« Върни се назад Публикувано на 14.08.2014 / 16:18

Човек на Валентин Златев и ЧЕЗ става зам-министър на енергетиката

Валентин Златев Бойко БорисовЧовек на „Нефтохим-Лукойл“, който преди това е работил в едно от ЕРП-дружествата, става заместник-министър на икономиката и енергетиката. Това е Антон Павлов, информира Агенция БГНЕС. До момента той е бил главен енергетик и ръководител „Енергийно управление“ на „Лукойл България“ ЕООД.

Дълги години е работил в „ЧЕЗ Разпределение България“ и „ЧЕЗ – България“, в НЕК, в Държавната агенция по енергетиката и енергийни ресурси и в Комитета по енергетика. Магистър по финанси е от УНСС и инженер със специалност „Автоматика и електроника“ от Техническия университет в София.
Назначаването на човек от ЕРП-дружествата за заместник-министър става на фона на твърденията на вицепремиера Екатерина Захариева за възможен режим на тока. Твърдения, които бяха отречени от всички експерти от бранша като неверни. Енергийните специалисти виждат в говоренето на вицепремиера опит да се провежда политика в интерес на определени кръгове в енергийния отрасъл включително, ЕРП-дружествата. За целта се предлага и създаването на така наречения Енергиен борд, идея лансирана от НПО, ВЕИ сектора и президента Плевнелиев. Подобна институция няма аналог в световната практика.
Afera.bg

 

«