращия орган на Фонд земеделие и са ги привикали преди края на годината на спявка в Брюксел. Честито! Да се стяга Пора!

 17. Преди 1944 „елитът и интелигенцията“ на България са били същите утрепки и си получават заслуженото накрая.

  1. Де да може и сега да има такъв щастлив завршек … ама надали – новите ни „приятели“ си докараха окупационен корпус и няма да изтърват плячката току-тъй…

 18. Те сега на Десито би трябвало да и замръзне усмивката, която не слиза от физиономията и дори и като Бочко си даваше оставката!

 19. Майко мила – тея са си за съд – Народен съд и после разстрел…след това тъма, тишина, малко оборска тор и нека калифорнийските червеи да работят по тях.
  Тоя пък Порожанов си е баш за едно симитлийско ебанннне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *