« Върни се назад Публикувано на 14.10.2014 / 19:39

ЧОВЕК НА ДПС В РАЙОНА НА ТЕТЕВЕН ПОБЪРКА НАСЕЛЕНИЕТО И ЗАВЪРТЯ ЧАСТЕН БИЗНЕС НА ДЪРЖАВНА ЗЕМЯ

ЕЛЕНШефът на парковете в района на Тетевен побърка населението и завъртя частен бизнес на държавна земя. Стоян Христов бракониерства по тертип на бившия си авер и кмет Милен Милев, който ДАНС задържа преди по-малко от година
Стоян Христов е новия феодал на планинските паркове в района на Тетевен. Христов, който се води на държавна служба и завежда парков участък Тетевен е човекът, от който целия район пропищя, след като в края на миналата година ДАНС показно задържа неговия авер и бивш кмет на Тетевен, гербаджията Милен Милев.

Запознати твърдят, че неговият шеф, директорът на Национален парк „Централен Балкан“ Христо Башев е главното лице, което покровителства своеволията на Христов. Башев, който бе трети в листата на ДПС в Габрово на предните парламентарни избори е и председател на общинската организация на ДПС.
Стоян ХристовХора от региона разказват как за последните няколко години Стоян Христов завзел напълно подоопечената му държавна земя и изгонил от планината близо 27 овчарници, като към момента са останали само два, и двата негова собственост. Бивши служители на Христов дори разказват, че макар да има 300 овце, държавният служител мамел институциите и взимал субсидия за 700 животни. Благодарение на своя добър приятел, кмета на Тетевен, Христов дори поставил бариери из региона, като не допускал нито туристи, нито овчари из парка. Лявата ръка на задържания от ДАНС кмет, дори се карал и заплашвал туристите дошли на разходка из планината.
Новият местен бос бил пословичен и с бракинерството си. Той въобще не отсявал животните и без никакви скрупули стрелял по защитени видове.
Христо БашевНа въпроси от журналисти, неговият шеф Христо Башев отговарял, че не е в течение със случая, но в същото време нито веднъж не потърсил сметка и отговорност от своя подчинен.

hristo bashev2Според близки до директора на Национален парк „Централен Балкан”, независимо, че знаел за безчинствата на подчинения си, Башев не смеел да смъмри подченения си, защото се притеснявал, че лидерът на ДПС Лютви Местан може да го смъмри предвид предстоящата коалиция между ДПС и ГЕРБ.

Тихомир Недков

 

«