« Върни се назад Публикувано на 14.01.2010 / 16:19

Човекът- медия

Първо да ви съобщя, че аз пък бях при Гиньо Ганев. Връчиха ми награда в раздел „Интернет” за блога ми. Налага се аз да ви го съобщя, защото явно такива са изискванията на регламента – всеки да съобщава само за собствената си награда в собствената си медия. Много строг регламен. Не допуска дори наградените да се поздравят по между си.

Та да ви кажа и как премина награждаването.
След като благодари на журито за ювелирния избор, д-р Филипов каза: „Давам си сметка какво значи да се даде награда за медия на сам човек. Това означава, че сме оценен като „човек-медия”. Такива сме само няколко в държавата: Човекът-парламент, Човекът-паяк, Човекът-глас и аз. (Глас от залата: „И Човекът-партия.)”

В типичен холивудски стил, д-р Филипов благодари на съпругата си за търпението и изказа горещите си благодарности на своите бивши работодатели, които са изковали характера му. Особено отличи г-н Дилян Пеевски, издател на „Монитор”: „Без неговата решаваща помощ щях да си седя на топло в редакцията и никога нямаше да израсна до човек-медия.”

Мило тържество.
Веднага след него д-р Филипов седна пред телевизора, да не би да го покажат. Ама не го показаха. Но пък показаха Румен Петков. Който също много и мило хвали своя наследник в МВР Цецко. Ама толкова много, че чак съмнително. МВР единствено се справяло много добре. Умее Румен да бъде благодарен. Цецко не изнесе никаква далавера в МВР. Може и да е имало, може и да е нямало. Но той не изнесе. Но изнесе тайно бутилките от кабинета на Петков. Забелязани са самосвали пред сградата на няколко пъти, но завити с платнище и не се знае какво са извозили.

Като си гледам бележките, на 3 юни 2007 г. съм си записал: „Мисля си колко ли пари ще направи на Петканов наследника само, ако върне шишетата.” Тогава още не знаех, че Петканов ще бъде сменен от още по-голям професионалист. Щото Петканов се появяваше понякога на публични места с походката на недостатъчно еволюирал неандерталец, но Румен направо го изнасяха на тарга. Та той не ги върна, а добави и свои. Подозирам, че именно от тук са дошли парите за шестия апартамент, който Цецко купи лани. Върви му на пари на Цецко.

Да се върнем на Бай Ганьо. Шефът на германските консерватори, некой си Вернер Ланген, също заиграва на Балкански струни. Според него обвиненията, отправени срещу Желева от Тони Фарма, "са пример как вътрешни за България въпроси се прехвърлят в Европейския парламент". О, консерваторе, ти почакай да се приемат Сърбия и Македония, пък тогава да видиш какви сценки ще ви направим! Сараево ще ви се стори детска игра…

А в тила, както винаги, духът е много по-висок. Въпреки, че оценката на изпитната комисия е, че „Румяна Желева не отговори достатъчно задоволително на нито един въпрос и изглежда не знае географски къде се намират някои конфликтни зони", Бойко продължава да се надява, че кандидатурата й да мине. Но за всеки случай е пуснал Ники Младенов да загрява.

Както ви казах, аз като чист българин, по вида посрещам. И мисля, че достойно посрещнах г-жа Желева. Защото още от пръв поглед оцених, че вида и е на „нетърпелив да се издигне човек”. Предполагам, че именно някой подобен протагонист е имал пред очите си моят приятел Селин, когато е написал: „Под стряхата на забележителната си словоохотливост и на незабравимия си темперамент тя бе приютила няколко прости, хищни и благочестиво меркантилни намерения… Във вътрешния й мир нямаше никакво място за съмнението и още по-малко за истината.”

Но както е казано във Великата книга, има време за посрещане, и време за изпращане. Вече е времето за изпращане. Защото на г-жа Желева й се налага да си тръгне и спешно да потърси онова място, където реставрират съсипани репутации и лекуват загубена доблест…

Айде стига за днес, че отивам на митинга пред Народното събрание да викам „У-у-у-у” на ченгетата. Ако набият някого, своевременно ще ви съобщя. Ако не съм аз, де…

д-р Тони Филипов
www.delnicite.blogspot.com

«